Νίκες παραμονής για Συκούριο και Φαλανιακό

*ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΑΓΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΧΙΛΛΕΑ Φ. *ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΧΘΕΣ Η ΕΜΒΟΛΙΜΗ 31η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΗΣ «DE-TOX»-Α’ ΕΠΣΛ

Δημοσίευση: 12 Απρ 2024 13:00

Εκτός έδρας νίκες που τους φέρνουν αγκαλιά με την παραμονή στην κατηγορία

πέτυχαν χθες στο πλαίσιο της εμβόλιμης 31ης αγωνιστικής της «DE-TOX»-Α’ ΕΠΣΛ οι Κίσσαβος Συκουρίου (με 3-1 επί της Πελασγιώτιδας) και Φαλανιακός (με 4-3 επί του Ιπποκράτη), σε αντίθεση με τους Αγ. Αναργύρους και τον Αχιλλέα Φαρσάλων που υποχρεώθηκαν σε ήττες «εντός των τειχών» από τους Γόννους με 2-1 και την Ανθούπολη με 1-0 αντίστοιχα και η αγωνία γι’ αυτούς παρατείνεται. Επιπλέον, η Πελασγιώτιδα μετά τη χθεσινή της ήττα από το Συκούριο αποχαιρέτησε και μαθηματικά την κατηγορία.
Αναλυτικά τα χθεσινά παιχνίδια έχουν ως ακολούθως:

ΤΑ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Σμόλικας-Δαμασιακός    2-0
Οικονόμος-Απόλλων Λάρ.    1-0
Ιπποκράτης-Φαλανιακός    3-4
Άγ. Ανάργυροι-Γόννοι    1-2
Πελασγιώτιδα-Συκούριο    1-3
Δωτιέας Αγιάς-Π.Ο. Ελασσόνας    1-2
Αχιλλέας Φ.-Ανθούπολη    0-1
Μαυροβούνι-Ηρακλής Λάρ.    0-2
Παναγροτικός-Αργυροπούλι     0-3 (ά.α.)
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Ανθούπολη    89-8    83
———————————————
2. Π.Ο. Ελασσόνας    80-19    74
3. Σμόλικας    56-21    68
4. Οικονόμος    67-23    63
5. Δωτιέας Αγιάς    44-26    54
6. Απόλλων Λάρ.    58-30    53
7. Ηρακλής Λάρ.    44-28    53
8. Γόννοι    46-35    49
9. Δαμασιακός    45-41    48
10. Μαυροβούνι    37-44    47
11. Συκούριο    46-40    41
12. Φαλανιακός    35-41    41
———————————————
13. Άγ. Ανάργυροι    37-55    33
———————————————
14. Αχιλλέας Φ.    47-55    32
15. Πελασγιώτιδα    42-72    21
16. Αργυροπούλι    35-93    17
17. Ιπποκράτης    30-113    9
*Ο Παναγροτικός Νίκαιας έχει αποχωρήσει από το Πρωτάθλημα.
Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (14/4, 16:30)
Αχιλλέας Φ.-Μαυροβούνι
Ηρακλής Λάρ.-Δωτιέας Αγιάς
Ανθούπολη-Παναγροτικός (3-0 ά.α.)
Π.Ο. Ελασσόνας-Ιπποκράτης
Αργυροπούλι-Σμόλικας
Φαλανιακός-Άγ. Ανάργυροι
Δαμασιακός-Οικονόμος
Γόννοι-Συκούριο
Απόλλων Λάρ.-Πελασγιώτιδα

ΑΧΙΛΛΕΑΣ Φ.    0
ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ    1
Στο Δημοτικό Στάδιο Φαρσάλων, σε ένα βαθμολογικά αδιάφορο παιχνίδι για την Ανθούπολη, η πρωταθλήτρια πέτυχε τη νίκη (0-1) απέναντι στον Αχιλλέα Φαρσάλων, ο οποίος αγωνίστηκε με πάθος, χωρίς ωστόσο να πάρει κάποιον βαθμό..., αλλά παραμένει ζωντανός στο παιχνίδι της παραμονής.
Στο πρώτο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι είχαν την κατοχή της μπάλας και έχασαν μια καλή στιγμή στο 30’, όταν ο Μπλέντι πήρε το ριμπάουντ, όμως έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια εξ επαφής.
Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Αχιλλέας Φαρσάλων κέρδισε πέναλτι. Συγκεκριμένα, στο 55’ ο Καρβούνης πάτησε περιοχή από τα αριστερά, ανατράπηκε, με τον κ. Στάικο να δείχνει τη λευκή βούλα. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Καρβούνης, όμως ο Ντιντής τον σταμάτησε και έτσι παρέμεινε το 0-0.
Στο 64’ σε μια ανύποπτη στιγμή η Ανθούπολη κατάφερε να σκοράρει και να ανοίξει το σκορ, όταν έπειτα από γύρισμα από τα δεξιά ο Μούτσα Μπλέντι με σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
Στο 88’ είχαμε τη φάση που θα συζητηθεί περισσότερο από όλες, όταν ο Κερμελίδης ανατράπηκε μέσα στην περιοχή, όλοι οι άνθρωποι του Αχιλλέα Φαρσάλων ζήτησαν πέναλτι, με τον κ. Στάικο να το αρνείται. Έτσι, η αναμέτρηση ολοκληρώθηκε με σκορ 0-1 υπέρ της Ανθούπολης.
*Πριν την έναρξη της αναμέτρησης οι άνθρωποι του Αχιλλέα Φαρσάλων προσέφεραν μια ανθοδέσμη στην ομάδα της Ανθούπολης σε μια συμβολική κίνηση προς την πρωταθλήτρια της Α’ ΕΠΣΝΛ κατηγορίας με τον αρχηγό του Αχιλλέα Σωτήρη Παπακωνσταντίνου να την παραδίδει στον αρχηγό της Ανθούπολης Μούτσα Μπλέντι.
Διαιτησία: Στάικος, Δεδικούσης, Μίχος.
ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ (Χρ. Καπελιάνης-Απ. Παπαδόπουλος): Γεωργαντζάς, Ποτόσογλου, Κουρτεσιώτης, Σώκος, Αποστολάκης (86’ Μπρόσκα), Σταμπουλής, Κρικώνης (71’ Κομισόπουλος), Καρβούνης, Παπακωνσταντίνου, Φούσα (80’ Μαργαριτόπουλος), Κερμελίδης.
ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ (Μ. Ζιώγας): Ντιντής, Πανταζής, Γιαννακόπουλος, Λάιος, Τσάτσος, Σκούπρα, Μούτσα, Βλαχάκης (77’ Καραλούλης), Καραμπούζης, Αναγνώστης, Κατσαμπέλας (70’ Μαριγκούδας).
Γ. ΓΚΑΝΤΕΛΟΣ

ΔΩΤΙΕΑΣ ΑΓΙΑΣ    1
Π.Ο. ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ    2
Στη δεύτερη εντός έδρας ήττα για τη φετινή σεζόν υποχρεώθηκε χθες από τον Π.Ο. Ελασσόνας ο Δωτιέας Αγιάς με σκορ 2-1 (η πρώτη ήττα σημειώθηκε στις 23/11/2023, στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής από τον Σμόλικα με 1-0).
Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους φιλοξενούμενους ήταν ο Ρολντάν, που στο 47’ άνοιξε το σκορ και στο 90’+1’ διαμόρφωσε το τελικό 1-2.
Οι γηπεδούχοι είχαν ισοφαρίσει προσωρινά σε 1-1 στο 73’ με το πέναλτι του Φουρίκη (το κέρδισε ο Σαΐτης).
Από τον Δωτιέα Αγιάς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 78’ ο Μάντσε, ενώ οι φιλοξενούμενοι είχαν δύο δοκάρια με τους Ιγγλέζο (46’) και Παλάσιο (80’).
Διαιτησία: Δημεράς, Κοτούμπας, Τζιμούρτος.
ΔΩΤΙΕΑΣ ΑΓΙΑΣ (Ι. Σιάρκος): Πατέτσος Πασχαλίδης (90’ Λέσι), Χονδροδήμος Τσακάλι, Ντελής, Νικολακούλης, Φουρίκης, Γκουντίκας (46’ Παπανικολάου), Παπαϊωάννου, Σαΐτης Μάντσε.
Π.Ο. ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ (Ε. Στουρνάρας): Γούπος, Κορτσάρι, Μαλάκος (80’ Μουλτσιάς), Κριεζής, Λαγός, Καραγκούνης (68’ Καραμούλας), Ιγγλέζος, Παλάσιος, Ρολντάν, Γκανάτσιος (62’ Κουκούλης), Περτζιόνι.ΣΜΟΛΙΚΑΣ    2
ΔΑΜΑΣΙΑΚΟΣ    0
Με δύο γκολ στην επανάληψη ο Σμόλικας Φαλάνης πρόσθεσε μία ακόμα νίκη στο ενεργητικό του, κερδίζοντας αυτήν τη φορά τον Δαμασιακό με 2-0. Σκόρερ για τους «πράσινους» χρίστηκαν οι Παρασκευούδης (50’) και Γκανάβας (65’).
Διαιτησία: Σούλης, Ρουπέλας, Τσακνάκης.
ΣΜΟΛΙΚΑΣ ΦΑΛΑΝΗΣ (Ν. Χρόνης): Μπαρούτας, Χριστακέας, Πόνηρος (82’ Χώτος), Μπαργιώτας, Αλατάς, Γούτος, Φούντογλου, Γκατζούλης (46’ Κακαβίτσης), Γκιόνα (82’ Πίτσης), Γκανάβας (82’ Ντανίκας), Παρασκευούδης (70’ Χαρισούλης).
ΔΑΜΑΣΙΑΚΟΣ (Ν. Φακίτσας): Γεωργούλας, Τέγος, Μουσιάρης Θ., Καρακάνος, Οικονόμου, Τσιάλτας, Τσάτσος, Τσατσελάρι, Ζυγούρης (28’ λ.τ. Φορτούνας), Κοτρώτσιος, Λέτσιος (60’ Παπαθανασίου).


ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ    1
ΓΟΝΝΟΙ    2
Την ευκαιρία να πλησιάσει ακόμα περισσότερο τον στόχο του έχασε ο Ατρόμητος Αγ. Αναργύρων, ο οποίος αν και προηγήθηκε στο πρώτο μέρος, είδε τον Όλυμπο Γόννων να κάνει την ανατροπή στην επανάληψη και να φεύγει νικητής.
Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 33’, όταν ο Παιδής αξιοποίησε το πέναλτι που κέρδισε ο Παπαδόπουλος.
Η απάντηση των φιλοξενουμένων ήρθε στο 54’ από τον Αλεξίου, που ισοφάρισε σε 1-1, ενώ στο 88’ ο Β. Μπούμπουλης διαμόρφωσε το τελικό 1-2, δίνοντας τη νίκη στον Όλυμπο.
Διαιτησία: Μπουρουζίκας, Μάνος, Νάκας.
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ (Δ. Μητσής): Σβάρνας, Δοξαριώτης, Νούσιας, Παναγιώτου (73’ Περήφανος), Φάρα, Φυτιλής, Γεωργούλας (62’ Πλατής), Γουσόπουλος, Παπαδόπουλος, Νούσιος, Παιδής (73’ Φανίδης)
ΟΛΥΜΠΟΣ ΓΟΝΝΩΝ (Δ. Κωστής): Μπαρμπαγιάννης, Αλεξόπουλος, Ζαϊρές, Μπούμπουλης Θ., Κακούσιος (59’ Κόκρας), Μπούμπουλης Β., Σερίφης, Γελαλής, Κωστούλας, Αθανασιάδης (65’ Γκαραβέλης), Αλεξίου.

ΠΕΛΑΣΓΙΩΤΙΔΑ    1
ΣΥΚΟΥΡΙΟ    3
Αποφασιστική νίκη στη μάχη της παραμονής πέτυχε ο Κίσσαβος Συκουρίου με σκορ 3-1 επί της Πελασγιώτιδας στο γήπεδο Μελίας. Οι φιλοξενούμενοι έδειξαν ότι ήθελαν περισσότερο τη νίκη και προηγήθηκαν με 2-0 χάρη στα γκολ που πέτυχαν οι Αλεξανδρής (54’) και Τζέκα (62’). Η Πελασγιώτιδα που από το 51’ αγωνιζόταν με παίκτη λιγότερο, λόγω αποβολής του Γελαλή, ξαναμπήκε στο παιχνίδι μειώνοντας σε 1-2 με τον Μερτζανίδη στο 81’, όμως ο Τζέκα στο 86’ διαμόρφωσε το τελικό 1-3 και σφράγισε την πολύτιμη νίκη της ομάδας του.
Διαιτησία: Ακρίβος, Καραθάνος, Διαμαντής.
ΠΕΛΑΣΓΙΩΤΙΔΑ (Σ. Ευαγγέλου): Ευσταθίου, Γκρίμπας, Χατζηϊωάννου, Γελαλής, Σκούπρας (65’ λ.τ. Γκόλαντας), Δάσσιος, Ραμιώτης (76’ Μερτζανίδης), Βράκας (65’ Ανυφαντής), Οσμάνι, Τζίκας Α. (56’ Σαντιμπαντάκης), Ζήκος.
ΚΙΣΣΑΒΟΣ ΣΥΚΟΥΡΙΟΥ (Φ. Γιαννακός): Γιάκου, Λανάρας, Κορδέλας, Αγγέλης, Κουλουκτσής, Ντιντής, Αλεξανδρής, Κώτσιας, Χριστοδουλόπουλος, Φαρμάκας (75’ Ντάλας), Τζέκα Χρ.

ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ     1
ΑΠΟΛΛΩΝ Λ.     0
Τη ρεβάνς της ήττας του στη Φιλιππούπολη πήρε ο Οικονόμος Τσαριτσάνης, ο οποίος επικράτησε στο «Γεώργιος Μητσιμπόνας» με 1-0 του μαχητικού Απόλλωνα Λάρισας, ύστερα από ένα παιχνίδι χωρίς σκοπιμότητες. Με το αποτέλεσμα αυτό, οι νικητές οριστικοποίησαν την κατάκτηση της 4ης θέσης στη μεγάλη κατηγορία, ανεξαρτήτως των εξελίξεων των τριών τελευταίων αγωνιστικών. Οι φίλαθλοι, πάντως, που βρέθηκαν στο γήπεδο είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τις εμπνεύσεις του 37χρονου Ανδρέα Χατζηλιόντα, ενός παίκτη που αγαπήθηκε ιδιαίτερα κατά τα δύο «περάσματά» του από την Τσαριτσάνη.
Παράλληλα, η νεανική ομάδα του Τάσου Βενέτη, που αγωνίστηκε χωρίς τέσσερις βασικούς παίκτες, κέρδισε τις εντυπώσεις, είχε πολλά τετ-α-τετ και τα μικρά παιδιά που αγωνίστηκαν έδειξαν πως με δουλειά το μέλλον τους ανήκει.
Μάλιστα, απείλησαν πρώτοι οι «κυανόλευκοι στο 17’ με σουτ του Θ. Γερεντέ, που απέκρουσε ο Δραχαλίβας, αλλά η «απάντηση» των «πρασίνων» ήταν άμεση και με προσπάθεια του Ματούλα από αριστερά, που κατέληξε σε υποδειγματικό πλασέ, «άνοιξαν» το σκορ στο 20’ (1-0). Στο 23’ ο Σιάτρας βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά ολιγώρησε για να κάνει το 1-1, ενώ στο 30’ από σέντρα του Γκαντούνα ο Σεμερτζίδης με κεφαλιά υποχρέωσε τον Βιλανάκη σε θεαματική απόκρουση.
Στο 34’ ο Ματούλας σούταρε από δεξιά στην εξωτερική πλευρά των διχτυών, για να ακολουθήσει στο 38’ καλοχτυπημένο φάουλ του Χατζηλιόντα που έφυγε δίπλα από το δεξί δοκάρι. Στο 44’ ο Θ. Γερεντές και πάλι σε ευνοϊκή θέση σούταρε πάνω από τα δοκάρια, ενώ στο επόμενο λεπτό σουτ του ιδίου μπλόκαρε ο Δραχαλίβας.
Στο δεύτερο ημίχρονο δεν άλλαξε κάτι, με τους γηπεδούχους να διατηρούν -έστω και αγχωτικά- το προβάδισμα και τους Φιλιππουπολίτες να προσπαθούν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για ισοφάριση, ενώ στο 75’ σε παράλληλη σέντρα του Μπουμπουνάρα ο Σεμερτζίδης εξ επαφής έχασε την ευκαιρία για το 2-0. Στο 77’ οι Τσαριτσανιώτες έχασαν ακόμα μία κραυγαλέα ευκαιρία για να «κλειδώσουν» τη νίκη τους, καθώς καταλογίστηκε πέναλτι σε ανατροπή του Σεμερτζίδη, αλλά ο Γκαραλιάκος που ανέλαβε την εκτέλεση νικήθηκε στη «μονομαχία» των 11 μέτρων από τον Βιλανάκη, που έπεσε επιτυχημένα στην αριστερή του γωνία.
Στο 79’ ο Πασσιάς φεύγοντας στην αντεπίθεση βρέθηκε απέναντι στον Δραχαλίβα, αλλά το σουτ που επιχείρησε κατέληξε πάνω από τα δοκάρια, ενώ στο 82’ το οριζόντιο δοκάρι απέκρουσε για λογαριασμό του Βιλανάκη την κοντινή κεφαλιά του Σταμάτη.
Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του Θεόδωρου Κοντογιώργου και των βοηθών του Αναστασίας Κοσμέτου - Χρήστου Πουρουτίδη.
ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ (Νίκος Καραμήτσιος): Ν. Δραχαλίβας, Γεωργούλης, Μπουμπουνάρας (78’ Γανός), Αυλογιάρης, Γκαντούνας, Αλεξόπουλος, Δριστέλας (46’ Γκόλτσιος), Γκαραλιάκος, Σεμερτζίδης, Ματούλας (62’ Λαζαρίδης), Σταμάτης.
ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Τάσος Βενέτης): Βιλανάκης, Λάιος (62’ Μιχαλόπουλος), Μπαγιώτας (58’ Κούρτι), Γ. Γερεντές, Γιούγκα (58’ Καλαπανίδας), Μπουκουβάλας, Πασσιάς, Σιάτρας (80’ Καζαντζής), Θ. Γερεντές, Χατζηλιόντας, Γιασιάς (72’ Χατζής).
* Λόγω τιμωρίας του προπονητή Βασίλη Μπακογιάννη, την ευθύνη της καθοδήγησης των παικτών του Οικονόμου από τον πάγκο ανέλαβε ο άμεσος συνεργάτης του, γυμναστής Νίκος Καραμήτσιος.

ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ     3
ΦΑΛΑΝΙΑΚΟΣ     4
Σε ένα συναρπαστικό και πλούσιο σε φάσεις παιχνίδι, ο Φαλανιακός κέρδισε στο γήπεδο «Μητσιμπόνας Α’» τον ουραγό Ιπποκράτη, με σκορ 4-3.
Στο 12ο λεπτό της αναμέτρησης, ο Δημολιός με όμορφο τελείωμα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και έκανε το 0-1 για την ομάδα του.
Με τη σέντρα της επανάληψης, όμως, ο Ιπποκράτης κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσα, χάρη σε τέρμα του Καραγιάννη, στο 46’. Το 1-1, ωστόσο, δεν έμεινε για πολύ, διότι ο Ιωαννίδης στο 50ό λεπτό έδωσε και πάλι το προβάδισμα στον Φαλανιακό με 1-2.
Ο Κυρίτσης στο 63’ έκανε το 1-3, οι γηπεδούχοι ξαναμπήκαν στο ματς μειώνοντας σε 2-3 με τον Παπακωνσταντίνου. Όμως, ο Ιωαννίδης με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα έκανε το 2-4. Το μόνο που κατάφερε ο Ιπποκράτης, ήταν να μειώσει στο τελικό 3-4 με τον Παπαδόπουλο στο 85’.
Διαιτητής ήταν ο κ. Ντελέζος Ι., ο οποίος είχε συνεργάτες τους κ. Γκαρέλη και Βαλιώτη.
ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ (Γ. Χατζής): Φραχόλι Ο., Χονδής, Βίλλης, Φραχόλι Φ., Μαραμής, Κατσάρας, Παπαδόπουλος, Καραγιάννης, Παπακωνσταντίνου, Ασίκογλου, Γεωργολιός.
ΦΑΛΑΝΙΑΚΟΣ (Τ. Παραφέστας): Θεοχαρίδης, Κυρίτσης, Πάνου, Σούλη, Πανταζής, Αλλιάι, Δημολιός, Ιωαννίδης, Ντανίκας, Αντωνόπουλος, Κωστόπουλος.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass