ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΤΗΤΕΣ

Δημοσίευση: 26 Φεβ 2024 17:30
*ΝΑ εκεί, Γιώργο Νταλάρα, θα ανοίξουμε  σήραγγα να φεύγει το νερό της Κάρλας στο Αιγαίο *ΝΑ εκεί, Γιώργο Νταλάρα, θα ανοίξουμε σήραγγα να φεύγει το νερό της Κάρλας στο Αιγαίο

Γράφει ο ΕΛΕΥΘΕΡιός

Τριώδιο
* ΤΙ ακριβώς έγινε στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ;
Τίποτε ιδιαίτερο.
Τους είπαν απλά ότι χθες άνοιγε το Τριώδιο και είπαν να… τιμήσουν την ημέρα.
Καλές Απόκριες σύντροφοι!
(Στο μεταξύ, ο Μητσοτάκης, για να διασκεδάσει την… πλήξη του, μόλις γύρισε από Ινδίες και Κατάρ ανανεωμένος και ηλιοκαμένος, αναχωρεί σήμερα για το Παρίσι. Τι να κάνεις, κάπως πρέπει να περνά και η ώρα).

Επιβίωσε
* Η ουσία είναι μία: ο Στέφανος Κασσελάκης έπαιξε «χοντρά» στο εσωκομματικό πόκερ, το χαρτί του βγήκε και παραμένει πρόεδρος του «τραυματισμένου» ΣΥΡΙΖΑ. Μέσα σε ένα όργιο παρασκηνίου, ελιγμών, τακτικισμών, δολοπλοκιών μηχανορραφιών κ.λπ., κ.λπ., που το ονόμασαν… «Συνέδριο», κατόρθωσε να επιβιώσει για μία ακόμα φορά, έστω και με κάμποσα μαχαίρια καρφωμένα στην πλάτη.
Η τρικλοποδιά του Τσίπρα δεν έπιασε και η εικόνα του πρώην Πρωθυπουργού τσαλακώθηκε κι αυτή. Από λάθος σε λάθος πέφτει εδώ και καιρό το άλλοτε «Τοτέμ» του κόμματος.
Με δυο λόγια, Κασσελάκης και «Τσιπρικοί» οδηγούν το κόμμα κατευθείαν στα βράχια.

Τα χνώτα…
* ΤΟ πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ είναι βέβαια βαθύτερο: Δεν ταιριάζουν τα χνώτα τους κι αυτό δεν φτιάχνεται με τίποτε.
Ο Κασσελάκης δεν είναι κομμουνιστής, δεν είναι αριστερός στα μυαλά κι ας εντάχθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ. Ψηφίστηκε για πρόεδρος από ένα ακροατήριο που μετά το 41% του Κυριάκου είχε πέσει σε… κατάθλιψη κι αναζητούσε επειγόντως έναν… Μεσσία, έναν πιο… νέο, πιο… όμορφο, πιο… αγγλομαθή, πιο λαμπερό από τον Τσίπρα για… μια γρήγορη ρεβάνς. Νόμισε πως τον βρήκε. Στην πορεία αποδείχτηκε ότι ο υποτιθέμενος Μεσσίας δεν είχε καμιά σχέση με την αριστερή λογική. Ο Κασσελάκης είδε ότι με τα μυαλά που φορούσαν το κόμμα δεν πήγαινε πουθενά. Το κακό είναι ότι και ο ίδιος έδωσε λαβές. Τούμπες, τρακτέρ, κοντομάνικα μπλουζάκια και στενά τζιν, ένας ανώφελος ναρκισσισμός που ο κόσμος δεν είδε με καλό μάτι. Καμιά σοβαρότητα. Μοιραία ήρθαν και οι αρνητικές δημοσκοπήσεις και οι άλλοι βρήκαν την ευκαιρία να του ορμήσουν με πρώτο και καλύτερο τον Τσίπρα που τελικά «την ήπιε» (Τζάκρη σπίκινγκ).
Και προφανώς στις ευρωεκλογές, αν «την πιει» και ο ΣΥΡΙΖΑ, θα έχουμε νέο…γύρο. Μέχρι τελικής πτώσεως.
Τέμπη
* ΕΝΑΣ χρόνος από την τραγωδία των Τεμπών και δεν υπάρχει άνθρωπος στην Ελλάδα που να μην πονά, να μην κλαίει μέσα του σαν το σκέφτεται. Στη Βουλή η διακομματική Επιτροπή που διερευνά το δυστύχημα λειτουργεί κατά τα… συνήθη. Επιδίδεται δηλαδή σε παιχνίδια εντυπώσεων και κάλυψης ευθυνών, κι έτσι όλες μας οι ελπίδες για «Νέμεσι» έχουν εναποτεθεί στους δικαστές.
Σ’ ό,τι αφορά εμάς τους Λαρισαίους, συνεχίζουμε να διασχίζουμε τη διάβαση της οδού Βόλου. Και φυσικά συνεχίζουμε να βλέπουμε τον αρμόδιο υπάλληλο του ΟΣΕ να κατεβάζει… χειροκίνητα τις μπάρες κάθε που περνάνε τρένα. Για τέτοιο εκσυγχρονισμό μιλάμε.

Πόλεμος συνεχίζεται
* ΚΙ άλλη επέτειος. Δυο χρόνια από τότε που ο Πούτιν εισέβαλε στην Ουκρανία. Κι απ’ ό,τι φαίνεται θα… «γιορτάζουμε» για πολλά χρόνια την «επέτειο» αυτή. Οι Ρώσοι δεν μπορούν να προχωρήσουν, κόλλησαν στη λάσπη της ουκρανικής στέπας. Οι Ουκρανοί πάλι… αντιστέκονται, χωρίς να ξέρουν πού θα καταλήξει αυτό και χωρίς πολλά όπλα, ένεκα που η Δύση… κουράστηκε να πληρώνει. Οι Ευρωπαίοι ψιλοβολεύτηκαν με το ενεργειακό, οι Ρώσοι πουλάνε το αέριο και το πετρέλαιό τους «στη μαύρη» και βολεύονται κι αυτοί, τελικά… Τελικά, αλίμονο στις 300.000 ζωές που υπολογίζεται πως χάθηκαν εκατέρωθεν στον πιο ηλίθιο πόλεμο των (πολλών) τελευταίων ετών.

Εθνικό θέμα
* ΠΟΙΟΣ Κασσελάκης παιδιά;
Το σοβαρό θέμα της χώρας είναι ποιος θα αντικαταστήσει τον… Αυτιά στην εκπομπή «η ώρα του συνταξιούχου» κάθε Σαββατοκύριακο στο «Σκάι». Τα σενάρια δίνουν και παίρνουν. Το πολιτικό σύστημα συνταράσσεται.
Αν θα εκλεγεί είπατε;
Ο Αυτιάς θα μπει στην Ευρωβουλή με… τσαρούχια και φουστανέλες! Γράψτο όπως στο λέω.

Τακτικισμοί
* ΚΑΙ ξαφνικά ο κ. Νίκος Ανδρουλάκης ανακοίνωσε πως το ΠΑΣΟΚ θα καταψηφίσει τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια, καίτοι αρχικώς δεν ήταν αρνητικός.
Μυαλό δεν θέλει πως είναι μια κίνηση με την οποία προσπαθεί να ψαρέψει στα… αριστερά της βάρκας. Καθώς κόσμος και κοσμάκης φεύγει απ’ τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κυρ-Νίκος τους γνέφει:
- Πελάτεεεεες μου!!!!!!
Μόνο που χάνει τους… εκ δεξιών ΠΑΣΟΚους που πάνε… γραμμή για Μητσοτάκη.
Αντίο Ντίνο
* ΔΕΝ ήταν απλά άνθρωπος της «Ελευθερίας» ο Ντίνος Γεωργίου που έφυγε από τη ζωή το περασμένο Σάββατο. Ήταν από τις πιο χαρακτηριστικές μορφές της Λάρισας. Πασίγνωστος στους παλιούς Λαρισαίους, ήξερε τα πάντα. Έβγαινε έξω στην πόλη για διοικητικές δουλειές, γύριζε στην εφημερίδα κι έφερνε... πρώτος τα νέα.
- Το μάθατε; Έτσι κι έτσι έγινε στην πόλη. Κι άνοιγε τα μάτια στις «δημοασιογραφάρες» της εφημερίδας που δεν είχαν πάρει… είδηση από το συμβάν.
Τι να πεις… Ένας-ένας φεύγουν οι άνθρωποι, σαν κομμάτια ενός παζλ που αποσυντίθεται. Και μας γεμίζουν λύπη. Αντίο Ντινάκο…

Και του χρόνου
* ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ κινητοποιήσεις τέλος. Όπως δήλωναν χθες στην «Ελευθερία» στελέχη της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων «ο αγώνας δεν σταματά, αλλά θα συνεχιστεί με άλλες μορφές».
Συμπέρασμα; Άντε και του χρόνου με υγεία…
Ο Μητσοτάκης, πάντως, δεν άφησε τίποτε στην τύχη του. Μη αισθανόμενος καμιά πίεση, θα ξανακάνει μαζί τους μια ακόμα κουβέντα. Τι χάνει άλλωστε; Στην ουσία ο Πρωθυπουργός… αδρανοποιεί πλήρως τις κινητοποιήσεις.

Πόσα θα σπείρουν
* ΤΟ κύκνειο άσμα των φετινών αγροτικών κινητοποιήσεων αποτελούν οι σημερινές δράσεις σε Τελωνείο και Κεντρική πλατεία, καθώς οι υποχρεώσεις των αγροτών στα χωράφια καθιστούν πολυτέλεια την παραμονή τους στους δρόμους. Όλα δείχνουν ότι αύριο, ίσως και την Τετάρτη, μετά το συλλαλητήριο για τα Τέμπη τα τρακτέρ θα βρεθούν στον φυσικό τους χώρο, στο χωράφι, για τα λιπάσματα, τα κλαδέματα και την κατεργασία του εδάφους. Αρκεί να βοηθήσει ο καιρός και οι βροχές που αναμένονται να μην είναι κατακλυσμιαίες. Ελπίδα όλων των παραγωγών ο καιρός να αποτελέσει σύμμαχός τους αυτήν την περίοδο, αφού δεν υπάρχουν περιθώρια για νέες ζημιές. Την ίδια ώρα κορυφώνεται η αγωνία για τα ποσά που θα ανακοινώσει η Κυβέρνηση ως αποζημίωση για τα προϊόντα που επλήγησαν από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου, αφού πολλά ακούγονται, αλλά τίποτα δεν επιβεβαιώνεται. Ιδιαίτερα στο βαμβάκι, οι αποζημιώσεις που θα δοθούν θα κρίνουν πολλά για τα στρέμματα που θα σπαρθούν λίγο πριν το Πάσχα. Το ΥΠΑΑΤ ακούγεται ότι έχει καταλήξει στον σχετικό τιμοκατάλογο, αλλά δεν τον ανακοινώνει λόγω των κινητοποιήσεων που είναι σε εξέλιξη. Ανήσυχο δεν είναι;
Γ.Ρ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass