Σύντομες ειδήσεις

Δημοσίευση: 29 Απρ 2024 7:26

Γονείς ζητούν μέτρα πρόληψης  για τον σχολικό εκφοβισμό
Ποια είναι τα αιτήματά τους
«Ουσιαστικά μέτρα πρόληψης για τον σχολικό εκφοβισμό» διεκδικεί η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Μαθητών Λάρισας, η οποία σε ανακοίνωσή της συντάσσεται με την Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ) και τονίζει ότι «μέτρα αντιμετώπισης δεν είναι ούτε οι ανώνυμες καταγγελίες ούτε η αύξηση των ποινών. Διεκδικούμε ένα σχολείο που θα ανταποκρίνεται σύγχρονες μορφωτικές και κοινωνικές ανάγκες των παιδιών μας. Διεκδικούμε σχολικούς ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς με μόνιμη οργανική θέση σε κάθε σχολική μονάδα. Διεκδικούμε ενίσχυση όλων των καλλιτεχνικών μαθημάτων. Διεκδικούμε ενίσχυση της φυσικής αγωγής και του σχολικού αθλητισμού.

Διεκδικούμε πλήρη κάλυψη όλων των εκπαιδευτικών κενών με μόνιμο διδακτικό και βοηθητικό προσωπικό. Διεκδικούμε πλήρη κάλυψη όλων των μαθητών/-τριών που δικαιούνται παράλληλη στήριξη και σχολικό νοσηλευτή. Διεκδικούμε την πλήρη κάλυψη των σχολικών μονάδων με σχολικούς φύλακες, ώστε τα σχολικά προαύλια να αξιοποιούνται και τα απογεύματα από μαθητές/-τριες και Συλλόγους Γονέων για πολιτιστική και αθλητική δράση.
Διεκδικούμε τη δημιουργία Σχολών Γονέων. Διεκδικούμε προγράμματα πρόληψης κατά των εξαρτήσεων σε μαθητές/-τριες, γονείς και εκπαιδευτικούς με ενίσχυση του ρόλου των Κέντρων Πρόληψης. Δεν ανεχόμαστε να βάζουμε κι άλλο το χέρι στην τσέπη για το υποχρηματοδοτούμενο και κακοσυντηρημένο σχολείο» επισημαίνει χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων.

 

Τριήμερο αντιφασιστικών εκδηλώσεων
*Για την συνθηκολόγηση της Ναζιστικής Γερμανίας

Το Μέτωπο Λαϊκού Αγώνα «Κώστας Βιδάλης» διοργανώνει τριήμερο αντιφασιστικών - αντιιμπεριαλιστικών δράσεων/εκδηλώσεων, τιμής μνήμης και αγώνα για την 9η Μάη. Την Πέμπτη 9 Μάη, στις 20:00, αντιφασιστική- αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση/μικροφωνική στην πλ. Ταχυδρομείου Λάρισα.
Την Παρασκευή 10 Μάη, στις 20:00, προβολή της λευκορώσικης αριστουργηματικής αντιφασιστικής ταινίας «Έλα να δεις» του Έλεμ Κλιμόφ, στην αυλή της Ιατρικής Σχολής, κτίριο Κατσίγρα Λάρισα.
Το Σάββατο 11 Μάη στις 9:00 π.μ. ορεινή πεζοπορία στα Τέμπη: «Ιχνηλατώντας τα αντάρτικα μονοπάτια των μαχητών του ΕΛΑΣ του Ολύμπου» (δωρεάν μεταφορά με λεωφορείο - τηλ. επικοινωνίας: 6973-311.216, email: vidalis.metopo@gmail.com).
Όπως σημειώνεται από τους διοργανωτές, συμπληρώνονται φέτος 79 χρόνια από την 9η Μάη 1945.
Η 9η Μάη είναι ημέρα ορόσημο για όλη την ανθρωπότητα. Είναι ημέρα νίκης των λαών κατά του φασισμού - ναζισμού, καθώς η ιμπεριαλιστική - ναζιστική Γερμανία συνθηκολόγησε άνευ όρων, δεχόμενη ταπεινωτική ήττα από τον Κόκκινο Στρατό με την κόκκινη σημαία να κυματίζει στο Ράιχσταγκ.

 

Απαγορεύεται η καύση αγροτικών εκτάσεων
Οι παραβάτες τιμωρούνται
Ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου 2024 και προς αποφυγή πυρκαγιών σε δασικές και αγροτικές εκτάσεις, ο Δήμος Τυρνάβου ενημερώνει τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους της περιοχής ότι απαγορεύονται οποιεσδήποτε θερμές εργασίες και καύσεις σε δάση, δασικές, χορτολιβαδικές και αγροτοκτηνοτροφικές εκτάσεις, από 01-05-2024 μέχρι 31-10-2024, λόγω αυξημένης επικινδυνότητας, σύμφωνα και με την Πυροσβεστική Διάταξη 9/2021 (Υπ’ αριθ. 15005 οικ. Φ.700.9 – ΦΕΚ. 1923/τ. Β’/13-05-2021).
Επισημαίνεται ότι κατά την αντιπυρική περίοδο η καύση αγροτικών εκτάσεων επιτρέπεται μόνο μετά από άδεια που εκδίδεται σύμφωνα με τα διαλαμβανόμενα στην ανωτέρω 9/2021 Πυροσβεστική Διάταξη. Οι παραβάτες διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.

 

Ευχέλαιο σήμερα στο παρεκκλήσι του ΓΝΛ
Σήμερα Μεγάλη Δευτέρα, στις 11:00 π.μ., θα τελεσθεί ευχέλαιο στο ιερό παρεκκλήσι των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμο.

 

Διαβούλευση για την αγροδιατροφή
* Αύριο Μ. Τρίτη στη Λάρισα
Η Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Περιφερειακό Συμβούλιο Έρευνας και Καινοτομίας οργανώνουν ημερίδα διαβούλευσης των δράσεων στήριξης επιχειρηματικότητας και καινοτομίας του Προγράμματος «Θεσσαλία 2021-2027», με θέμα «Αγροδιατροφή»μ καθώς και «Βιοεπιστήμες - Φάρμακα -Υγεία», αύριο Μεγάλη Τρίτη 30 Απριλίου και ώρα 17.00-21.00, στο Πάρκο Καινοτομίας «Joist».
Με μέριμνα του Περιφερειακού Συμβουλίου Έρευνας και Καινοτομίας, συντάχθηκαν από ομάδες ειδικών και εκπροσώπων των επιχειρήσεων επτά κείμενα βάσης, τα οποία είναι διαθέσιμα εν όψει των ημερίδων διαβούλευσης από τον δικτυακό τόπο της Περιφέρειας Θεσσαλίας στον σύνδεσμο https://www.thessaly.gov.gr/enimerosi/anakoinosi/5556. Η προεγγραφή είναι υποχρεωτική για όλους/-ες τους/τις συμμετέχοντες/-ουσες και γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά στη διεύθυνση https://forms.gle/jFbfURm EEC5Sh3M18.

 

Συγκέντρωση τροφίμων
Το σωματείο «Αγαπάμε Λάρισα» στο πλαίσιο των φιλανθρωπικών του δράσεων συγκεντρώνει τρόφιμα μακράς διάρκειας, χαρτικά, καθαριστικά κ.λπ., για να προσφέρει σε αδύναμους οικονομικά συμπολίτες μας. Αύριο Μεγάλη Τρίτη και τις ώρες 17:00 έως τις 20:00, μέλη του θα βρίσκονται στην πλατεία του ΑΤΑ και θα δέχονται προσφορές.


Στην Πόλη οι Βορειοηπειρώτες
Ο Σύνδεσμος Βορειοηπειρωτών Θεσσαλίας «ο Πύρρος» διοργανώνει τετραήμερη εκδρομή από 22/6 έως 25/6/2024, στην Κωνσταντινούπολη. Η εκδρομή περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, επίσκεψη-ξενάγηση στην Αγία Σοφία, επίσκεψη στον Βυζαντινό Ιππόδρομο, το Μπλε Τζαμί, το Καπαλί Τσαρσί (Μεγάλο Παζάρι) την κλειστή αγορά με τα 4.000 καταστήματα, το Τοπ Καπί, το ανάκτορο Ντολμά Μπαχτσέ. Η διαμονή θα είναι σε ξενοδοχείο 4 αστέρων και η τιμή κατ’ άτομο είναι 215 ευρώ. Τηλέφωνο για κρατήσεις 6984-911.162 – 6986-407.404.

 

Αιμοδοσία στο Λουτρό Ελασσόνας
* Την Παρασκευή 10 Μαΐου
Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί στο Λουτρό Ελασσόνας την Παρασκευή 10 Μαΐου για την ενίσχυση της Τράπεζας Αίματος του Συλλόγου Λουτριωτών Λάρισας και Περιχώρων «Γκορτσοπούλα».
Υπεύθυνος για την εν λόγω αιμοδοσία είναι ο πρόεδρος του Συλλόγου Καλύβας Λάμπρος (τηλέφωνο επικοινωνίας: 6981-897.477).
Επίσης, ο Σύλλογος ανακοινώνει πως «κάθε συγχωριανός, μέλος του συλλόγου και φίλος έχει τη δυνατότητα να δώσει αίμα καθημερινά στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας τις παρακάτω ώρες: Καθημερινές από 08:30 έως 13:00, το πρωί και από 18:00 έως 20:00, το απόγευμα. Σαββατοκύριακα από 10:00 έως 12:00. Για τον συντονισμό ομαδικής αιμοδοσίας, έως 10 άτομα ημερησίως, υπεύθυνος είναι ο Δημήτριος Τέλιος του Ιωάννη, με τηλέφωνο επικοινωνίας 6937-144.984 (απογευματινές ώρες).
Οι ενδιαφερόμενοι/-ες να συμμετάσχουν σε ομαδική αιμοδοσία να επικοινωνήσουν με τον κ. Τέλιο για τον καθορισμό της ημερομηνίας αιμοδοσίας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass