ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 24 Απρ 2024 17:11
 * ΠΑΡΑ τις όποιες πολιτικές διαφορές, αγκαλιασμένοι χθες ο Ν. Ταχιάος κι ο Δημ. Κουρέτας. Πιθανότατα τον υφυπουργό επί των έργων και τον περιφερειάρχη τους ένωσε ο υπερκείμενος στο φόντο εγκαινιασθείς αυτοκινητόδρομος. * ΠΑΡΑ τις όποιες πολιτικές διαφορές, αγκαλιασμένοι χθες ο Ν. Ταχιάος κι ο Δημ. Κουρέτας. Πιθανότατα τον υφυπουργό επί των έργων και τον περιφερειάρχη τους ένωσε ο υπερκείμενος στο φόντο εγκαινιασθείς αυτοκινητόδρομος.

Εκτός κλίματος
* ΣΑΝ να κάνει κρυουλάκι το πρωί και τη νύχτα, τις τελευταίες μέρες, με τις κατώτερες θερμοκρασίες μάλλον σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα. Τουλάχιστον, έστω η δημιουργούμενη αίσθηση. Εκεί πάνω που ο κόσμος είχε συνηθίσει με τα κοντομάνικα. Πάλι εκτός κλίματος ο καιρός, δεν καταφέρνει να ισορροπήσει.
Αφρικανική

* ΚΙ από πάνω και σκόνη άφθονη, κίτρινη έως κόκκινη, οι αποχρώσεις του καφέ κυριαρχούν αντί για το ανοιξιάτικο πράσινο, σκόνη Σαχάρας και λασποβροχή, άσχημη εικόνα και μικρομπλεξίματα.
***
* ΟΠΟΤΕ κοροϊδεύουν οι Λαρισαίοι.
- Έχει πολύ σκόνη;
- Όχι μωρέ, νορμάλ...
- Η καμήλα δικιά σου;
- Ναι...
Επιστήμονες
* ΚΑΙ ανέμους τύπου Φοέν διαπιστώνουν οι μετεωρολόγοι, που τα λένε επιστημονικά, εκλαϊκευμένα άνεμος καταβάτης. Δεν το λένε καλύτερα λίβας, να καταλαβαίνει κι ο κόσμος... Αφού πρόκειται περί ζεστού και ξηρού ανέμου. Ο λόγος για τοπικούς ανέμους που δημιουργούνται στην υπήνεμη πλευρά των βουνών, αρχικά είχαν καταγραφεί και ονομαστεί έτσι στην περιοχή των Άλπεων.
Οι άνεμοι τύπου Foehn (ή Föhn) δημιουργούνται, λέει, εφόσον υπάρχει ένα υψηλό κάθετο εμπόδιο στη ροή του ανέμου, όπως για παράδειγμα μια οροσειρά. Στην περίπτωση αυτή ο αέρας αναγκάζεται να ανέλθει κ.λπ., κ.λπ. ...
Ναι μεν, αλλά...
* ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, νομοθετική ρύθμιση που θα μειώνει κατά 50% τις χρεώσεις των τραπεζών στα POS, στις ηλεκτρονικές συναλλαγές. Την προανήγγειλε ο υπουργός Κ. Χατζηδάκης, ο οποίος χαρακτήρισε τις χρεώσεις πολύ υψηλές. Άντε, το κατάλαβαν... Πού βρίσκονταν τόσα χρόνια;
Προσοχή όμως... Όπως είπε ο υπουργός, η μείωση των χρεώσεων κατά 50% αφορά σε ποσά έως 10 ευρώ. Μόνο...
Αλλιώτικοι
* - ΟΛΟΙ τους κουρεμένοι και ξυρισμένοι, αν και οι περισσότεροι αγένειοι ακόμη, μόλις 17 χρονών...
Ο Λαρισαίος παρατηρούσε τους θριαμβευτές πιτσιρικάδες του Ολυμπιακού, πρωταθλητές Ευρώπης στην κατηγορία κάτω των 19. Προφανώς πειθαρχημένοι στις οδηγίες του προπονητή και της ομάδας.
- Κι όλοι τους αθλητικοί, ελατήρια σωστά, βεργολυγεροί, προς εξέλιξη σωματικά, μα και πνευματικά. Και δίχως τατουάζ, τι ποδοσφαιριστές είν’ αυτοί... (Έχουν δρόμο να εξελιχθούν...).
Τζάμπα
περίμεναν
* - ΓΙΑ τον Αχελώο δεν είπε κουβέντα, κιχ...
- Σάμπως είπε για το φράγμα Μουζακίου;
Η κουβέντα στη Λάρισα για την επίσκεψη Μητσοτάκη στο Μουζάκι.
- Δεν υιοθετεί, άραγε, την πρόταση των Ολλανδών;
- Μα ούτε το σχέδιο πίσω από το σχέδιό τους, είπε κάτι, δεν διέψευσε αυτό που αποκάλυψαν οι ίδιοι μόλις προχθές.
- Αυτό, ότι θέλουν να αγοράσουν τη θεσσαλική γη, μεγάλες εκτάσεις είπαν, όπως έκαναν στην Αγκόλα. Αυτή είναι η δουλειά τους άλλωστε...
- Τι να πει... Αφού εκείνος είναι που τους διάλεξε και τους έφερε μέσα σε μια νύχτα, μετά την πλημμύρα... (Ο Γκουζούρης, ο επικεφαλής της εταιρείας, Χουζούρης, οι Θεσσαλοί παράγοντες, κυβερνητικοί και της αντιπολίτευσης, δημαρχαίοι, βουλευτάδες κ.λπ.).
Η ΑΣΑ την έφαγε
* - ΜΕ την ανακοίνωση και μόνο της έλευσης, αναλογιζόταν ο Καρδιτσιώτης Θ.Κ., άλλαξε ο αέρας και φάγαμε γκολ στο 90’+5’.
Κι έτσι η Αναγέννηση κινδυνεύει να πέσει από την κατηγορία.
- Πού να έλθει κιόλας. (Μα όλα του τα φορτώνουν πια; Κάθε κακοτυχία...).
Μαζί
* ΣΤΗΝ εκδήλωση της Ναυτιλιακής Λέσχης Πειραιά βρέθηκε ο Λαρισαίος Χρήστος Κέλλας και δεν έχασε την ευκαιρία να συνδέσει την παρουσία του με τη Θεσσαλία.
Στον χαιρετισμό του εξέφρασε τις ευχαριστίες του στους Έλληνες εφοπλιστές, καθώς από την πρώτη στιγμή της θεομηνίας του Σεπτεμβρίου στάθηκαν έμπρακτα δίπλα στους πληγέντες συντοπίτες του, με υψηλό αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης.
Για την ιστορία η συνεισφορά των εφοπλιστών ξεπέρασε τα 50 εκατ. ευρώ για την αποκατάσταση των ζημιών στα σχολεία, αποδεικνύοντας την πίστη τους στην κατεύθυνση «Ναυτιλία και Κοινωνία Πάντα Μαζί».
Κουβέντες...
* «ΔΕΝ λογαριάσαμε σε καμία περίπτωση τεχνοκρατικές προσεγγίσεις κόστους-οφέλους. Οι δρόμοι θα αποκατασταθούν ώστε να είναι προσβάσιμη ακόμη και η πιο δυσπρόσιτη γωνιά της Θεσσαλίας». Θα, είπε ο πρωθυπουργός.
- Η πιο δυσπρόσιτη... Να, όπως τα Φάρσαλα.
- Κι ο δήμαρχος Εσκίογλου δεν μιλά, για τον ναυαγισμένο δρόμο προς Λάρισα. Τσιμουδιά με την ακύρωση.
***
* «ΓΙΑ να μπορέσουμε να κατευθύνουμε περισσότερους πόρους στη Θεσσαλία, τους στερήσαμε από κάποια άλλα έργα. Αυτό είναι σημαντικό να το γνωρίζετε, όμως η προτεραιοποίηση την οποία δίνουμε στη Θεσσαλία είναι απολύτως απαραίτητη», ενημέρωσε ο Κυρ. Μητσοτάκης. (Και πού να μην ήταν πρώτης προτεραιότητας δηλαδή...).
***
* «ΣΑΣ παρουσιάστηκε σήμερα ένα κοστολογημένο, αλλά και πολύ καλά μελετημένο σχέδιο ανάταξης των βασικών υποδομών της Θεσσαλίας...», συμπλήρωσε. (Άσε να το παινέψει κάνας άλλος...).
***
* «...ΕΙΧΑΜΕ πριν από λίγες μέρες μία μικρή δοκιμασία. Έπεσε αρκετό νερό, όπως το γνωρίζετε πολύ καλά, αλλά θέλω να εκφράσω την ικανοποίησή μου για το γεγονός ότι το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, η Περιφέρεια, οι Δήμοι συνεργαστήκατε πολύ καλά, με αποτέλεσμα ουσιαστικά να μπορέσουμε να διαχειριστούμε αυτήν την καταιγίδα χωρίς καμία ουσιαστικά αρνητική επίπτωση». (Πού να έβλεπε και το νερό που -δεν- έπεσε.)
***
* ΟΙ κάτοικοι σε χωριό του Πηλίου, που είχε δοκιμαστεί σκληρά, έβλεπαν την Παρασκευή γκρέιντερ, μπουλντόζες, φορτηγά, που δούλευαν πυρετωδώς στα ρέματα. Ευτυχώς δεν έβρεξε πολύ, όχι τόσο που τους είχαν φοβίσει. Ηρέμησαν και τα συνεργεία, τη Δευτέρα κανείς τους.
***
* ΚΑΙ στο τέλος, ο πρωθυπουργός ευχήθηκε: «Σας εύχομαι καλή Ανάσταση, καλό Πάσχα και στο επανιδείν». (Ευρωεκλογές γαρ σε 6 εβδομάδες).
Με θέληση
* ΕΙΧΑΝ βρει τις λύσεις οι μεσήλικες Λαρισαίοι.
- Κάθε φορά που βλέπω Συμβουλές για την Υγεία, απορώ που είμαι ακόμη ζωντανός.
***
* - ΕΝΤΑΞΕΙ παιδιά, τι να κάνουμε... Άμα πεθάνουμε, πεθάναμε. Δε θα πεθάνουμε κιόλας.
***
* - ΜΕ διατροφή και πολύ περπάτημα κατάφερα από 85 κιλά να φτάσω 90. Θέληση να υπάρχει, παιδιά...
Προτιμήθηκαν
* ΠΕΡΑΣΕ κι από τη Λάρισα η Φλόγα. Ακριβώς μετά έτυχε να παραιτηθεί από την επιτροπή λαμπαδηδρομίας η Ειρήνη Αϊνδιλή, χάλκινη Ολυμπιονίκης του Σίδνεϊ στη ρυθμική γυμναστική. Παραίτηση στον απόηχο παραπόνων αθλητών, που θα έπρεπε να έχουν προτεραιότητα, για τη μη επιλογή τους ως λαμπαδηδρόμοι, όταν στη θέση τους βρέθηκαν δεκάδες πολιτικά πρόσωπα. (Ήταν κι αυτή η άτιμη η κλήρωση...).
Με 12 μαθητές
* - ΕΝΤΑΞΕΙ τώρα, σιγά μην είναι τυχαίο... Ένα θαυματάκι.
Το σχόλιο, που ο Κυρ. Μητσοτάκης συναντήθηκε γύρω από ένα τραπέζι με 12 υπουργούς που θα είναι επικεφαλής στις προεκλογικές καμπάνιες στις περιφέρειες της χώρας. Κι όλα αυτά ενώ πλησιάζει το Πάσχα.
- Πάλι καλά που δεν ανακοίνωσαν τη συνεδρίαση ως «Μυστικό Δείπνο». Αν και δεν είναι απίθανο να βρεθεί ο βουλευτής της ΝΔ που θα το ξεστομίσει.
Εκτιμάται πως το υπολανθάνον μήνυμα απαντά και στις κολυμβήθρες του Κασσελάκη, αλλά και στην κριτική από Βελόπουλο και Νίκη. (Και εν αναμονή του Ιούδα μεταξύ των 12).
Προτιμήθηκαν
* ΕΓΙΝΕ προσεκτική κατανομή. Είναι ενδεικτικό ότι στη Δυτική Μακεδονία θα έχει την ευθύνη ο υπουργός Υγείας Άδ. Γεωργιάδης, ενώ στην Πελοπόννησο θα κινηθεί ο υπουργός Επικρατείας Μ. Βορίδης. Οι συγκεκριμένοι προτιμήθηκαν για τις περιοχές στις οποίες το συντηρητικό ακροατήριο της ΝΔ έχει σημαντικό εκλογικό αποτύπωμα και διαρροές. Για τη δύσκολη λόγω πλημμυρών Θεσσαλία επιλέχθηκε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Κ. Χατζηδάκης, που βαστάει και το πουγκί, ενώ στη Δυτική Ελλάδα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτ. Αυγενάκης. (Αυτόν τον τελευταίο θα έπρεπε να στείλουν πάλι στον κάμπο, να δουν ξανά χαΐρι και προκοπή).
Επιχειρήματα
* ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΑΝ οι Λαρισαίες, είχαν την επιχειρηματολογία τους.
- Κάτι άκουσα ότι τα ξαναβρήκες με τον άντρα σου.
- Ναι, δεν άντεχα να τον βλέπω ευτυχισμένο.
***
* - ΕΧΩ μια ξινίλα στο στομάχι.
- Την έχεις και στα μούτρα.
***
* - ΓΙΑΤΙ γκρινιάζεις κάθε φορά που έρχεται η μάνα μου; Δυο φορές τον χρόνο έρχεται η κακομοίρα να με δει...
- Ναι, γιατί κάθεται έξι μήνες.
Με σκοπιμότητα
* ΚΑΙ εξ οικείων τα βέλη; Ο Μ.Κ. υπερασπίζεται την προσχωρήσασα στη ΝΔ υποψήφια ευρωβουλευτή Εύη Χριστοφιλοπούλου, η οποία δέχεται πυρ ομαδόν επειδή ομολόγησε τηλεοπτικώς ότι η υποψηφιότητα Μπελέρη δεν έχει εθνικό συμβολισμό, αλλά στοχεύει κυρίως να ανακόψει τις διαρροές που έχει η ΝΔ στα δεξιά της..., επειδή η προερχόμενη από το ΠΑΣΟΚ πρώην υπουργός αποκάλυψε δημοσίως με τόλμη όλα όσα συζητούνται στο Μέγαρο Μαξίμου και είναι κοινό μυστικό στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ. (Κι όλος ο κόσμος αυτό πιστεύει άλλωστε).
***
*...ΕΝΘΕΡΜΟΣ εισηγητής υπέρ της ένταξης του Φρέντη Μπελέρη στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ, πλην του υπουργού Επικρατείας Σταύρου Παπασταύρου, ήταν και είναι ο Αμερικανός σύμβουλος του πρωθυπουργού Σταν Γκρίνμπεργκ. Για ποιον λόγο; Μα γι’ αυτόν που είπε δημοσίως η κυρία Χριστοφιλοπούλου. Για να ανακοπούν οι διαρροές της ΝΔ προς τα δεξιά της. «Εργαλείο» μιας χρήσεως για τις ευρωεκλογές είναι ο Βορειοηπειρώτης ομογενής. Η ΝΔ, που σε όλη τη διάρκεια της τετραετίας είναι πιο ΠΑΣΟΚ και από το επίσημο ΠΑΣΟΚ, πασχίζει να υποδυθεί τη δεξιά πάνω από τις κάλπες. Και ο Μπελέρης γίνεται μέσα στην αγωνία του το άλλοθί της.
***
*...ΣΥΜΦΩΝΑ, μάλιστα, με πληροφορίες, ο κύριος Γκρίνμπεργκ εξέφρασε την ικανοποίησή του αμέσως μετά την πρόσφατη μέτρηση η οποία έδειξε ότι η ΝΔ ανέκτησε μια εκατοστιαία μονάδα στην πρόθεση ψήφου μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας Μπελέρη. Έτσι, μετρούν κάποιοι τον ελληνισμό. Δυστυχώς. Με τις μονάδες. Με τις συσπειρώσεις. Με τις χούφτες των ψήφων. Συμβολισμός εθνικός κανένας. Ευαισθησία πατριωτική, καμία.
Διασύνδεση
* ΜΙΛΑΝΕ όλοι πλέον, και η Εισαγγελία, για ταύτιση με τη «Θύρα 7» και στενή διασύνδεση με την ΠΑΕ Ολυμπιακός. Άλλωστε, η ΕΛ.ΑΣ. αναφέρεται στη συγκέντρωση που είχαν πραγματοποιήσει κάποια από τα μέλη της οργάνωσης στο στάδιο Καραϊσκάκη, πριν τον αγώνα στο γήπεδο στου Ρέντη και τη δολοφονική επίθεση σε βάρος του Λυγγερίδη. Εκεί φέρονται να φόρτωσαν πολεμοφόδια σε οχήματα και τα μετέφεραν με κομβόι στο γήπεδο στου Ρέντη. (Αποθήκη το Καραϊσκάκης...).
***
* ΕΠΙΣΗΣ: ...οι φερόμενοι αρχηγοί κάποια στιγμή έδωσαν το σύνθημα λέγοντας «πάμε τώρα έξω να τους τελειώσουμε, να τους καθαρίσουμε». Στη συνέχεια μοίρασαν τα πολεμοφόδια, όπως μπουκάλια, φωτοβολίδες... Οι αστυνομικοί θεωρούν ότι η δολοφονική επίθεση στη διμοιρία των ΜΑΤ ήταν αντίποινα στα επεισόδια που είχαν γίνει στο Πανθεσσαλικό στάδιο του Βόλου μεταξύ οπαδών του Ολυμπιακού και της Αστυνομίας. (Κι όπου η ομάδα, με τους βραχίονές της, είχε υπερασπιστεί τους δικούς της τότε, καταγγέλλοντας την Αστυνομία για τη δράση της...).
Διαρκείας
* - ΟΤΑΝ νηστεύω δεν κάνω σεξ.
Το ξεκαθάρισε στην παρέα ο νεαρός Λαρισαίος.
- Πόσο καιρό νηστεύεις;
- Είμαι βίγκαν.

 

--------------------------

KOLYMVHTHRIO.jpg* ΝΑ και η πρόχειρη κατασκευή για τους αγώνες στο Κολυμβητήριο Ν. Πολιτείας, ολυμπιακών προδιαγραφών κατά τα άλλα. Κι όλα υπό έλεγχο...

 

 

KAROTSAKI.jpg

*ΣΤΟΝ δρόμο για την Κολυμβήθρα του Σιλωάμ;

 

 

KALTSES.jpg* ΔΗΜΟΣΙΑ εμφάνιση με έγχρωμες εμφανώς διακρινόμενες κάλτσες, έντονες ροζ μαργαρίτες, για γνωστό Λαρισαίο παράγοντα.

 

 

NERO.jpg

* Ο Θ.Μπ. που εντόπισε αυτό το λούκι, το οποίο μαζεύει τα νερά από τη σκεπή του καμπινέ, εκτιμά πως εκείνος που το εμπνεύστηκε θα πρέπει να συμβουλεύτηκε τους Ολλανδούς. Αν κι αυτοί άλλα έχουν στον νου τους...

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass