Γιορτάστηκε ο Άγιος Προκόπιος στο Λιβάδι

Δημοσίευση: 08 Ιουλ 2015 20:53

 

ΕΛΑΣΣΟΝΑ(Γραφείο «Ε»)

Του Γιάννη Μουκίδη

«Αγρευθείς, ουρανόθεν προς την ευσέβειαν, κατηκολούθησας χαίρων ώσπερ ο Παύλος Χριστώ, των Μαρτύρων καλλονή Μάρτυς Προκόπιε, όθεν δυνάμει του Σταυρού, αριστεύσας ευκλεώς, κατήσχυνας τον Βελίαρ, ου της κακίας άτρωτους, σώζε τους πόθω σε γεραίροντας». Και με τις καθιερωμένες θρησκευτικές εκδηλώσεις γιορτάστηκε σήμερα στην ορεινή κωμόπολη του Λιβαδίου η μνήμη του Αγίου Προκοπίου.

Στην Ι. Μονή Αγίας Τριάδος Λιβαδίου, τελέσθηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία και ακολούθησε η περιφορά αποτμήματος της Ιερής Κάρας του μάρτυρος Αγίου Προκοπίου, ιδιαίτερο κειμήλιο που φυλάσσεται μαζί με λείψανα Αγίων, ιερά σκεύη και εικόνες του τέμπλου φιλοτεχνημένες το 1750, στην ιστορική Μονή του Λιβαδίου.

ο Άγιος Προκόπιος μαρτύρησε για την Χριστιανική πίστη και αφού με γενναιότητα υπέμενε σειρά μαρτυρίων, τον έκαψαν, τον κρέμασαν ανάποδα και τελικά αποκεφαλίστηκε!

Στις ιερές Ακολουθίες, συλλειτούργησαν ο αρχιμανδρίτης π .Βησσαρίων Καραλάσκος και οι ιερείς των ενοριών της ορεινής κωμόπολης και συμμετείχαν δεκάδες πιστοί και προσκυνητές της περιοχής.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass