Προστασία της ζωής για την τρίτη ηλικία

ΖΗΤΗΣΑΝ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Δημοσίευση: 24 Απρ 2024 13:00

Οικονομικά και θεσμικά θέματα αναλύθηκαν στην 6η Περιφερειακή Συνδιάσκεψη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτικών Συνταξιούχων (ΠΟΠΣ), που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο «Βερσαλλίες» στη Λάρισα, με τη συμμετοχή συλλόγων απ’ όλη τη Θεσσαλία.

Στη συνδιάσκεψη συμμετείχαν πάνω από 150 σύνεδροι, οι οποίοι ενημερώθηκαν για όλα τα θέματα που έχουν άμεσο ενδιαφέρον για τους συνταξιούχους, ενώ ο πρόεδρος της ΠΟΠΣ Ηλίας Ηλιόπουλος απάντησε και σε εξειδικευμένα -κυρίως συνταξιοδοτικά- που ετέθησαν από τους παρευρισκόμενους συνταξιούχους που προέρχονται από τις δημόσιες υπηρεσίες και τα ΝΠΔΔ. Ο πρόεδρος της ΠΟΠΣ Λάρισας κ. Θεόδωρος Καραγώγος αναφέρθηκε στις μειώσεις των συντάξεων, αλλά και στο πρόβλημα της ακρίβειας: «Η ακρίβεια καλπάζει, τρόφιμα, γάλατα, κρέατα, όλα πήραν τη ανιούσα. Μόνο οι μειωμένες συντάξεις απέμειναν και με αυτά προσπαθούν να ζήσουν οι συνταξιούχοι. Σοβαρό ζήτημα υπάρχει και με τη δημόσια υγεία, τις επιχορηγήσεις, αλλά και τις ελλείψεις προσωπικού σε δημόσιες υπηρεσίες. Απαιτούμε μαζικούς διορισμούς γιατρών και υγειονομικών». Αναλυτικότερα, τα θέματα που αναπτύχθηκαν στη συνδιάσκεψη είναι:
ΥΓΕΙΑ: Το Δημόσιο Σύστημα Υγείας αντιμετωπίζει πολλά και δύσκολα προβλήματα, με τη γνωστή σε όλους μας υψηλή ευθύνη και υποχρέωση που έχει απέναντι στους ασφαλισμένους και ευρύτερα στην ελληνική κοινωνία για τη νοσοκομειακή και ιατρική περίθαλψη. Έχουμε ήδη καταθέσει υπόμνημα στον υπουργό Υγείας, το οποίο αναφέρει συγκεκριμένα προβλήματα λειτουργικής αδυναμίας των νοσοκομείων της χώρας και κυρίως μεγάλες ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, με αποτέλεσμα να αδυνατεί να ανταποκριθεί στις μεγάλες ανάγκες των ασθενών.
ΑΚΡΙΒΕΙΑ: Η συνεχής αύξηση βασικών προϊόντων, απαραίτητων για την επιβίωσή μας, αλλά και των καυσίμων έχει δημιουργήσει αξεπέραστο πρόβλημα στην αγοραστική ικανότητα στις συντάξεις μας. Η οικονομική μας αποδυνάμωση είναι ταυτόσημη με τη μνημονιακή περίοδο, όταν τότε διαγράφονταν εκατοντάδες ευρώ από τη σύνταξη. Οι εναπομείνασες πενιχρές ακόμη συντάξεις μας καταβροχθίζονται από τις τιμές των ειδών κατανάλωσης. Ζητούμε άμεσα μέτρα προστασίας των συντάξεών μας από τη συνεχόμενη οικονομική τους υποβάθμιση λόγω της ακρίβειας.
ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Η προσβλητική, άδικη, απαράδεκτη και απάνθρωπη εφεύρεση του κ. Κατρούγκαλου (ν.4387/2016) της προσωπικής διαφοράς ζει και βασιλεύει και φροντίζει προκλητικά να φτωχαίνει όλο και περισσότερο εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους. Δεν είναι δυνατό μετά από 13 χρόνια -δεν ξέρουμε και πόσα άλλα θα ακολουθήσουν- να παραμένουν παγωμένες οι συντάξεις και ακόμα περισσότερο για εκατοντάδες χιλιάδες θα συνεχιστεί το ίδιο εγκληματικό καθεστώς, εφόσον παραμένει ίδια και αμετάβλητη η ρύθμιση του μεσαιωνικής αντίληψης νόμου 4387/2016.
Ακόμη, χρειάζεται άμεσα να ξεκαθαριστούν θέματα της εισφοράς αλληλεγγύης των συνταξιούχων, οι συντάξεις χηρείας, τα αναδρομικά 2015-2016. Ζητούμε επαναθεσμοθέτηση της 13ης και 14ης σύνταξης, αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ, άμεση κατάργηση του 6% υπέρ ΕΟΠΥΥ από τις συντάξεις χηρείας (πληρώνει ο αποθανών για περίθαλψη), οικογενειακό επίδομα τέκνων και για τους συνταξιούχους (το δημογραφικό που «καίει» το έθνος μας, άμεσα χρειάζεται λύσεις), επανυπολογισμό των συντάξεων Ν.4670/20 και 7,75% (17.000), καλύτερη λειτουργία των υπηρεσιών απονομής συντάξεων (με ενίσχυση προσωπικού) και του 1555, γραφείο ενημέρωσης».
Γ. Ρούστας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass