«Η υπομονή των κτηνοτρόφων έχει εξαντληθεί»

Δημοσίευση: 26 Απρ 2024 14:41

Συνάντηση με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Σταύρο Κελέτση, πραγματοποίησαν μέλη της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων και Κτηνοτρόφων Περιφέρειας Θεσσαλίας στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.
Στη συνάντηση συζητήθηκαν προβλήματα που αφορούν τον κτηνοτροφικό κλάδο και, μεταξύ άλλων, οι κτηνοτρόφοι τόνισαν τα εξής: «Η καταβολή των κοινοτικών ενισχύσεων έπρεπε να είχε γίνει μέχρι τέλους του 2023. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα πολλοί συνάδελφοί μας να έχουν πρόβλημα τόσο με το τάισμα των κοπαδιών όσο και την οικονομική επιβίωσή τους. Καταθέσαμε, επίσης, στον υφυπουργό τους έντονους προβληματισμούς πολλών κτηνοτρόφων για τα προβλήματα που υπάρχουν σχετικά με το μέτρο 5.2, το οποίο βλέπουμε να μην υλοποιείται.

Ένα ακόμα μεγάλο θέμα που θέσαμε είναι το θέμα των αποζημιώσεων των κτηνοτρόφων για ζωοτροφές, εξοπλισμό και άλλα που στη θεομηνία «Daniel» υπέστησαν ολοκληρωτική καταστροφή και οι κτηνοτρόφοι βρίσκονται σε δύσκολη θέση.
Τέλος, συζητήθηκε το θέμα των ελέγχων τόσο στη φέτα όσο και στα αμνοερίφια κατά την τρέχουσα περίοδο του Πάσχα και τα προβλήματα που υπάρχουν από την έλλειψη κτηνιάτρων.
Υπήρξε έντονη επισήμανση στον υφυπουργό ότι η υπομονή του κτηνοτροφικού κόσμου έχει εξαντληθεί και η άμεση λύση των προβλημάτων αποτελεί μονόδρομο για την επιβίωση του κλάδου.
Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης αναφερόμενος στις πληρωμές τοποθετήθηκε λέγοντας ότι οι κοινοτικές ενισχύσεις μαζί με τη συνδεδεμένη θα γίνουν τη Μεγάλη Εβδομάδα, σύμφωνα με τον σχεδιασμό του Υπουργείου. Σε ό,τι αφορά το μέτρο 5.2, ζήτησε τις προτάσεις της Ομοσπονδίας τις οποίες θα καταθέσουμε τις επόμενες μέρες. Για την καταβολή των αποζημιώσεων στους πλημμυροπαθείς κτηνοτρόφους μας ανέφερε ότι ο σχεδιασμός για την πληρωμή είναι για το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου. Τέλος, για τους ελέγχους τόνισε ότι συνεχίζονται τόσο στη φέτα όσο και στα αμνοερίφια.
Στη συνάντηση εκ μέρους της Ομοσπονδίας παρευρέθηκαν ο πρόεδρος Δημήτρης Μπαλούκας, ο αντιπρόεδρος της επαρχίας Ελασσόνας Γιάννης Κουκόλης, τα μέλη Νίκος Παλάσκας και Γιάννης Μπαρδανίκας και ο τεχνικός σύμβουλος Γιάννης Κόκουρας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass