Τέλος το «χαράτσι» στις φοιτητικές εστίες

Καταργείται το αντίτιμο στέγασης, με απόφαση Αννας Ροκοφύλλου

Δημοσίευση: 12 Απρ 2024 8:45

ΑΘΗΝΑ

Με απόφαση του Δ.Σ. του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ), μετά από πρόταση της προέδρου του, Άννας Ροκοφύλλου, καταργείται το αντίτιμο που πλήρωναν μέχρι τωρα  για τη στέγασή τους οι φοιτητές στις εστίες αρμοδιότητας του ΙΝΕΔΙΒΙΜ. Π

ρόκειται για ένα αντίτιμο στέγασης το οποίο κυμαίνονταν, από 5 μέχρι 45 ευρώ το μήνα, δηλαδή από 60 ως 540 ευρώ τον χρόνο. Το αντίτιμο αυτό το λάμβαναν από τους εστιακούς φοιτητές κάποια από τα Πανεπιστήμια και το απέδιδαν στο ΙΝΕΔΙΒΙΜ, ίδρυμα το οποίο υπάγεται στην αρμοδιότητα του υπ. Παιδείας. Με απόφαση του χθες, το Δ.Σ. του ΙΝΕΔΙΒΙΜ ανακάλεσε τις δύο προηγούμενες αποφάσεις που είχαν ληφθεί το 2006 και το 2010 από τον προγενέστερο φορέα (Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας). Η πρόεδρος του ΙΝΕΔΙΒΙΜ κα Άννα Ροκοφύλλου υπέγραψε τη σχετική απόφαση και έστειλε επιστολή στις πρυτανικές Αρχές των 17 εστιών ανά την Ελλάδα, αρμοδιότητας του ιδρύματος με την οποία τους γνωστοποιεί ότι δεν θα λαμβάνεται πλέον κανένα αντίτιμο από τους φοιτητές για τη στέγασή τους. Τη σχετική ανακοίνωση έκανε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Παύλος Μαρινάκης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass