ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 24 Δεκ 2023 17:00
Χώρα πρότυπο * ΠΗΡΕ το μάτι μας χθες, ένα δημοσίευμα με τίτλο «Χώρα πρότυπο» που διευκρίνιζε ότι «ο Μητσοτάκης εκτίναξε το εθνικό «brand name» και μας ήρθε στο μυαλό η σκηνή όπου, σε μια αγωνιώδη προσπάθεια της κυβέρνησης να αποδείξει ότι υπήρχε τηλεδιοίκηση, δεν υπήρξαν κυβερνητικές ευθύνες (με τη σύμβαση 717 κ.λπ.) και πως για όλα, ο μόνος που φταίει είναι ο σταθμάρχης βάρδιας, ο υφυπουργός Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος στις 20/3/23 καταφθάνει στο Σταθμαρχείο Λάρισας (φωτ: Eurokinissi.gr). Ο σταθμάρχης (αριστερά) απαντώντας στις επίμονες ερωτήσεις της δημοσιογράφου, διέψευσε «on camera» τα όσα ισχυριζόταν ο υφυπουργός, λέγοντας πως δεν υπάρχει (από το 2019) τηλεδιοίκηση, παρά μόνο τοπικό κέντρο. Ο Υφυπουργός δυσανασχετώντας από το δημόσιο άδειασμα, στρέφεται αριστερά προς το διευθυντικό στέλεχος (ο «τυχαίος επιβάτης») και εκείνος εκτελεί με μιας, παρεμβαίνοντας προς τον Σταθμάρχη λέγοντας επιτακτικά «τέλος». Χάθηκαν 57 άνθρωποι, ανάμεσά τους φοιτητές, αθώα παιδιά που δεν έφταιγαν σε τίποτα και, πολιτικοί και συνδικαλιστές (σ.σ. θανάσιμος εναγκαλισμός) πάνε να κουκουλώσουν τις πολιτικές ευθύνες. Κράτος διαπλοκής και διαφθοράς ναι, πρότυπο σε καμιά περίπτωση… Β.Κ. Χώρα πρότυπο * ΠΗΡΕ το μάτι μας χθες, ένα δημοσίευμα με τίτλο «Χώρα πρότυπο» που διευκρίνιζε ότι «ο Μητσοτάκης εκτίναξε το εθνικό «brand name» και μας ήρθε στο μυαλό η σκηνή όπου, σε μια αγωνιώδη προσπάθεια της κυβέρνησης να αποδείξει ότι υπήρχε τηλεδιοίκηση, δεν υπήρξαν κυβερνητικές ευθύνες (με τη σύμβαση 717 κ.λπ.) και πως για όλα, ο μόνος που φταίει είναι ο σταθμάρχης βάρδιας, ο υφυπουργός Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος στις 20/3/23 καταφθάνει στο Σταθμαρχείο Λάρισας (φωτ: Eurokinissi.gr). Ο σταθμάρχης (αριστερά) απαντώντας στις επίμονες ερωτήσεις της δημοσιογράφου, διέψευσε «on camera» τα όσα ισχυριζόταν ο υφυπουργός, λέγοντας πως δεν υπάρχει (από το 2019) τηλεδιοίκηση, παρά μόνο τοπικό κέντρο. Ο Υφυπουργός δυσανασχετώντας από το δημόσιο άδειασμα, στρέφεται αριστερά προς το διευθυντικό στέλεχος (ο «τυχαίος επιβάτης») και εκείνος εκτελεί με μιας, παρεμβαίνοντας προς τον Σταθμάρχη λέγοντας επιτακτικά «τέλος». Χάθηκαν 57 άνθρωποι, ανάμεσά τους φοιτητές, αθώα παιδιά που δεν έφταιγαν σε τίποτα και, πολιτικοί και συνδικαλιστές (σ.σ. θανάσιμος εναγκαλισμός) πάνε να κουκουλώσουν τις πολιτικές ευθύνες. Κράτος διαπλοκής και διαφθοράς ναι, πρότυπο σε καμιά περίπτωση… Β.Κ.

Για το σπάσιμο
* ΘΥΜΗΘΗΚΕ η Λαρισαία το χαβάνι. Τι; Χρειάζονται διευκρινίσεις; Θα μπορούσε να μπει και ως ερώτηση σε τηλεπαιχνίδι, επίκαιρη κιόλας. Οι μιας κάποιας ηλικίας το θυμούνται το χαβάνι, το μπρούτζινο γουδί, μια σκουροκίτρινη μεταλλική χοάνη, κολονάτη και γεροδεμένη με χοντρό τοίχωμα, μια ανάποδη καμπανούλα στημένη κι όχι κρεμασμένη, με γλωσσίδι το γουδοχέρι του, σκεύος που ιδίως τις παραμονές των Χριστουγέννων έπαιρνε φωτιά και που τώρα η τεχνολογία το έχει αντικαταστήσει με μουλτισυσκευές, κάτι λίγα έχουν απομείνει στα ντουλάπια παλιών νοικοκυριών. Το χαβάνι, όπου κοπανούσαν για να θρυμματίσουν τα μπαχαρικά και τους ξηρούς καρπούς για τους κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα. (Τα οποία έτσι κι αλλιώς, τώρα πια, οι περισσότεροι τα αγοράζουν έτοιμα).
Ζ.

 

Στην παράταση
* ΠΟΛΙΤΙΚΗ και κοινωνική κριτική με στυλ, στη συντροφιά των Λαρισαίων.
- Στο οικογενειακό τραπέζι θα ρωτήσω ποιο χρώμα τιμολογίου συμφέρει και θα φύγω κρυφά.
***
* - ΔΙΑΛΕΞΑ το πράσινο τιμολόγιο για το ρεύμα, ενημέρωσε η άλλη τον άντρα της.
- Γιατί; Αφού είναι πιο ακριβό.
- Μα ταιριάζει με τις κουρτίνες μας.
***
* - ΠΗΡΑΝ παράταση τα τέλη κυκλοφορίας, πότε λες να τα πληρώσεις;
-Στα πέναλτι.
***
* - ΑΦΟΥ έκλεισαν τα γήπεδα για να καταπολεμήσουν τη βία, γιατί δεν κλείνουν και τα σούπερ μάρκετ να καταπολεμήσουν την ακρίβεια;
Ζ.

Το σχέδιο
* ΜΕΤΑ και τη συνέλευση του περασμένου Σαββάτου, η πορεία της «Συμπαράταξης» σκιαγραφείται ως εξής περίπου. Ο Απ. Καλογιάννης φεύγει όταν ολοκληρωθούν οι υποχρεώσεις του στις απερχόμενες διοικήσεις της ΕΔΕΥΑ και της ΚΕΔΕ. Μέχρι τότε η παράταξή του θα έχει αποκτήσει Συντονιστική Επιτροπή, όπου εκτός από τους εκλεγμένους θα μετέχουν κι άλλα στελέχη της, άλλοι τόσοι και περισσότεροι, συνολικά ίσως και 40μελής. Αυτή θα αναλάβει και την εγγραφή μελών. Λίγο πριν το καλοκαίρι ή στις αρχές Φθινοπώρου, θα προκύψει εκλεγμένη κανονική Συντονιστική, που θα διοικεί την παράταξη. Επικεφαλής της δημοτικής ομάδας, όπως περίπου ο Σ. Φάμελλος στον ΣΥΡΙΖΑ ή πιο πριν ο Μιχ. Κατρίνης στο ΠΑΣΟΚ, κάποιος κοινής αποδοχής που δεν θα επιδιώκει να είναι υποψήφιος δήμαρχος το 2028. Ίσως ο Γ. Σούλτης, μπορεί ο Π. Σάπκας, ενδεχομένως ο Δημ. Μαβίδης, κανείς τους πάντως δεν δείχνει να καίγεται για να αναλάβει το πόστο. Ο υποψήφιος δήμαρχος θα αναδειχθεί από διαδικασία της «Συμπαράταξης» 1-2 χρόνια πριν τις επόμενες εκλογές. (Βέβαια καθώς θα περνάει ο καιρός, κι είναι πάρα πολύς, πολλά μπορεί ν’ αλλάξουν).
Ζ.

Μουσκεμένα
* ΕΙΠΕ να κόψει τα νύχια του ο άλλος εκεί στο θεσσαλικό χωριό. Ήταν και σκληρά, δουλεμένα χέρια, συνέβη το αναπάντεχο, ένα νύχι πετάχτηκε με δύναμη και πήγε στο μάτι του, τον τραυμάτισε. Πήγε στο νοσοκομείο, δεν μου έχει ξανατύχει τέτοιο πράγμα του είπε ο γιατρός που τον περιποιήθηκε. Κι όταν γύρισε στο χωριό, τον αποπήρε ο μπάρμπας του.
- Α ρα πόσις φουρές σ’ είπα; Να τα μουσκέβς τα νύχια πριν τα κοψς...
Ζ.

Περί γάμου
* ΤΟ θέμα του γάμου απασχολούσε τους νεαρούς Λαρισαίους.
- Του πήρε λέει η γυναίκα του κομπολόι με χάντρες από κέρατο. Μάλλον του το φέρνει σιγά-σιγά.
***
* - Ο παντρεμένος ζει σαν σκύλος και πεθαίνει σαν άνθρωπος. Ο ανύπαντρος ζει σαν άνθρωπος και πεθαίνει σαν σκύλος.
***
* - ΜΟΥ περιγράφει η δικιά μου τον γάμο των ονείρων της, σε ξωκλήσι με λίγους καλεσμένους. Για μένα δεν είπε τίποτα, πάλι καλά.
Ζ.

Προπολεμικά
* ΕΙΣ τὴν ἐκπληκτικήν δραστηριότητα τὴν ὁποίαν οἱ κάτοικοι ἑνὸς μικροῦ χωρίου τῆς Επαρχίας Ελασσώνος, τῆς Ολυμπιάδος, αναπτύσσουν διὰ τὴν προαγωγήν, την οικονομικὴν καὶ πολιτιστικήν, τῆς κοινότητός των, αναφέρεται δημοσίευμα της εφημερίδας «Κήρυξ», από το 1938 που εντόπισε ο φωτοθηκάριος Γ. Γρ. Αρκεί να σημειωθῇ ὅτι πρὸ δεκαπέντε ἐτῶν εἰς τὸν τόπον όπου εκτίσθη ο συνοικισμὸς τῆς Ολυμπιάδος δὲν ὑπῆρχον παρὰ ἀπέραντα τενάγη.
Εἰς τὸν τόπον αὐτὸν ἥνθισε μέσα σε λίγα χρόνια ένας πολιτισμὸς ποὺ προκαλεῖ τὸν θαυμασμὸν τοῦ ἐπισκέπτου.
Άνθρωποι προοδευτικοὶ καὶ πειθαρχημένοι οι Ολυμπιαδῖται συνεσπειρώθησαν γύρω ἀπὸ τὸν συμπατριώτην των δάσκαλον κ. Χρ. Τσέρτικ, ἕνα ἄνθρωπον μὲ δημιουργικὸν παλμὸν καὶ σπινθηροβόλον πνεῦμα, καὶ τὸν ἡκολούθησαν εἰς τὴν ἐκπολιτιστικήν του εξόρμησιν. Σήμερον ειμπορεῖ νὰ λεχθῇ ὅτι ή Ολυμπιάς ἀποτελεῖ ἕνα ἀπὸ τὰ ποιὸ προοδευμένα χωρία τοῦ Νομοῦ μας. Την εξαιρετικήν του δρᾶσιν καὶ το μνημειώδες ἔργον τοῦ ἐκπληκτικοῦ αὐτοῦ διδασκάλου πληροφορηθεὶς ὁ Βασιλεὺς μας Γεώργιος ὁ Β’ τὸν ἐπαρασημοφόρησε. Τοῦ ἥξιζε αὐτὴ ἡ τιμή. Κάποτε οι συμπατριώται του θὰ τοῦ ἀναγείρουν καὶ τὸν ἀνδριάντα. Οφείλουν τόσα εἰς τὸ δαιμόνιόν του ώστε κάθε ἐκδήλωσίς των νὰ μὴ ἀποτελή υπερβολήν.
***
* ΚΑΙ διαφημισούλες από την ίδια εποχή΅
1937 Πλούτος κασμηρίων.
Μὴ σᾶς ἀπασχολή το ζήτημα τοὐ κοστουμιοῦ καὶ τοῦ παλτοῦ σας, διότι το μοναδικὸν εἰς τὴν πόλιν μας κατάστημα κασμηρίων τοῦ κ. Ευθυμίου Γκόλτσου (ὁδός Ερμού), έμερίμνησε δι’ ὅλα τὰ βαλάντια, πλουτισθὲν μὲ τὰ πλέον στερεὰ καὶ εὐθηνά κασμήρια Αγγλικὰ καὶ ἐγχώρια, εἰς πλουσιωτάτας συλλογάς.
Μήτσος Μαντάρας. Ο χειρουργος Οδοντίατρος, διπλωματούχος Πανεπιστημίου. Εν Τυρνάβῳ, δέχεται καθ’ ἑκάστην Τετάρτην και Παρασκευήν 5 -9 1/2 μ. μ. Σάββατον καὶ Κυριακὴν καθ’ ὅλην τὴν ἡμέραν ἐν τῷ Ιατρείῳ του οἰκία κ. Ευαγ. Καλλίου (παραπλεύρως άλευρομύλου Αδ. Βασιλείου) τὰς δὲ υπολοίπους ἡμέρας καὶ ὥρας εἰς τὸ ἐν Ἐλασσώνι Ιατρείον του (έναντι αστυνομίας).
- Στου Ν. Ωρολογοπουλου παρελήφθησαν αἱ ἀναμενόμενες νέες μοδέρνες μπλούζες και ζακέττες. Καμπαρδῖνες ἀδιάβροχα, υποδήματα, καπέλλα, γαλότσες, σοσώνια καὶ πλεῖστα ἄλλα εἴδη εἰς τιμάς ἀσυναγωνίστους.
- Ο χειρουργός - ὁδοντίατρος κ. Νικ. Μαργαρίτης δέχεται καθ’ ἑκάστην 9-1 και 4-7 ἐκτὸς Πέμπτης πρωίας καὶ Κυριακῆς εἰς τὸ ἰατρεῖον του Βασιλίσσης Σοφίας 97 (παρὰ τὸν «Αγιον Νικόλαον).
Ζ.

Μεγαλώνοντας
* ΑΝΑΛΟΓΙΖΟΜΕΝΟΙ την πορεία του βίου τους οι μεσήλικες Λαρισαίοι κατέληγαν σε συμπεράσματα.
- Όταν ήμουν 40 ετών νόμιζα πως είχα μάθει τη ζωή, τώρα στα 50 καταλαβαίνω ότι δεν ήξερα τίποτα, σκέψου τι θα γίνει στα 60.
***
* - ΣΤΑ 25 σου έχεις γνωστούς που δουλεύουν σε μπαρ και κλαμπ, στα 50 σου γιατρούς και νοσοκόμες στα νοσοκομεία.
***
* - ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ πως μεγάλωσες όταν από εκεί που σε απειλούσαν να φας όλο το φαΐ σου τώρα σε απειλούν για να σταματήσεις να τρως.
Ζ.

Μαύρα σκοτάδια
* ΕΙΧΕ χρόνια ο Λαρισαίος να περάσει νύχτα από τον δρόμο που πάει από τον περιφερειακό Τρικάλων προς την Ιατρική Σχολή και το Πανεπιστημιακό. Με απογοήτευση, λέει, είδε ότι ακόμα και σήμερα, με τόσες πανεπιστημιακές σχολές πια εκεί, με το νοσοκομείο να έχει μεγαλώσει και με τόσες άλλες παράπλευρες δραστηριότητες, ο δρόμος δεν φωτίζεται τη νύχτα, μένει σκοτεινός και δύσκολος. Και φυσικά ούτε και διαπλατύνθηκε, τόσα χρόνια. Κατάσταση που δεν περιποιεί τιμή για τη Λάρισα και τους άρχοντές της.
Ζ.

Στα φροντιστήρια
* Η διαφορετική γλώσσα δημιουργεί θέματα στην επικοινωνία.
- Η αδερφή μου μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά, Ιταλικά και Ισπανικά και παντρεύεται Καρδιτσιώτη.
- Άντε πάλι ξανά μανά στα φροντιστήρια.
***
* ΜΕ την ευκαιρία, επιπλέον λήμματα στο γνωστό Λεξικό.
- Toblerone η ελβετική σοκολάτα, στη Λάρισα η ερώτηση όταν ακούστηκε ότι κάποιος έπιασε δουλειά.
***
* - Ο μεταλλικός σωλήνας της σόμπας, το μπουρί. Το ίδιο απαντάει κι η Λαρισαία όταν τη ρωτάει ο δικός της αν θα βγουν το βράδυ για ποτό.
Ζ.

Επιτέλους χαλίκι
* ΛΙΓΕΣ μέρες πριν λήξει η θητεία της, η Δημοτική Αρχή Καλογιάννη έκανε το μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο δώρο, στους κατοίκους της Αμφιθέας, ενημερώνει η Ντ. Μ. Έστρωσαν με χαλίκι τον δρόμο προς τον οικισμό, ικανοποιώντας αίτημα τουλάχιστον τριών ετών, ο οποίος κιόλας μετά την πλημμύρα είχαν γίνει απροσπέλαστος. Βέβαια το χαλίκι δεν είναι μόνιμη λύση αλλά έστω και έτσι μπορούν και πηγαίνουν πια στα σπίτια τους. Ευχαριστούν λοιπόν τον αρμόδιο αντιδήμαρχο αλλά και την εφημερίδα που είχε αναδείξει το πρόβλημα.
Ζ.

Παρανόησε
* ΕΙΝΑΙ τρεις νεαρές Λαρισαίες στο σαλόνι και συζητούσαν για το τι νυφικό θα βάλουν στο γάμο τους.
Μαζί τους, στην πολυθρόνα καθόταν και η κουφή γιαγιά.
- Εγώ στον γάμο μου κορίτσια, έλεγε η μία, θα βάλω ένα λευκό νυφικό στράπλες και λευκά γάντια μέχρι τον καρπό...
Και δείχνει με το χέρι της τον καρπό της.
Παρεμβαίνει η άλλη.
- Συμφωνώ, αλλά εγώ πιστεύω ότι το φόρεμα θα έδειχνε καλύτερα αν τα γάντια ήταν μέχρι τον αγκώνα...
Και δείχνει με το χέρι της τον αγκώνα της.
Παίρνει τον λόγο και η τρίτη.
- Και γω συμφωνώ, αλλά πιστεύω ότι θα ήταν καλύτερα, αν τα γάντια έφταναν πάνω από τον αγκώνα...
Και δείχνει με το χέρι της εκεί πιο ψηλά, πάνω από τον αγκώνα.
***
* ΘΥΜΑΤΑΙ κάποια και τη γιαγιά, οπότε είπε να τη βάλει στη συζήτηση ρωτώντας τη με δυνατή καθαρή φωνή.
- Τι λες κι εσύ, γιαγιά;
- Δε βαριέστε... Καλό παιδί να ‘ναι κι αυτό που λέτε δεν παίζει τελικά και τόσο ρόλο.
Ζ.

 

MAMAKOS_2.jpg

Ο νέος Δήμαρχος, ο παλιός και τα παραλειπόμενα...

MAMAKOS_2.jpg

*Μετά της συζύγου και τέκνων προσήλθε στο Δημοτικό Ωδείο για να ορκιστεί ο νέος δήμαρχος Λαρισαίων Θανάσης Μαμάκος. Εκείνη ντυμένη στα λευκά, τον καμάρωνε καθώς μιλούσε και εκείνος συγκινημένος ευχαρίστησε την οικογένειά του και ιδιαίτερα τη σύζυγό του, Αγάπη, γιατί
-όπως είπε- στέκεται «βράχος» σε όλα όσα αντιμετώπισαν και σε όλα όσα θα έρθουν. Η αλήθεια είναι ότι όλα από την οικογένεια ξεκινάνε.
*Η άβολη στιγμή της εκδήλωσης ήταν η αποδοκιμασία του επικεφαλής της ΛΑΣΥ Πέτρου Κρίκη κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του. Μερίδα παρευρισκόμενων αντέδρασε θέλοντας να εκφράσει τη δυσαρέσκειά της για το γεγονός ότι η ομιλία του διήρκησε περισσότερο από το αναμενόμενο, πιθανόν ή για το γεγονός ότι δήλωσε πως η παράταξή του θα είναι η πραγματική λαϊκή αντιπολίτευση απέναντι στη νέα «κυβερνητική δημοτική αρχή». Σε κάθε περίπτωση ήταν άβολο και άκομψο...
*Επιχείρησαν κάποιοι να το κάνουν και τη στιγμή που στο βήμα ανέβηκε ο απερχόμενος δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, αλλά επενέβη άμεσα η συντονίστρια της εκδήλωσης και τα πνεύματα ηρέμησαν. Και έτσι έπρεπε... πολιτικός πολιτισμός λέγεται... και ένα είναι το σίγουρο, ο απερχόμενος Δήμαρχος απέδειξε ότι τον διαθέτει, καλώντας τον νέο Δήμαρχο το βράδυ της Πρωτοχρονιάς να αλλάξουν μαζί τον χρόνο για τους πολίτες της πόλης.
*Θρησκευτικός όρκος για τους περισσότερους, αλλά και πολιτικός όρκος για 6 μέλη του νέου Δημοτικού Συμβουλίου. Ο κ. Π. Κρίκης, η Ά. Ψάρρα, Ι. Παναγιώτου, Κουματζέλης, Χατζηγρίβας και Κάτσικα. Τους δημοτικούς συμβούλους όρκισε ο νέος δήμαρχος Λαρισαίων Θ. Μαμάκος.
*Ευχάριστο το μουσικό διάλειμμα με την InDONNAtion, αλλά δυστυχώς δεν λειτούργησε υπέρ της εκδήλωσης αφού άρχισε ο κόσμος να αποχωρεί, ενώ λίγοι παρακολούθησαν την εξαιρετική χορωδία, καθώς άρχισαν τα πηγαδάκια εντός της αιθούσης.
Με πολλή ευγένεια ο μαέστρος κ. Κτιστάκης τούς ζήτησε να κάνουν λίγη υπομονή και ...ησυχία. Ήταν αλήθεια ανήσυχο το χθεσινό ακροατήριο.
Ν.Π.

DAMASI.jpg

* «ΤΡΙΤΟΣ χρόνος μα το ανάψαμε και φέτος», ενημερώνει ο Θόδωρος Γρέπος, κοινοτάρχης μιας άλλης εποχής, ευχόμενος «Υγεία Αλληλεγγύη Ελπίδα». Από το πληγωμένο πλην όμως ανυπότακτο Δαμάσι, τρίτα Χριστούγεννα στα κοντέινερ, μετά τον σεισμό. (Καλά πάει κι αυτό...).
Ζ.

GOULAS_NASIOK.jpg

*ΠΑΝ. Γούλας και Έκτ. Νασιώκας, κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια... Πάντα σε ήρεμα νερά, σε όποια θάλασσα.
Ζ.

MAROYDAS_EJEDRA.jpg

* ΟΥΤΩΣ ή άλλως ξωμάχοι οι αγρότες, ακόμα και τις γιορτάδες μέρες έξω, στη μάχη, μονίμως στον αγώνα ο πρόεδρος Ρίζος Μαρούδας. Κι όσο για την εξέδρα, όλα γίνονται εύκολα κι εκ των ενόντων.
Ζ.

VESPA.jpg

* ΟΛΟΧΡΟΝΙΣ στολισμένο το χαρούμενο εργαλείο του Λαρισαίου.
Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass