ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΤΗΤΕΣ

Δημοσίευση: 04 Δεκ 2023 16:40
* ΣΕ ανώτερη πολιτιστική βαθμίδα πλέον η Λάρισα με την Μπιενάλε στην Πινακοθήκη, ε, να μην καμαρώνουν και οι εμπνευστές της; * ΣΕ ανώτερη πολιτιστική βαθμίδα πλέον η Λάρισα με την Μπιενάλε στην Πινακοθήκη, ε, να μην καμαρώνουν και οι εμπνευστές της;

Γράφει ο ΕΛΕΥΘΕΡιός

 

Η είδηση
* ΠΙΑΣΑΜΕ αισίως τα «Νικολοβάρβαρα» και οι ειδικοί προειδοποιούν για επελαύνον κύμα κακοκαιρίας με βροχές και κεραυνούς…

Σιγά το νέο βέβαια, αυτές οι μέρες συνοδεύονταν παραδοσιακά από φαινόμενα, γεγονός που είναι διαπιστωμένο και επιστημονικά. Επομένως, είδηση είναι ότι αυτό το γύρισμα του καιρού τις συγκεκριμένες ημέρες …συνεχίζεται, σε πείσμα της κλιματικής αλλαγής!

Γιορτινά
* Η ΑΛΗΘΕΙΑ είναι πως βελτιώθηκε αρκετά η χριστουγεννιάτικη εικόνα της Λάρισας στο κέντρο, χάρη και στα στολίδια που περίσσεψαν από το «Πάρκο των Ευχών».
Αλήθεια είναι επίσης πως όλα έγιναν πρόχειρα, χωρίς ιδιαίτερο σχεδιασμό, διότι στον Δήμο Λαρισαίων (αλλά και σε κάθε Δήμο που αλλάζει χέρια εδώ που τα λέμε ) επικρατεί -κακώς!- ψυχολογία παραιτήσεως.
Όπως και να ’χει, η νέα Δημοτική Αρχή πρέπει να σχεδιάσει από την αρχή τι θα κάνει με τα Χριστούγεννα και λοιπές γιορτές που θα έφερναν χρήμα (και …κλίμα) στην πόλη. Έτσι κι αλλιώς, από νοοτροπία η Λάρισα, είναι πρώτη και καλύτερη, στους …χορούς και τα πανηγύρια. Και δεν γίνεται να την «τρώμε» απ’ τα …Τρίκαλα και τον Μπέο διάβολε!

Λαμπάκια
* ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2023. Και εκείνο που δεν βλέπουμε πια είναι εκείνα τα άπειρα λαμπάκια που στόλιζαν κάποτε τις βεράντες των Λαρισαίων δημιουργώντας έναν άτυπο …ανταγωνισμό. Φταίει η κακή ψυχολογία; Φταίει που οι άνθρωποι βλέπουν τους λογαριασμούς του ρεύματος και τους … «ανάβουν τα λαμπάκια;» Μάλλον λίγο απ’ όλα.

Κατάθλιψη
* ΣΤΑ όρια της κατάθλιψης οι Θεσσαλοί δημοσιογράφοι… Άνθρωποι είναι κι αυτοί, πόσο ν’ αντέξουν ειδήσεις του τύπου «ζεσταίνουν τις μηχανές των τρακτέρ οι αγρότες» που διαβάσαμε μεσοβδόμαδα στην «Ε»; Και είναι οι μόνοι που το γράφουν, διότι στην Αθήνα δεν ασχολείται πια κανείς με τέτοια …καπρίτσια. Άλλωστε, ότι το ΚΚΕ βγάζει μερικά τρακτέρ στους δρόμους κάθε Γενάρη είναι πιο βέβαιο απ’ ό,τι ο ερχομός του Πάσχα την Άνοιξη.

Αδικούν εαυτούς
* ΑΛΛΑ θα πρέπει να προβληματιστούν γενικότερα εκεί στο ΚΚΕ. Τώρα που οι «απέναντι» βάρεσαν διάλυση λόγω Κασσελάκη και το ΚΚΕ τσιμπά ποσοστά, αδικούν τον εαυτό τους εμμένοντας σε καταφανώς …μουσειακές λογικές που δεν αντέχουν στη σύγχρονη πραγματικότητα. Καλές οι ατάκες και τα αστεία του συντρόφου Κουτσούμπα, αλλά δεν αρκούν.

Ωδείο
* ΔΕΝ είναι όλα …οικονομία παιδιά.
Κι αυτό που πάει να κάνει η Κυβέρνηση με ιστορικά Δημοτικά Ωδεία όπως αυτό της Λάρισας, στο όνομα τάχα μου εξοικονόμησης πόρων- δεν είναι τίποτε άλλο από μια τεράστια καφρίλα!
Αλήθεια, έχουν πάρει χαμπάρι τι σημαίνει για τη Λάρισα ο Νόμος που ψήφισαν;
Και η αλήθεια είναι ότι ως πόλη συλληφθήκαμε …κοιμώμενοι. Τρέχουμε τώρα που ο Νόμος ψηφίστηκε και βαίνει ταχέως σε εφαρμογή.
Σοροπιαστά
* ΜΑΣ έχει ζαλίσει και ο Ερντογάν, όλο καζάν-καζάν και ξανά μανά καζάν – καζάν.
Η αλήθεια είναι βέβαια ότι τόσα χρόνια συμβίωσης με τους Τούρκους χορτάσαμε και καζάν – καζάν και καζάν ντιπί, αλλά και μπακλαβάδες, σαραγλιά, τουλούμπες, κανταΐφια, σορόπια, βάι βάι μάνα μου, από ζάχαρο θα πάμε.

Γραβάτα
* ΣΧΟΛΙΑ ποικίλα έχει προκαλέσει η γραβάτα του βασιλέως Καρόλου με τις ελληνικές σημαίες που φορά συνεχώς ο άναξ.
Επιτέλους ορέ, να φορέσει και κανένας τη σημαία μας… Διότι εμείς χρόνια φοράμε εγγλέζικες και αμερικάνικες μέχρι και στα …βρακιά μας!.
Κλισέ
* «ΑΡΙΣΤΕΡΑ μπροστά» είναι ένα από τα ονόματα που εξετάζουν οι αποχωρήσαντες από τον ΣΥΡΙΖΑ για το κόμμα που θα φτιάξουν.
Καμιά φαντασία. Υπήρχαν και πιο πρωτότυπα. Π.χ. Η «Ομπρέλα» της Έφης, Τα …τσακάλια του Τσακαλώτου, Πίσω έχει η Αριστερά την ουρά, «Αι χάσου Κασσελάκη» κλπ κλπ. Δυστυχώς πάλι στα κλισέ θα πέσουν.
Σοβαρολογώντας: Δεν είναι μακριά η ώρα που ΣΥΡΙΖΑ και αποχωρήσαντες δεν θα προκαλούν πια κανένα ενδιαφέρον, ούτε καν δημοσιογραφικό.

Σκυλογενέθλια
* ΑΜ, ο άλλος; Ο Κασσελάκης; Ότι αποφάσισε με τον σύζυγό του Τάιλερ να κάνουν γενέθλια στο σκυλάκι τους με ...τούρτα και κεράκια είναι δικαίωμά του. Το να …δημοσιοποιούν όμως φωτογραφίες με τον σκύλο να σβήνει τα κεράκια, ε, δεν το λες και σοβαρό. Πού πας ορέ Στέφανε; Εδώ είναι Βαλκάνια, δεν είναι εδώ …Μαϊάμι !
Πόσο πίσω
* ΤΟ ΠΟΣΟ καθυστερημένη είναι η Ελλαδίτσα σε μερικά θέματα το αποδεικνύει αυτή η υπόθεση με τις επιστολικές ψήφους.
Ένα ζήτημα κυρίως …τεχνικό, καθιερωμένο σ’ όλες τις σύγχρονες χώρες εδώ και χρόνια, (στις ΗΠΑ από το 1864, στη Γερμανία από το 1957) για μας αποτελεί αντικείμενο …πανηγυρισμών που το αποφασίσαμε!
Ναι, η Ελλάδα που έχει 6-7 εκατομμύρια αποδήμους το …σκεφτόταν επειδή, λέει, αντιδρούσε το ΚΚΕ, η Αριστερά και λοιπές δυνάμεις.
Και να ’χεις και τον Μητσοτάκη να σου πουλάει ως …μεταρρυθμίσεις τα αυτονόητα που πρέπει να γίνουν!
Αλλά και κάτι άλλο: στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης εμείς θα ψηφίζουμε ακόμη με … επιστολές. Πραγματική επανάσταση θα ήταν να τολμούσαν την … ηλεκτρονική ψηφοφορία. (Τι λες τώρα…)

Αποχή
* ΑΛΛΑ κάπως αργά το θυμήθηκαν αυτό με την επιστολική ψήφο. Σε εποχές που όλο και λιγότεροι άνθρωποι πηγαίνουν να ψηφίσουν, θέλουν να βάλουν στο παιχνίδι τους απόδημους που μάλλον έχουν τις δουλειές τους οι άνθρωποι και δεν πολυκόπτονται για τα ελληνικά ζητήματα. Ήδη οι προβλέψεις για τις ευρωεκλογές είναι ζοφερές. Εκείνη την ημέρα πάνω από το 50% των Ελλήνων ψηφοφόρων προβλέπεται να πάει για μπάνιο από το να στηθεί στις εκλογικές ουρές.

Πάλι γκρίνιες
* ΜΑΣ αναβάθμισε και ο Οίκος Fitch και μάς έδωσε κι αυτός τη λεγόμενη «επενδυτική βαθμίδα».
Κι άρχισε η συνήθης γκρίνια πως αυτό δεν έχει καμιά σημασία για την καθημερινότητά μας, πως το λάδι έφτασε 10 γιούρο, τα σουβλάκι 4 κλπ κλπ.
Προφανώς θα ήταν καλύτερα να μας είχε …υποβαθμίσει, μην χάσουμε και την εθνική μας κλάψα.
Θα κονομήσουν
* ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ Γενάρης και επομένως η ώρα που οι δημόσιοι υπάλληλοι θα πάρουν μετά από 14 χρόνια …παγωμάρας την …τεράστια αύξηση των 70 ευρώ μηνιαίως.
Με τα λεφτά αυτά ίσως καλύψουν τις αυξήσεις στο λάδι και τα διόδια (για είδη σούπερ μάρκετ καλύτερα ας μην γίνεται λόγος).
Νοικοκύρηδες θα τους κάνει τους ανθρώπους!

Τούνελ
* Η ΕΙΔΗΣΗ από τα ψιλά της «Ε» του Σαββάτου:
«Ένα από τα μεγαλύτερα σιδηροδρομικά τούνελ στην Ευρώπη και το υπ’ αριθμόν 1 εντός της Γερμανίας μήκους 30,4 χλμ θα κατασκευάσει η γερμανική Deutsche Bahn, μεταξύ της Δρέσδης και της τσεχικής πρωτεύουσας, Πράγας. Το νέο τούνελ θα επιτρέψει στους επιβάτες να μετακινούνται μεταξύ δύο πόλεων σε μόλις 1 ώρα, με την ταχύτητα των τρένων να ανέρχεται σε 200 χλμ./ώρα.
(Κοίτα, εμείς βασικά ρε φιλαράκιε μείς με το τρένο, μέχρι Παλιοφάρσαλα και Λιανοκλάδι θέλουμε να φτάνουμε. Γίνεται να ’ούμε;)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass