Ποδοσφαιρικό υπερθέαμα... στο Champions League

ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΤΗΣ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ ΜΕ 3-2 ΕΠΙ ΤΗΣ ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ ΣΕ ΜΑΤΣ-ΟΝΕΙΡΟ ΜΕ ΔΥΟ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ

Δημοσίευση: 11 Απρ 2024 7:45

Ποδοσφαιρικό υπερθέαμα... Νο2 περιελάμβανε το δεύτερο «πιάτο» των προημιτελικών του Champions League. Δέκα γκολ προχθές βράδυ σε Λονδίνο και Μαδρίτη, ενώ χθες η «ματσάρα» στο «Παρκ ντε Πρενς» ανέδειξε μεγάλη νικήτρια την Μπαρτσελόνα με ανατροπή... στην ανατροπή απέναντι στην Παρί Σεν Ζερμέν (3-2),

την ώρα που στη Μαδρίτη ο Αλέ κράτησε «ζωντανές» τις ελπίδες της Ντόρτμουντ για πρόκριση στους ημιτελικούς, «γράφοντας» το τελικό 2-1 υπέρ της Ατλέτικο, που εξακολουθεί να έχει το «πάνω χέρι».
Από το τραγικό λάθος του Μάαντσεν στο 5’ και από την ασυνεννοησία των Σλότεμπεργκ και Χούμελς στο 32’, οι Ντε Πολ και Λίνο δεν είχαν κανένα πρόβλημα να σκοράρουν και να βάλουν τους «ροχιμπλάνκος» σε «θέση οδηγού» για την πρόκριση στην τετράδα.
Η Μπορούσια τα έπαιξε όλα για όλα στο β’ μέρος και βρήκε το γκολ με τον Σεμπαστιάν Αλέ στο 81’, ενώ 8 λεπτά μετά είχε δοκάρι με τον Γκίντενς. Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων οι Βεστφαλοί είχαν και δεύτερο δοκάρι σε δυνατή κεφαλιά του Μπραντ, με τον Όμπλακ να στέκεται για δεύτερη φορά τυχερός.
ΑΤΛΕΤΙΚΟ: Όμπλακ, Βίτσελ, Χιμένες, Αθπιλικουέτα, Μολίνα, Γιορέντε, Κόκε, Ντε Πολ (80’ Κορέα), Λίνο, Μοράτα (64’ Μπάριος), Γκριεζμάν
ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Κόμπελ, Ρίερσον, Χούμελς, Σλότερμπεκ, Ζάμπιτσερ, Τζαν, Σάντσο, Ενμετσά (46’ Μπραντ), Αντεγέμι (73’ Τζέιμι Μπάινο-Γκίτενς), Φίλκρουγκ (60’ Αλέ)
ΑΝΑΤΡΟΠΗ... ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ Η ΜΠΑΡΤΣΑ
Η ομάδα του Τσάβι προηγήθηκε στο 37’ με το εξαιρετικό τελείωμα του Ραφίνια, μετά την προσωρινή απόκρουση του Ντοναρούμα στο γύρισμα του Γιαμάλ προς τον Λεβαντόφσκι.
Η είσοδος του Μπαρκολά στο β’ μέρος και η μετατόπιση του Ντεμπελέ στα αριστερά, άλλαξε τα δεδομένα της αναμέτρησης. Οι πρωτευουσιάνοι μέσα σε τέσσερα λεπτά έφεραν «τούμπα» το ματς, αρχικά με την «οβίδα» του Ντεμπελέ (48’ ) και στο 51’ το καταπληκτικό τελείωμα του Βιτίνια μετά από προσπάθεια του Μπαρκολά.
Δεν κράτησαν πολύ οι πανηγυρισμοί των παικτών της Παρί, καθώς στο 62’ ο Ραφίνια έφυγε στην πλάτη της άμυνας και με άψογο στιλ και πριν η μπάλα πέσει στο έδαφος «έγραψε» το 2-2.
Οι Παριζιάνοι τα έχουν με την τύχη τους, καθώς δύο φορές η μπάλα σταμάτησε στα δοκάρια του Τερ Στέγκεν, μετά τα σουτ των Μπαρκολά και Ντεμπελέ, ωστόσο, στο ποδόσφαιρο δεν μετρά ποιος έχει δοκάρι, αλλά ποιος σκοράρει.
Κι αυτό το έκανε για 3η φορά στο παιχνίδι η Μπάρτσα, στο 77ο λεπτό με την κεφαλιά του Κρίστενσεν (πρώτο του εφετινό γκολ) από το κόρνερ του Γκιντογκάν. Το 3-2 έμεινε μέχρι το φινάλε και οι «μπλαουγκράνα» έχουν πια το «πάνω χέρι» για να βρεθούν στην τετράδα!
ΠΑΡΙ: Ντοναρούμα, Μέντες, Μαρκίνιος, Μπεράλδο, Ερναντέζ, Βιτίνια, Ρουίθ (86’ Ράμος), Κανγκ-Ιν (61’ Ζαΐρ-Εμερί), Ασένσιο (46’ Μπαρκολά), Εμπαπέ, Ντεμπελέ
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν, Κουντέ, Κουμπαρσί, Αραούχο, Κανσέλο, Ντε Γιονγκ (75’ Κρίστενσεν), Γκιντογκάν (86’ Φερμίν), Ρομπέρτο (61’ Πέδρι), Γιαμάλ (61’ Φέλιξ), Λεβαντόβσκι, Ραφίνια (76’ Τόρες)
Αναλυτικά τα αποτελέσματα των πρώτων προημιτελικών του Champions League:
Άρσεναλ-Μπάγερν Μονάχου    2-2
(12’ Σάκα, 76’ Τροσάρ-18’ Γκνάμπρι, 32’ πέν. Κέιν)
Ρεάλ Μαδρίτης-Μάντσεστερ Σίτι    3-3
(12’ αυτ. Ρούμπεν Ντίας, 14’ Ροντρίγο, 79’ Βαλβέρδε-2’ Μπερνάρντο Σίλβα, 66’ Φόντεν, 71’ Γκβάρντιολ)
Ατλέτικο Μαδρίτης-Ντόρτμουντ    2-1
(5’ Ντε Πολ, 32’ Λίνο-81’ Αλέ)
Παρί Σεν Ζερμέν-Μπαρτσελόνα    2-3
(48’ Ντεμπελέ, 51’ Βιτίνια-37’, 62’ Ραφίνια, 77’ Κρίστενσεν).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass