Η ΑΕΛ ΚΕΡΔΙΣΕ ΔΥΣΚΟΛΑ ΤΟΝ ΚΙΣΣΑΜΙΚΟ ΚΑΙ ΕΜΕΙΝΕ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ

Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα...

* Το «χρυσό» γκολ πέτυχε με πέναλτι ο Σέρβος Μίλαν Μπόγιοβιτς (87’) * Συμπλήρωσαν κάρτες Κώστας Μπανούσης και Πολ Ουρτάδο * Δεν δόθηκε καθαρό πέναλτι στην ΑΕΛ σε ανατροπή του Βαρέλα (72’)

Δημοσίευση: 21 Μαρ 2016 10:25
Το γκολ της ΑΕΛ Το γκολ της ΑΕΛ

Ρεπορτάζ: Σωτ. Κέλλας, Χρ. Αρχοντούλης

Φωτ.: Λεων. Τζέκας

Στον Μεσαίωνα η παπική εκκλησία μοίραζε συγχωροχάρτια για να γεμίζουν τα παπικά ταμεία και από τότε καθιερώθηκε η έκφραση «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα»... Κάπως έτσι ήταν και το παιχνίδι ΑΕΛ-Κισσαμικού 1-0 (κρίθηκε με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Μπόγιοβιτς στο 87’) που η ΑΕΛ πήρε συγχωροχάρτι για την άσχημη εμφάνιση από τους φιλάθλους της (περίπου 6.000) αφού η νίκη την έφερε πιο κοντά στη άνοδο και στο τέλος δεν γκρίνιαξε κανένας...

Και δεν είναι τυχαίο ότι τη λογική αυτή ενστερνίστηκε και ο τεχνικός Σάκης Τσιώλης μετά το τέλος του αγώνα που είπε ότι για την άνοδο θα κάνει η ομάδα του τα πάντα και αυτή πρέπει να επιτευχθεί με κάθε τρόπο.

Η χθεσινή ΑΕΛ ήταν άσχημη και προκάλεσε δυσμενή σχόλια από τους φιλάθλους αλλά δεν ήταν και η ομάδα που θα άξιζε να χάσει αφού έκανε περισσότερες κλασικές ευκαιρίες (μια στο πρώτο μέρος με τον Κουτσιανικούλη και μια στο δεύτερο μέρος με τον Μαρουκάκη απέναντι στον Κισσαμικό που έχασε μια με τον Ποσίνκοβιτς). Γενικά από το 60’ και μετά φάνηκε να θέλει περισσότερο τη νίκη, με τον Σάκη Τσιώλη να επιμένει να παίζει με δύο σέντερ φορ τον Μπόγιοβιτς και τον Μαρουκάκη.

Και θα πάμε στη φάση του γκολ καθώς η ΑΕΛ κέρδισε ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που είχε κερδίσει και τον Απόλλωνα Σμύρνης με πέναλτι που αμφισβήτησαν οι φιλοξενούμενοι και εκτέλεσε πάλι ο Μίλαν Μπόγιοβιτς.

Η φάση του πέναλτι ήταν αμφισβητούμενη και στην κρίση του διαιτητή Κουλούδη από τον σύνδεσμο Λέσβου αλλά είχε προηγηθεί ένα πεντακάθαρο πέναλτι σε ανατροπή του Βαρέλα στο 72’ από τον Κουρτεσιώτη. Το πέναλτι αυτό θα το έδινε μέχρι και ο προπονητής των αντιπάλων Σπύρος Μπαξεβάνος. Μάλλον οι Ερινύες κυνηγούσαν τον διαιτητή της αναμέτρησης... Αλλά αυτές δεν πρέπει να τις έχει για το πέναλτι που έδωσε αφού υπήρξε επαφή του Τζημογιάννη με τον Μαρουκάκη και τέτοια πέναλτι δίνονται πολλά.

Στο τέλος ο συγκεκριμένος διαιτητής έχασε τον πειθαρχικό έλεγχο και έδειξε πολλές κάρτες σε παίκτες των δύο ομάδων που αρκετές ήταν αδικαιολόγητες. Η ΑΕΛ χάνει για δύο παιχνίδια τον Ουρταδο και τον Μπανούση.

Η ΑΕΛ λοιπόν την Κυριακή της Ορθοδοξίας πήρε ανορθόδοξα αγωνιστικά βάσει απόδοσης τους τρεις βαθμούς αλλά δεν σημαίνει ότι δεν το κατάφερε δίκαια και ότι δεν αξίζει την άνοδο στη Σούπερ Λίγκα.

O ΑΓΩΝΑΣ

Ο τεχνικός της ΑΕΛ Σάκης Τσιώλης ξεκίνησε το παιχνίδι χωρίς έκπληξη με τακτική 4-4-1-1 έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Ξενοδόχοφ, στην άμυνα τους: Νικολακάκη (δεξιά), Κομεσίδη, Γιοβάνοβιτς (σέντερ μπακ), Μονιάκη (αριστερά), στη μεσαία γραμμή τους: Μπανούση (αμυντικό χαφ) και Κουτσιανικούλη, Ουρτάδο, Βαρέλα. πιο μπροστά τον Μπόγιοβιτς και στην επίθεση τον Μαρουκάκη.

Η ΑΕΛ μπορεί να έκανε την πρώτη τελική προσπάθεια μόλις σε 42 δευτερόλεπτα από το ξεκίνημα του αγώνα με τον Μπόγιοβιτς αλλά από κει και πέρα οι φιλοξενούμενοι πήραν τον έλεγχο του αγώνα που όμως δεν ήταν απειλητικοί για την εστία του Ξενοδόχοφ.

Στο 32’ ο Κουτσιανικούλης με μια από τις γνωστές του επελάσεις απέτυχε να βάλει τέρμα και εκεί τελείωσε το πρώτο μέρος.

Στο δεύτερο μέρος ο Τσιώλης γυρνάει την τακτική σε 4-4-2 βάζοντας στα δίπλα δίπλα Μαρουκάκη και Μπόγιοβιτς ενώ χρησιμοποίησε ως επιθετικό χαφ τον Λαμπρόπουλο αντί του Κουτσιανικούλη.

Στο 55’ ο Ξενοδόχοφ κρατάει όρθια την ΑΕΛ σε τετ-α-τετ με τον Ποσίκοβιτς αλλά το ίδιο έκανε μερικά λεπτά αργότερα ο Λαζαρίδης κόντρα στον Μαρουκάκη.

Ο χρόνος περνούσε, ο εκνευρισμός κυριαρχούσε (μια κροτίδα πετάχτηκε στο γήπεδο και δημιουργήθηκε ένα μικρό επεισόδιο ενώ ακούστηκαν και συνθήματα κατά του υφυπουργού Αθλητισμού Σταύρου Κοντονή για την κάρτα φιλάθλου) και το 0-0 παρέμεινε...

Στο 72’ ο διαιτητής δεν έδωσε πεντακάθαρο πέναλτι σε ανατροπή του Βαρέλα, ενώ στο 77’ ο Τσιώλης βάζει επιθετικό χαφ τον Ναγιάρ στην πρώτη εμφάνιση μετά από πολύ καιρό.

Και τελικά στο 87’ ο επιμένων νικά ...Ο Τζημογιάννης κάνει πέναλτι στον Μαρουκάκη, ο Μπόγιοβιτς το εκτελεί και η ΑΕΛ παραμένει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Β’ εθνικής κατηγορίας μετά την 24η αγωνιστική ημέρα.

ΦΑΣΕΙΣ...ΓΚΟΛ

1’: Σουτ του Μπόγιοβιτς από πλάγια αποκρούει ο Λαζαρίδης.

6’: Σέντρα από δεξιά του Τσουβαλτσίδη και σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή του Σαπαλίδη αλλά μπλοκάρει εύκολα ο Ξενοδόχοφ.

15’: Σουτ του Μαρουκάκη από το ύψος της μεγάλης περιοχής στην αγκαλιά του Λαζαρίδη.

26’: Σουτ του Ποσίνκοβιτς λίγο μέσα από τη μεγάλη περιοχή η μπάλα καταλήγει μόλις άουτ από το οριζόντιο δοκάρι του τερματοφύλακα της ΑΕΛ.

32’: Ατομική προσπάθεια του Κουτσιανικούλη που περνάει όποιον βρίσκει μπροστά του αλλά το σουτ που κάνει καταλήγει άουτ.

50’: Εκτέλεση φάουλ του Αυγενικού στην αγκαλιά του Ξενοδόχοφ.

55’: Εναλλαγή της μπάλας μεταξύ Ποσίνκοβιτς και Σαπαλίδη φέρνει τον πρώτο τε-α-τετ με τον Ξενοδόχοφ αλλά ο τερματοφύλακας της ΑΕΛ αποκρούει εντυπωσιακά.

59’: Σέντρα από αριστερά του Μονιάκη ο Μαρουκάκης πιάνει κεφαλιά μέσα από τη μικρή περιοχή αλλά αποκρούει εντυπωσιακά ο Λαζαρίδης.

70’: Μακρινό σουτ του Ουρτάδο μπλοκάρει ο Λαζαρίδης.

72’: Ατομική προσπάθεια του Ρέντζα που σουτάρει μέσα από τη μικρή περιοχή αλλά αποκρούει ο Λαζαρίδης.

84’:Εκτέλεση κόρνερ από τον Ναγιαρ και ο Γιοβάνοβιτς πιάνει κεφαλιά αλλά στέλνει την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Λαζαρίδη.

86’: Η ΑΕΛ κερδίζει πέναλτι όταν ο Τζημογιάννης ήρθε σε επαφή με τον Μαρουκάκη και φαίνεται να τον σπρώχνει. Την εσχάτη των ποινών καταλόγισε ο διαιτητής Κουλούδης.

87’: Το εκτελεί ο Μπόγιοβιτς και κάνει το 1-0.

Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ

Από την ΑΕΛ δεν υπάρχει κάποιος που να ξεχώρισε... Τον τίτλο θα τον δίναμε μόνο στον Ξενοδόχοφ για την απόκρουση στο 55’ στο σουτ του Ποσίνκοβιτς. Από κει και πέρα ο Μονιάκης πήγε πολύ καλά στο δεύτερο μέρος ενώ ο Ρέντζας ήταν καλύτερος του Νικολακάκη που έπαιξε για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι στην αρχική ενδεκάδα. Ο Γιοβάνοβιτς μας άρεσε ενώ ο Κομεσίδης ήταν καλός. Σε μια φάση βέβαια εκτέθηκαν και οι δυο... (55’).

Ο Μπανούσης έχει ψυχικά αποθέματα ενώ ο Ναγιάρ βοήθησε όπως και ο Λαμπρόπουλος μετά το 65’...

Ο Ουρτάδο ήταν μέτριος ενώ ο Βαρέλα φάνηκε μόνο στη φάση που κέρδισε το πέναλτι.

Ο Κουτσιανικούλης είχε μια καλή φάση όλο το πρώτο μέρος ενώ τα δυο φορ ήταν μαχητικά και συμμετείχαν στο γκολ. Ο Μαρουκάκης κέρδισε το πέναλτι και ο Μπόγιοβιτς το εκτέλεσε εύστοχα. Συνεργάσθηκαν άψογα...

Από τον καθαρό στο παιχνίδι του Κισσαμικό φάνηκαν οι: Ενγκουέμ, Σελινιωτάκης, Γιαννίτσης και κινητικός ο Σαπαλίδης.

Η κρητική ομάδα τελείωσε το παιχνίδι με εννέα παίκτες αφού αποβλήθηκε ο Μάνιας με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 90’+2’ (είχε μπει αλλαγή στο 77’), ενώ τραυματίστηκε στο ίδιο λεπτό ο Γιαννίτσης.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Μέχρι το 70’ ο διαιτητής Κουλούδης (συνδέσμου Λέσβου) δεν είχε κανένα πρόβλημα. Από κει και πέρα δεν έδωσε καθαρό πέναλτι υπέρ της ΑΕΛ στο 72’ οι φιλοξενούμενοι διαμαρτύρονται για το πέναλτι που έδωσε στο 87’ χωρίς όμως να έχουν απόλυτα δίκαιο. Το βασικό είναι ότι έχασε τον πειθαρχικό έλεγχο στα τελευταία λεπτά.

Κίτρινες κάρτες είδαν οι: Κομεσίδης, Ουρτάδο, Μπανούσης - Γιαννίτσης, Ενγκουέμ, Λώττας, Τζημογιάννης ενώ αποβλήθηκε με δυο κίτρινες ο Μάνιας.

Σωστός ο πρώτος βοηθός Κελάζογλου (Χαλκιδικής) και με ένα λάθος σε υπόδειξη οφσάιντ ο δεύτερος Θεοδώρου (Πιερίας).

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΑΕΛ (Σάκης Τσιώλης): Ξενοδόχοφ, Νικολακάκης (46’ Ρέντζας), Μονιάκης, Γιοβάνοβιτς, Κομεσίδης, Ουρτάδο, Βαρέλα (77’ Ναγιάρ), Μπανούσης, Κουτσιανικούλης (46’ Λαμπρόπουλος), Μαρουκάκης, Μπόγιοβιτς.

Κισσαμικός (Σπύρος Μπεξεβάνος): Λαζαρίδης, Τσουβαλτσίδης, Κουρτεσιώτης, Αυγενικού (63’ Λώττας), Σελινιωτάκης (77’ Μάνιας), Γιαννίτσης, Βάττης, Σαπαλίδης, Σταθάκης (9’ λ.τ. Τζημογιάννης), Ενγκουέμ, Ποσίνκοβιτς.

ΤΑ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ:

ΑΟ Τρίκαλα - Πανελευσινιακός    3-1 (9', 56' Κουσκουνάς, 11' Ναβάρο - 74' Λίτσος)

Αναγέννηση Καρδίτσας - Πανσερραϊκός    1-0 (45'+1' Μαυριάς)

Καλλιθέα - Αχαρναϊκός   1-0 (58' Μουκτάρης)

ΑΕΛ - Κισσαμικός          1-0 (87' πεν. Μπόγιοβιτς)

Εργοτέλης - Απόλλων Σμύρνης    0-3 (α.α.)

Παναιγιάλειος - Ολυμπιακός Βόλου         0-3 (α.α.)

ΣΗΜΕΡΑ

Κέρκυρα - Ζάκυνθος (15:00 ΟΤΕ sport, ΕΑΚ Κέρκυρας)

Λαμία - Αγροτικός Αστέρας (18:00 ΟΤΕ sport, ΔΑΚ Λαμίας)

Παναχαϊκή- Χανιά δεν ορίσθηκε

H ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. ΑΕΛ  53

2. Κέρκυρα        49

...................................................

3. Απόλλων Σμύρνης      49

4. Τρίκαλα         43

5. Καλλιθέα       39

6. Λαμία            37

7. Κισσαμικός    34

8. Παναιγιάλειος            33

9. Πανσερραϊκός            32

10. Αναγέννηση Καρδίτσας          32

11. Αχαρναϊκός  31

12. Ζάκυνθος     27

13. Χανιά           25

14. Αγροτικός    24

...................................................

15. Πανελευσινιακός       20

16. Παναχαϊκή   20

17. Εργοτέλης   13

18. Ολυμπιακός Βόλου   13

* Εργοτέλης και Ολυμπιακός Βόλου έχουν αποχωρήσει από το πρωτάθλημα. Μάλιστα τους έχει επιβληθεί αφαίρεση έξι βαθμών.

Η ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Σάββατο 26 Μαρτίου

Αγροτικός Αστέρας – ΑΕΛ (3 μ.μ., ΟΤΕ sport)

Κυριακή 27 Μαρτίου

Πανσερραϊκός - ΑΟ Τρίκαλα

Ζάκυνθος - Αναγέννηση Καρδίτσας

Κισσαμικός - Παναιγιάλειος

ΑΟ Χανιά – Κέρκυρα (3 μ.μ., ΟΤΕ sport)

Αχαρναϊκός - Παναχαϊκή

Καλλιθέα - Λαμία

Ολυμπιακός Βόλου - Εργοτέλης ΜΑΤΑΙΩΣΗ

Δευτέρα 28 Μαρτίου

Πανελευσινιακός - Απόλλων Σμύρνης (6 μ.μ., ΟΤΕ sport)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass