Το ωραιότερο δάσος κοντά μας...

Δημοσίευση: 19 Ιουν 2015 8:32
Ο καινούργιος δρόμος από Σπηλιά προς Καρίτσα και ο παλαιός με τον οποίο συνδέθηκε. Η χλωρίδα έκλεισε σχεδόν επικίνδυνα τον δρόμο και υπάρχει κίνδυνος για τους επισκέπτες Ο καινούργιος δρόμος από Σπηλιά προς Καρίτσα και ο παλαιός με τον οποίο συνδέθηκε. Η χλωρίδα έκλεισε σχεδόν επικίνδυνα τον δρόμο και υπάρχει κίνδυνος για τους επισκέπτες

 

Ίσως να είναι και από τις ωραιότερες διαδρομές της χώρας. Το σίγουρο είναι ότι είναι άγνωστη στους πολλούς, καθώς ο δρόμος κακοτράχαλος και επικίνδυνος δεν οδηγούσε πουθενά. Μιλάμε για τον δασικό δρόμο Καρίτσας – Σπηλιάς, που συνδέει τα παράλια του νομού Λάρισας με την κορυφή του Κισσάβου. Μια διαδρομή λίγων χιλιομέτρων, μέσα από ένα δάσος μοναδικής ομορφιάς, όπου μέσα σε μισή ώρα περίπου μπορεί ο επισκέπτης να φτάσει από τη θάλασσα στα 1.900 μέτρα υψόμετρο, στην κορυφή του Κισσάβου, ή να μεταβεί μέσω Σπηλιάς στη Λάρισα. Πρόσφατα από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, ασφαλτοστρώθηκε ολόκληρο το κομμάτι στα όρια του δήμου Τεμπών και συνδέθηκε με το άλλο κομμάτι του παλαιού ασφαλτοστρωμένου δρόμου από Καρίτσα μέχρι τη θέση «Αριόπρινο», μόνο που αυτό το κομμάτι είναι άκρως επικίνδυνο για τους διερχόμενους οδηγούς λόγω της μη συντήρησης και της στενότητας που δημιούργησε η πυκνή βλάστηση. Έτσι ένα από τα ωραιότερα δάση της Ελλάδος παρά το γεγονός ότι η ασφαλτόστρωση του δρόμου ήταν όνειρο δεκαετιών που έγινε πραγματικότητα, δεν είναι προσιτό στους επισκέπτες. Σε πρώτη φάση βεβαίως ο σεβασμός στη φύση, χωρίς πολλές πολλές παρεμβάσεις, αλλά και η ασφάλεια των εκδρομέων. Ένα απλό καθάρισμα των κλώνων που πέφτουν πάνω στο οδόστρωμα και στενεύουν επικίνδυνα τον δρόμο θα ήταν μια χρήσιμη ήπια παρέμβαση. Δυστυχώς όμως, ενώ υπάρχουν τα μηχανήματα του δασαρχείου, στο χωριό υπάρχει η ενημέρωση ότι δεν διαθέτουν καύσιμα! Αν αυτός είναι ο λόγος, τότε... ας περιμένει ο τουρισμός!

Χ.Τ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass