Εφοδος τρακτέρ στο κέντρο της Λάρισας

* Σήμερα από αγρότες 28 χωριών του νομού

Δημοσίευση: 28 Ιαν 2024 13:52

Σε ρυθμούς αγροτικών κινητοποιήσεων θα βρεθεί από σήμερα Κυριακή, μέχρι και το μεσημέρι της Δευτέρας η Λάρισα, καθώς αγρότες από 28 χωριά του νομού, θα μεταφέρουν τα τρακτέρ τους στην Κεντρική πλατεία της πόλης, πέριξ και εντός αυτής, όπου και θα παραμείνουν μέχρι αύριο μεσημέρι.

Ως ένδειξη του ενωτικού κλίματος που επικρατεί στις τάξεις των αγροτών, στη σημερινή κινητοποίηση στο κέντρο της Λάρισας θα έρθουν και τρακτέρ από τον κόμβο Πλατυκάμπου, όπου βρίσκονται παραταγμένα από την περασμένη Τετάρτη, οπότε και ξεκίνησαν οι κινητοποιήσεις.
Το μεσημέρι της Δευτέρας όλα μαζί τα αγροτικά μηχανήματα θα κατευθυνθούν στον κόμβο Πλατυκάμπου, όπου έχει στηθεί το «στρατηγείο» των αγροτών του νομού.
Η Επιτροπή Αγροτών Λάρισας συναντήθηκε χθες με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα και με τους αντιπεριφερειάρχες Μαρία Γαλλιού, Δημήτρη Τσέτσιλα, στους οποίους και παρέδωσε υπόμνημα με τα αιτήματά τους, ενώ έχει καλέσει να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση βουλευτές, αυτοδιοικητικούς και άλλους εκπροσώπους τοπικών φορέων.
Όσον αφορά στην ενίσχυση του μπλόκου Πλατυκάμπου, στελέχη της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων περιοδεύουν σε χωριά του κάμπου, προκειμένου να πείσουν τους αγρότες που δεν έχουν βγει ακόμη στους δρόμους, να το πράξουν, τονίζοντας την ανάγκη περαιτέρω συσπείρωσης και κλιμάκωσης του αγώνα, φέροντας ως παράδειγμα τη νίκη που κατήγαγαν με τους αγώνες τους οι Γάλλοι αγρότες.
Στο μεταξύ, σε συμβολικό αποκλεισμό της Εθνικής οδού Λάρισας- Τρικάλων προχώρησαν πεζοί, χθες το μεσημέρι αγρότες στο Ζάρκο Τρικάλων, οι οποίοι έχουν παρατάξει πάνω από 80 τρακτέρ στην περιοχή, σχηματίζοντας ένα δυναμικό μπλόκο.
Ο αποκλεισμός έγινε με την παρουσία της Αστυνομίας και η κυκλοφορία εκτρέπονταν για τα 10 λεπτά περίπου, όσο κράτησε η διαμαρτυρία, μέσω παρακαμπτηρίων.
ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
Ο Σύλλογος Τεχνικών Υπαλλήλων Ελλάδος (Παράρτημα Ν.Λάρισας) χαιρετίζει και στηρίζει τις κινητοποιήσεις των αγροτών και κτηνοτρόφων και σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι συμμετέχει στο σημερινό αγροτικό – κτηνοτροφικό συλλαλητήριο στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας.
Γ.Ρ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass