ΤΟΝΙΣΕ Ο ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΤΗΣ ΑΕΛ ΣΑΚΗΣ ΤΣΙΩΛΗΣ:

Νίκη α λα... Λέστερ

* Μπαξεβάνος: «Κισσαμικός, σύλλογος περήφανος, κρητικός»

Δημοσίευση: 21 Μαρ 2016 10:26

Μέσα σε πολύ καλό κλίμα έγινε η συνέντευξη Τύπου, με εκατέρωθεν φιλοφρονήσεις από τους δυο τεχνικούς.

Πρώτος μίλησε ο Σπύρος Μπαξεβάνος του Κισσαμικού, που ανέφερε ένα σλόγκαν «Κισσαμικός, σύλλογος περήφανος, κρητικός», ενώ για τους «βυσσινί» είπε αυτή η ιστορική ομάδα με αυτό τον κόσμο, πρέπει να παίζει στην ανώτερη κατηγορία.

Από την πλευρά του ο Σάκης Τσιώλης παραδέχτηκε ότι «η ΑΕΛ δεν ήταν η ομάδα που περιμένει όλος ο κόσμος», αλλά πρόσθεσε ότι «έτσι κερδίζονται τα πρωταθλήματα», αναφέροντας ως παράδειγμα την περίπτωση της Λέστερ. Πρόσθεσε ότι ο στόχος της ανόδου πρέπει να επιτευχθεί με κάθε στόχο και προσδιόρισε το τέλος του πρωταθλήματος ως την περίοδο που η ΑΕΛ θα μπορέσει να αποδώσει και θέαμα, ενώ συνεχάρη την ομάδα του Κισσαμικού, για την πολύ καλή της αγωνιστική συμπεριφορά. Αναλυτικά οι δηλώσεις των δυο προπονητών:

ΣΑΚΗΣ ΤΣΙΩΛΗΣ(ΑΕΛ): «Όντως στον Κισσαμικό μπορούν να είναι περήφανοι. Η αγωνιστική τους συμπεριφορά μόνο περήφανους μπορεί να τους κάνει. Ήταν ένα ματς στο οποίο και οι δύο ομάδες θα μπορούσαν να είχαν κερδίσει. Όντως, η ΑΕΛ δεν ήταν η ομάδα που περιμένει όλος ο κόσμος, αλλά αυτή τη στιγμή ο πρωταθλητισμός αυτά έχει. Θα πρέπει και στα υπόλοιπα δέκα παιχνίδια ο κόσμος να είναι έτσι αποφασισμένος και να έρθει να βοηθήσει την ομάδα μέχρι το 95’. Έτσι κερδίζονται τα πρωταθλήματα. Εγώ δεν θυμήθηκα από το α’ τοπικό μέχρι το παγκόσμιο Κύπελλο, ομάδα να πήρε το πρωτάθλημα εύκολα. Βλέπετε και η Λέστερ τι έκανε χθες.

Στο πρώτο ημίχρονο κάναμε δυο καθαρές φάσεις, με Μπόγιοβιτς και Κουτσιανικούλη, στις οποίες θα μπορούσαμε να είχαμε σκοράρει και ενδεχομένως μετά θα διαχειριζόμασταν διαφορετικά το παιχνίδι. Όμως, η κόντρα επίθεση και ο τρόπος με τον οποίο αμυνόταν ο Κισσαμικός ήταν υποδειγματικός. Οι αλλαγές που έγιναν στο δεύτερο ημίχρονο βοήθησαν την ομάδα κυρίως στην οργάνωση του παιχνιδιού, βγάλαμε αρκετές φάσεις από τα άκρα, όπως αυτή με τον Μαρουκάκη και την εκπληκτική εξ επαφής απόκρουση του τερματοφύλακα και βέβαια, η πίεση αυτή, φέρνει και φάσεις πέναλτι.

Μεγάλη απόκρουση έκανε και ο Ξενοδόχοβ στο δεύτερο ημίχρονο, σε ένα τετ-α-τετ, που αν έμπαινε θα ήταν δύσκολα τα πράγματα. Παρ' όλα αυτά κερδίσαμε, πήραμε τους τρεις πολύτιμους βαθμούς και βλέπουμε το ματς του Σαββάτου ως το ντέρμπι των ντέρμπι.

Συγχαρητήρια στον συνάδελφο κόουτς και στην ομάδα του. Πραγματικά σήμερα με εντυπωσίασε ο τρόπος παιχνιδιού τους, η οργάνωση, η πειθαρχία τους και η αποφασιστικότητά τους. Ενδεχομένως τους φτιάχνει η φανέλα μας και – φυσικά – το γήπεδο είναι ένας λόγος παραπάνω.

Συγχαρητήρια στην ομάδα μας, στον κόσμο, στον ιδιοκτήτη μας, στον πρόεδρό μας και προχωράμε».

Ακολούθησαν ερωτήσεις και ο Καρδιτσιώτης τεχνικός τόνισε τα εξής:

- Μετά από σχεδόν ένα μήνα και δύο επίσημα παιχνίδια, τι είναι αυτό που σας αρέσει και τι αυτό που σας έχει προβληματίσει...

- «Μ’ αρέσει ότι δεν παρατάει ποτέ το παιχνίδι κι αυτό είναι το στίγμα της ΑΕΛ. Με προβληματίζει ότι η επιθετική ανάπτυξη δεν είναι αυτή που θέλουμε. Μπορούμε να κάνουμε πολύ περισσότερα. Αλλά όταν κάνεις πρωταθλητισμό, υπάρχει ιδιαίτερο βάρος και τα παιδιά τώρα αρχίζουν και συνηθίζουν αυτή την κατάσταση. Σίγουρα υπάρχουν δυνατότητες για να παίξουμε πολύ καλύτερο ποδόσφαιρο. Θέλω να πιστεύω ότι σε λίγο καιρό, προς το τέλος, θα μπορέσουν όλοι να ευχαριστηθούν και θέαμα και αποτέλεσμα και – κυρίως αυτό που μας ενδιαφέρει όλους – άνοδο. Αυτό θα γίνει με οποιοδήποτε κόστος».

* Το παιχνίδι με τα δύο σέντερ φορ σας ικανοποίησε σήμερα;

- «Σε επίπεδο ατομικής απόδοσης, δεν θέλω να σχολιάσω. Όμως, η ΑΕΛ – αφού θέλει να πάρει το πρωτάθλημα – θα παίζει με δύο σέντερ φορ. Το αν είναι με σέντερ φορ μπρος-πίσω, δηλαδή με ελεύθερο φορ σε 4-4-1-1 ή 4-4-2 όπως παίξαμε στο τέλος, αυτό είναι κάτι άλλο. Το σίγουρο είναι ότι έτσι θα πάμε. Υπάρχουν ομάδες που η συμπεριφορά τους στο αμυντικό τρανζίσιον είναι υποδειγματική. Εμείς έχουμε δύο πάρα πολύ καλούς ποδοσφαιριστές, ανεξάρτητα αν βρίσκονται σε καλή ή κακή μέρα, έχουμε τους δύο κορυφαίους σέντερ φορ στην κατηγορία και μ’ αυτούς θα πορευτούμε».

ΣΠΥΡΟΣ ΜΠΑΞΕΒΑΝΟΣ(Κισσαμικός): «Η ομάδα η δική μας έχει ένα σλόγκαν: Κισσαμικός, σύλλογος περήφανος, κρητικός. Και νομίζω ότι σήμερα αυτά τα παιδιά κατάφεραν και έκαναν περήφανους και εμένα και όλη την περιοχή που αντιπροσωπεύουν, με την εικόνα που έδειξαν απέναντι σε μια ιστορική ομάδα με αυτό τον κόσμο, η οποία πρέπει να παίζει στην ανώτερη κατηγορία.

Εμείς δεν είχαμε την πίεση, την πίεση την είχε η ΑΕΛ. Εμείς αυτό που είπαμε ήταν ότι θα προσπαθούσαμε να την εκμεταλλευτούμε και, αν μπορούσαμε, να την αυξήσουμε. Τελικά νίκησε η ΑΕΛ, αλλά θεωρώ ότι θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει και κάτι περισσότερο. Ίσως κάποιο βαθμό. Συνεχίζουμε. Στόχος μας είναι να εξασφαλίσουμε την παραμονή την οποία έχουμε κατορθώσει σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό. Απλά πρέπει να βρίσκουμε κίνητρο σε κάθε παιχνίδι και σήμερα τι καλύτερο κίνητρο από αυτό τον αντίπαλο, σε ένα τέτοιο γήπεδο. Συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές μου. Έδειξαν ότι άξια βρίσκονται σε αυτή την κατηγορία και ότι μπορούν να κοιτούν κάθε ομάδα στα μάτια».

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΑΙΚΤΩΝ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΥΤΣΙΑΝΙΚΟΥΛΗΣ(ΑΕΛ): «Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά. Κάναμε μια σπουδαία νίκη. Ξέραμε ότι η πίεση θα ήταν πολύ μεγάλη και θα κρινόταν στο γκολ. Ευτυχήσαμε να σκοράρουμε με πέναλτι. Ξέρουμε ότι το πρωτάθλημα θα είναι πολύ δύσκολο στη συνέχεια και όλοι οι αγώνες είναι τελικοί από εδώ και πέρα. Αυτή η κατηγορία θα κρίνεται στο γκολ».

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΗΣ(ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ): «Συγχαρητήρια στους συμπαίκτες μου και σε όλο το τεχνικό επιτελείο για την παρουσία μας. Πιστεύω ότι σταθήκαμε πολύ καλά σε μια από τις καλύτερες έδρες της κατηγορίας, απέναντι σε μια από τις καλύτερες ομάδες. Όντως, την πίεση είχε η ΑΕΛ. Εμείς ακολουθήσαμε ένα σωστό πλάνο και θα μπορούσαμε να είχαμε προηγηθεί. Τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά. Δεχτήκαμε γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο, δεν μπορέσαμε να αντιδράσουμε κι έτσι η ήττα ήρθε μοιραία».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass