Επανεκκίνηση της μελισσοκομίας στη Θεσσαλία

* Με στήριξη των επαγγελματιών * Προγράμματα κατάρτισης

Δημοσίευση: 28 Ιαν 2024 14:18

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το τριήμερο σεμινάριο μελισσοκόμων του νομού Λάρισας, που πραγματοποίησε ο Οργανισμός «Νέα Γεωργία -Νέα Γενιά» σε Φάρσαλα (Αγροτικός Συνεταιρισμός Ενιπέα-φώτο), Ελασσόνα και Λάρισα, με θέμα «Φυσικές καταστροφές: Προφύλαξη και αναπλήρωση του μελισσοκομικού κεφαλαίου».

Συνολικά ο οργανισμός πραγματοποιεί δέκα εκπαιδευτικές συναντήσεις σε δέκα διαφορετικούς δήμους της Θεσσαλίας, ακόμη και σε δυσπρόσιτες περιοχές, με στόχο την υποστήριξη περισσότερων των 300 μελισσοκόμων, με γνώσεις και δεξιότητες που θα τους βοηθήσουν να είναι καλύτερα προετοιμασμένοι για να αντιμετωπίσουν προκλήσεις, να προσαρμοστούν στις αλλαγές του κλίματος και να λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα για την ορθή διαχείριση των μελισσιών τους.
Η δράση «Επανεκκίνηση της μελισσοκομίας στη Θεσσαλία» συμπεριλαμβάνει και το νέο πρόγραμμα «Βασιλοτροφία: Αναπλήρωση και διάσωση του ενδημικού γενετικού υλικού», το οποίο προβλέπεται να υλοποιηθεί στο διάστημα μεταξύ Μαρτίου και Σεπτεμβρίου 2024 και θα παράσχει στήριξη σε 300 πληγέντες επαγγελματίες μελισσοκόμους της Θεσσαλίας, με την παροχή 20.000 βασιλικών κελιών.
Οι παραπάνω δράσεις θα συμβάλουν όχι μόνο στην αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από τον “Daniel” αλλά και στην ανάπτυξη των προϋποθέσεων για τη μελλοντική ισχυροποίηση του κλάδου στη Θεσσαλία.
Οι παραπάνω εκπαιδεύσεις υλοποιούνται σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και τον επίκουρο καθηγητή, κ. Γιώργο Γκόρα, τον κ. Αλέξανδρο Γκουσιάρη, μελισσοκόμο, εκπαιδευτή Μελισσοκομίας και τους κ.κ. Δημήτρη Βολουδάκη και Καλλιόπη Καραμποϊκη, από τον οργανισμό «Νέα Γεωργία -Νέα Γενιά». Συγχρηματοδοτούνται από τον οργανισμό «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά» μέσω της ιδρυτικής δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση και την εταιρεία «APIVITA».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass