Σύντομες ειδήσεις

Δημοσίευση: 04 Μαϊ 2024 13:16

Πρώτη δύναμη η ΔΑΣ
ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ

Το Συνδικάτο Οικοδόμων και συναφών επαγγελμάτων Ν. Λάρισας με ανακοίνωσή του «ευχαριστεί όλους τους συναδέλφους που πήραν μέρος στις εκλογές του Συνδικάτου, για την εκλογή των νέων οργάνων και τους αντιπροσώπους στην Ομοσπονδία Οικοδόμων και στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας.

Δόθηκε μια μάχη για να ανέβει η συμμετοχή των συναδέλφων στις εκλογές, γιατί υπάρχει η ανάγκη συσπείρωσης στο Συνδικάτο, για να μπορέσουμε όλοι μαζί να λύσουμε τα προβλήματα. Όλοι οι συνάδελφοι έδειξαν την εμπιστοσύνη τους με τη συμμετοχή τους και ιδιαίτερα στην παράταξη της Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας (ΔΑΣ), που την ανέδειξαν σε πρώτη δύναμη με απόλυτη πλειοψηφία (15 από τις 15 έδρες στο Διοικητικό Συμβούλιο και 16 από τις 16 στο Γενικό Συμβούλιο), 4 αντιπροσώπους για την Ομοσπονδία και 8 για το Εργατικό Κέντρο. Ανέβηκε η συμμετοχή από 303 ψηφίσαντες στις προηγούμενες, σε αυτές τις εκλογές φτάσαμε 401 ψηφίσαντες. Οι νέες εγγραφές έχουν ξεπεράσει τις 150. Για τη Διοίκηση έλαβε 372 ψήφους και για αντιπροσώπους Ομοσπονδία και Εργατικό 378 συνάδελφοι ψήφισαν τη ΔΑΣ. Η παράταξη Ανεξάρτητη Κίνηση Οικοδόμων (ΑΚΟ) για τη Διοίκηση και Γενικό Συμβούλιο έλαβε 22 και για την Ομοσπονδία και Εργατικό 22, από 21 που είχε, με αποτέλεσμα να χάσουν την 1 έδρα που είχαν στη Διοίκηση και την 1 έδρα που είχαν στο Γενικό Συμβούλιο. Ο κλάδος μας αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε ανάπτυξη, αλλά τα μεροκάματα παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα, τα ένσημα είναι λίγα, ενώ δουλεύουμε κάθε μέρα, τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας δεν τηρούνται, με αποτέλεσμα να μετράμε νεκρούς και σακατεμένους.  Μπροστά μας έχουμε πολύ σκληρούς ταξικούς αγώνες για να επιβάλουμε τα δίκαια αιτήματά μας, πρέπει να δοθεί η μάχη της διαπραγμάτευσης και της υπογραφής της νέας Κλαδικής Σύμβασης Εργασίας και για την άμεση εφαρμογής της από την Κυβέρνηση και την εργοδοσία. Με πραγματικές αυξήσεις στο μεροκάματο και την ασφάλιση όλων των συναδέλφων, γιατί η ακρίβεια τσακίζει το μεροκάματό μας».

 

«Η εβδομάδα των παθών για τους αγρότες»
ΔΙΚΤΥΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

ΣΤο Δίκτυο Αγροτικής Πολιτικής της Νέας Αριστεράς σε ανακοίνωσή του σημειώνει πως «η τραγική πληρωμή των συνδεδεμένων ενισχύσεων και των οικολογικών σχημάτων, δεν μας εξέπληξε. Αυτό το περιμέναμε. Ακολούθησε την πεπατημένη όλων των προηγούμενων πληρωμών του ΟΠΕΚΕΠΕ των τελευταίων ετών. Για μία ακόμη φορά το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη δεν κατάφερε το αυτονόητο, να δώσει στους παραγωγούς δίκαια και έγκαιρα τις ενισχύσεις που δικαιούνται. Αυτό που δεν περίμενε ο αγροτικός κόσμος, είναι το μέγεθος της ανικανότητας των κυβερνώντων να συντάξουν ένα σχέδιο για τη δίκαιη κατανομή των ενισχύσεων. Τραγικές ηγεσίες και του ΥΠΑΑΤ και του ΟΠΕΚΕΠΕ που στρογγυλοκάθισαν πάνω στο 41% που τους έδωσε ο ελληνικός λαός και παράγουν πολιτικές ΜΟΝΟ για ίδια συμφέροντα και όχι για την κοινωνία.
Στις συνδεδεμένες πολλοί παραγωγοί έμειναν απλήρωτοι καθώς δεν κατάφερε ο ΟΠΕΚΕΠΕ να κάνει τους απαιτούμενους ελέγχους. Στα οικολογικά σχήματα, οι δικαιούχοι πληρώθηκαν μέχρι και 60% λιγότερο απ’ ότι αναφερόταν στο Στρατηγικό Σχέδιο της νέας ΚΑΠ, ενώ πλήρωσαν τα ΚΥΔ με βάση τις ονομαστικές αξίες ενίσχυσης που προβλεπόταν σε αυτό. Πλήρωσαν «μαϊμού» βιολογικές καλλιέργειες, αφήνοντας επί χρόνια βιοκαλλιεργητές απλήρωτους. Πλήρωσαν με τα ίδια ποσά όσους είχαν, αποδεδειγμένα, υλοποιήσει δράσεις των οικολογικών σχημάτων αλλά και όσους απλά δήλωσαν ότι θα υλοποιήσουν. Και μέσα σε όλα αυτά, ο υπουργός χαίρεται και αυτοθαυμάζεται. Ο υπουργός που στο πρόγραμμα των σχεδίων βελτίωσης, αύξησε τους πόρους στην εκλογική του περιφέρεια κατά 104%, φτάνοντας την απορρόφηση στο 82%, αφήνοντας όμως άλλες περιοχές λίγο πάνω από το 60%». Δυστυχώς, οι αγρότες που είδαν τις ενισχύσεις τους «πετσοκομμένες» πριν τα Χριστούγεννα του 2023, ζουν το ίδιο έργο και το Πάσχα του 2024. Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι η ευχή για «Καλό Πάσχα», ισχύει για τους κυβερνώντες, τα δικά τους παιδιά, τους ημέτερους και όσους αποτελούν την εκλογική πελατεία του εκάστοτε υπουργού».

 

Επανεκτίμηση των ζημιών σε καλλιέργειες αμυγδαλιάς
ΖΗΤΑΕΙ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΙΛΕΛΕΡ, ΣΩΤ. ΣΩΤΗΡΙΟΥ

Επανεκτίμηση ζημιών στις καλλιέργειες αμυγδαλιάς του Δήμου Κιλελέρ ζήτησε ο αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης Σωτήρης Σωτηρίου με επιστολή που απέστειλε προς τον ΕΛΓΑ. Στην επιστολή του αναφέρει πως «η γνωστοποίηση των πορισμάτων για τις ζημιές που υπέστησαν οι αμυγδαλοπαραγωγοί του Δήμου Κιλελέρ το 2023, προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων και διαμαρτυριών, καθώς, θεωρούν τα αποτελέσματα των εκτιμήσεων δεν είναι αντιπροσωπευτικά της ζημιάς που υπέστησαν από τον παγετό, αλλά πολύ χαμηλότερα, και επίσης δεν έχουν δικαίωμα να υποβάλλουν ενστάσεις για τις περιπτώσεις που διαφωνούν με τα ανακοινωθέντα πορίσματα. Κατόπιν τούτων με την παρούσα επιστολή μας ζητούμε από τον ΕΛΓΑ: Να προβεί στην έκδοση νέων πορισμάτων καθώς τα υφιστάμενα δεν ανταποκρίνονται στην πραγματική έκταση ζημιάς των δέντρων αμυγδαλιάς από τον παγετό. Να αλλάξει η αναμενόμενη παραγωγή ζημιάς στις πληγείσες περιοχές, καθώς σε αντίστοιχη ζημιά έτους 2021 η μέση παραγωγή ήταν πολύ μεγαλύτερη. Να δοθεί η δυνατότητα επανεξέτασης των ζημιών που ανακοινώθηκαν μέσω ατομικών ενστάσεων και αμφισβήτησης των πορισμάτων του ΕΛΓΑ όπως προβλέπει ο Κανονισμός και να μην χρειάζεται να καταφύγουν στη δικαιοσύνη για τη δικαίωσή τους οι αμυγδαλοπαραγωγοί».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass