ΨΙΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 01 Δεκ 2023 17:12
* ΤΡΕΙΣ αντιδήμαρχοι ήταν και παν... Στο άγνωστο και μακρινό Ιράν, της αντιπολίτευσης. Το δίδυμο, Μάκης & Μάκης, στο πλευρό του Θάνου Αδαμόπουλου, κυριολεκτικά. Ζ. * ΤΡΕΙΣ αντιδήμαρχοι ήταν και παν... Στο άγνωστο και μακρινό Ιράν, της αντιπολίτευσης. Το δίδυμο, Μάκης & Μάκης, στο πλευρό του Θάνου Αδαμόπουλου, κυριολεκτικά. Ζ.

Καλός ή...
* ΚΑΙ καλό μήνα, σήμερα, που καλός φαίνεται ο Δεκέμβρης μπαίνοντας ηλιόλουστος και ζεστός, σαν να είναι Πάσχα, ενώ κοντεύουν Χριστούγεννα κι όλοι καλοδιάθετοι.
Είναι, όμως, στ’ αλήθεια καλό να είναι τόσο καλός ο καιρός τέτοια εποχή. Όσοι τα ψάχνουν αυτά τα πράγματα δείχνουν πολύ επιφυλακτικοί.

Ζ.
Ενόψει Εορτών
* ΣΤΑ προεόρτια οι Λαρισαίοι.
- Τριακόσια ευρώ το σαξόφωνο που παράγγειλε η μικρή. Με ρωτάει «ποιο τραγούδι να μάθω πρώτο;». Της λέω «τα κάλαντα». (Για απόσβεση).
***
* - ΑΓΓΕΛΙΑ: Έρχομαι στον χώρο σας και τρώω τα μελομακάρονα. Απόλυτη εχεμύθεια, διακριτικότητα, επαγγελματισμός. Σίγουρο αδυνάτισμα.
***
* - ΠΑΤΗΣΤΕ εδώ, λέει το άρθρο, να δείτε σύμφωνα με το ζώδιό σας τι θα σας φέρει ο Δεκέμβριος. Πάτησα και μου έβγαλε τέλη κυκλοφορίας.
Ζ.
Επανάληψη
* ΜΠΟΡΕΙ να υπήρξε και συνεργασία των δημάρχων, πάντως όλοι εξυπηρετούνται έτσι. Με «VEGAS» στα Φάρσαλα τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου, και την επομένη, VEGAS και στην Ελασσόνα την Τρίτη 5 του μηνός, για το άναμμα του δέντρου. «Πιο ψηλά» και «Μη σταματάς», ταιριάζουν κι οι επιτυχίες του συγκροτήματος με τις δημαρχιακές βλέψεις. (Όποιοι Λαρισαίοι δεν βολευτούν τη μία μέρα έχουν εναλλακτική).
Ζ.
Ως παράδειγμα
* ΓΙΑ τα γλυπτά του Παρθενώνα και ο γνωστός Λαρισαίος Β.Κ., ο οποίος ενίσταται για τον παραλληλισμό του Πρωθυπουργού με τη Μόνα Λίζα και τον υποτιθέμενο διαμελισμό του πίνακα: Όμως, ο Ντα Βίντσι ήταν στην αυλή Γάλλου ηγεμόνα, πληρώθηκε για το έργο του και φυσική κατάληξη ο Λούβρος. Όχι ότι οι Γάλλοι ήταν άγγελοι. Μάχη έγινε στη Μήλο, σκότωσαν τέσσερις κατοίκους κι έκλεψαν την Αφροδίτη. Ο μόνος τρόπος για να «ταράξει» τον Πακιστανό πρωθυπουργό της Αγγλίας ήταν να του υπενθυμίσει πως ο Μ. Αλέξανδρος που έφτασε μέχρι το Πακιστάν, αν δεν πέθαινε στα 33 του κι έκανε μια εκστρατεία μέχρι την Αλβιώνα τότε, Αγγλία σήμερα, κι έπαιρνε το μισό Στόουνχεντζ και το πήγαινε στην Πέλλα, δεν θα ζητούσε τώρα το άλλο μισό; Αυτό έκανε ο Έλγιν, αυτά είναι τα γλυπτά και η καταστροφική απόσπαση εξ ενός ενιαίου έργου τέχνης. Τι κρίμα που στο επιτελείο του δεν ξέρουν Ιστορία...
Ζ.
Ferry
* ΕΧΕΙ εντοπίσει και την αποβάθρα ο Λαρισαίος Α.Α. Για το φεριμπόουτ που θα δρομολογηθεί στην παρακάρλια περιοχή για να συνδέει, σκίζοντας τα νερά, το Καλαμάκι με το Αχίλλειο. Ναι, βέβαια, οχηματαγωγό θα είναι.
Ζ.
Σε αξίωμα
* ΣΤΙΣ νεοδημοκρατικές παρέες συζητείται ότι η Στέλλα Μπίζιου θα πρέπει να προετοιμάζεται για να τοποθετηθεί σε υψηλόβαθμη θέση του κρατικού μηχανισμού τοπικά. Όχι διοικητής, παραπάνω. Εις αντικατάσταση προσώπου, λέει, που γύρω απ’ τ’ όνομά του προκλήθηκαν τριβές προεκλογικά. Η πρώην βουλευτής και έμπειρη είναι και πιστή στις αποφάσεις του κόμματος έχει αποδειχθεί. (Αν κι αυτά ποτέ δεν είναι σίγουρα, μόνο όταν ανακοινωθούν).
Ζ.
Προγράμματα
* ΔΙΑΡΚΩΣ μπερδεμένη η καθημερινότητα των νεαρών Λαρισαίων.
- Η τηλεόραση είναι τόσο χάλια που μερικά προγράμματα πλυντηρίου είναι πιο ενδιαφέροντα.
***
* - ΤΟΥΣ έκανα τη χάρη και ήρθα στη δουλειά και τώρα έχουν και την απαίτηση να δουλέψω. Δεν εκτιμάει τίποτα ο κόσμος τελικά.
***
* - ΟΤΑΝ ήμουν στο σχολείο έπαιρνα όλο Άλφα. Μετά ξεκίνησα τη Heineken.
Ζ.
Προ αιώνος σχεδόν
* Ο Φωτισμός της Πόλεως και Εν Σπουδαίον Έργov είναι τα θέματα δύο δημοσιευμάτων της εφημερίδας «Κήρυξ», που ανασύρει ο φωτοθηκάριος Γ. Γρ. από το μακρινό 1937, σε λίγο θα κοντεύουν εκατό χρόνια πριν:
Μετ’ εὐχαριστήσεως ἐπληροφορήθημεν ὅτι ἡ Ηλεκτρική Εταιρεία, ἐν συνεννοήσει μετά της Δημοτικής μας ἀρχῆς, προῆλθεν εἰς τὴν ἀπόφασιν νὰ προβῇ εἰς τὴν ἀντικατάστασιν τῶν λαμπτήρων του Δημοτικοῦ φωτισμοῦ δι’ άλλων μεγαλειτέρας εντάσεως. Επίσης, θα συνεχισθῇ ἡ ἀνάρτησις τῶν κρεμαστῶν φανῶν καθ᾽ όν τρόπον ἔγινε καὶ εἰς τὰς ὁδοὺς Βασιλέως Κωνσταντίνου, Κούμα και Μεγάλου Αλεξάνδρου καὶ εἰς τὰς ἄλλας μεγάλας αρτηρίας.
***
* Η πραγματοποίησις, όμως, τῶν ἀποφάσεων τούτων δὲν εἶναι δυνατὸν νὰ εἶναι ἄμεσος, διότι η Ε.Υ.Η.Λ. ἐπείγεται νὰ συμπληρώσῃ τὸ δίκτυον τοῦ τριφασικοῦ καὶ εἰς τοὺς δύο ύπολοιπομένους τομεῖς. Εὐθὺς ἀμέσως θ᾿ ἀρχίσῃ ἡ ἀντικατάστασις τῶν ἐξωτερικῶν λαμπτήρων. Οὕτω θὰ ρυθμισθῇ ἕνα ἐκ τῶν σπουδαιοτέρων ζητημάτων τῆς πόλεως, τῆς ὁποίας ὁ φωτισμός θὰ ἐνταθῇ κατὰ τρόπον λίαν ἐξυπηρετικόν διὰ τὸ κοινόν.
***
* Η πραγματοποίησις τῆς ληφθείσης ἀποφάσεως περὶ κατασκευῆς μεγάλων Σφαγείων, μετὰ ψυγείων καὶ έργαστηρίων επεξεργασίας γάλακτος καὶ δερμάτων θὰ ἀποτελέσῃ πρᾶξιν ἱστορικὴν διὰ τὴν πόλιν μας. Παρόμοια Σφαγεία οὐδαμοῦ τῆς Ἑλλάδος ὑπάρχουν. Καὶ αὐτὰ τὰ νεόδμητα τοῦ Πειραιῶς δὲν θὰ δύνανται νὰ παραβληθοῦν μὲ τὰ ὑπὸ κατασκευὴν Σφαγεία τῆς Λαρίσης. Ούτω έκτὸς τῆς μεγάλης εξυπηρετήσεως τὴν ὁποίαν θὰ ἔχῃ ἡ πόλις μας θὰ ἐξυπηρετηθῇ μεγάλως η κτηνοτροφία τῆς Θεσσαλίας καὶ θὰ άναπτυχθῇ σημαντικῶς τὸ ἐμπόριον τῶν μικρῶν καὶ μεγάλων ζώων. Διότι ὅλα τὰ σφάγια συγκεντρούμενα ἐνταῦθα θὰ ἐπεξεργάζωνται μὲ τὰ τελειώτερα μέσα καὶ θὰ φορτώνωνται ἐντὸς τῶν Σφαγείων, ὅπου θὰ φθάνουν τὰ εἰδικὰ οχήματα τῶν ΣΕΚ διὰ μιᾶς παρακαμπτηρίου γραμμής. Ταῦτα πάντα λαμβάνουσα ὑπ’ ὄψει η Αγροτική Τράπεζα δὲν ὑπάρχει ἀμφιβολία ότι θα προσφερθῇ νὰ χρηματοδοτήσῃ τὸ ἔργον. (Η σιδηροδρομική παρακαμπτήριος ακόμη εκκρεμεί. Τα Σφαγεία, εν τω μεταξύ, ετελεύτησαν τον βίον).
Ζ.
Με καθυστέρηση
* ΤΟ στάνταρ κλισέ, μετά την εισαγωγή του VAR στις ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις, «περιμένουμε να βάλουν τις γραμμές» για τυχόν γκολ οφσάιντ, στην Ελλάδα αντιστοιχεί σε καθυστέρηση 2 και 3 λεπτών, με τη συμπαρομαρτούσα αμηχανία όλων εντός και εκτός γηπέδου. Οι φίλαθλοι, όμως, βλέπουν στις τηλεοράσεις τους ότι στα ματς Τσάμπιονς Λιγκ, η διαδικασία ολοκληρώνεται το πολύ σε 30 δευτερόλεπτα, όσο δύσκολη κι αν είναι η φάση. Άλλωστε, γραμμές μπαίνουν ηλεκτρονικά κι όλα λήγουν εκεί. Θα είναι το μεσογειακό κλίμα που επηρεάζει, αλλοιώνοντας αυτές τις γραμμές.
Ζ.
Αυτές ξέρουν
* ΠΕΡΙΠΛΟΚΕΣ καταστάσεις για Λαρισαίους στη σύγχρονη εποχή.
- Καλημέρα, μικρά πουλιά δέχεστε στο pet shop;
- Φυσικά.
- Θανάση, πέρνα μέσα.
***
* - ΚΑΙ είσαι σίγουρος ρε φίλε ότι ήταν παρθένα;
- Ναι ρε συ... Αφού μου το ορκίστηκε στο παιδί της.
***
* - ΑΥΤΟ που πριν από ένα ραντεβού οι άντρες αναρωτιούνται αν θα κάνουν σεξ στο τέλος της βραδιάς, ενώ οι γυναίκες το ξέρουν ήδη, δεν είναι και πολύ δίκαιο.
Ζ.
Ευρύχωρο
* Η ΝΔ και κυβερνά, αλλά παίζει και τον ρόλο της αντιπολίτευσης, το 40% είναι φαίνεται αρκετά ευρύχωρο για διπλό ρόλο. Και τοπικά. Χωράει και τους υπέρ και τους αντιδρώντες στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.
Συμπεριλαμβάνει, επίσης, και τους υπέρμαχους και τους αντιτιθέμενους στις συζητήσεις με τον Ερντογάν. Ενώ και για το φορολογικό, από τη μία η ΝΔ το εισηγείται και το ψηφίζει, από την άλλη βγαίνουν στα κεραμίδια, αλλά όχι από το κόμμα, οι συνδικαλιστές της ΝΔ επίσης, οι πρόεδροι των ελευθεροεπαγγελματιών, ηγούμενοι του πρώην κινήματος της γραβάτας.
Κι έτσι, όποιες απώλειες μπορεί να προκύψουν από τη ΝΔ, θα τις καρπωθεί η ΝΔ. Ποιος άλλος...
Ζ.
Κατά τομέα
* ΜΕΙΚΤΑ πλέον τα καφενεία στη Λάρισα, εδώ και πολλά χρόνια δεν υπάρχουν κομματικοί διαχωρισμοί, ούτε καν στις ίδιες τις παρέες. Κοινό χαρακτηριστικό όλων, τα πρωινά, ότι είναι πια συνταξιούχοι.
Συριζαίοι και νεοδημοκράτες μαζί, σχολίαζαν την απέναντι συντροφιά των πασοκτζήδων.
- Δες τους, όλοι από ΔΕΗ, ΟΤΕ, από ΟΣΕ ή Ζαχάρεως, όλοι τους βολεμένοι απ’ το ΠΑΣΟΚ...
- Μωρέ το ΠΑΣΟΚ πάντα εκεί είχε τη δύναμή του, στις ΔΕΚΟ που τις λέγαμε κατόπιν. Όπως αντιστοίχως και η ΝΔ στον Στρατό και στα Σώματα Ασφαλείας.
- Άλλο που τώρα έχει σοβαρές διαρροές προς μικρότερα σχήματα προς τα δεξιά, ακροδεξιά της...
- Εδώ που τα λέμε, πάντως, δεν ήταν κι ένα σωρό από τους νυν συριζαίους βολεμένοι στον Δήμο και τους οργανισμούς του, από την εποχή Λαμπρούλη;
Ζ.
Αντιτίθεται
* «Η οικογένεια ύστατη εστία ασφάλειας του ανθρώπου» τιτλοφορείται το άρθρο που δημοσίευσε χθες στα «Νέα» ο Μαξ. Χαρακόπουλος, εναντίον «της θεσμοθέτησης του γάμου και της τεκνοθεσίας των ομόφυλων ζευγαριών». Μεταξύ άλλων, ο Λαρισαίος βουλευτής της ΝΔ αναφέρει: «...ενώ η συζήτηση αυτή υποτίθεται ότι γίνεται στο όνομα της κατοχύρωσης ίσων δικαιωμάτων για όλους, προσπερνά αβασάνιστα τόσο τα δικαιώματα του παιδιού όσο και της γυναίκας, η οποία αναλαμβάνει ως «τεκνοποιητική μηχανή» να φέρει στον κόσμο το «κατά παραγγελία» παιδί. Στην ουσία πρόκειται για παραβίαση, ακόμη και αν η γυναίκα αυτή το πράξει αυτοβούλως, με ανάλογο χρηματικό αντίτιμο. Η όλη διαδικασία αναμφίβολα υποτιμά τη γυναίκα και τον ιερό ρόλο που επιτελεί στην έλευση της νέας ζωής. Εύστοχα ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς υπογράμμισε ότι «η μητρότητα δεν είναι «παροχή υπηρεσίας». Ούτε «οικονομική συναλλαγή»». (Και στην υπόθεση της επίσκεψης του Τ. Ερντογάν, ο Μ. Χαρακόπουλος συντάχθηκε με την αντίθεση που εξέφρασε ο Αντ. Σαμαράς. Αν μη τι άλλο, καταλαμβάνει ζωτικό χώρο του συναδέλφου του Χρ. Κέλλα).
Ζ.
Συνέχιζε...
* - ΡΕ συ, μου ζήτησε η δικιά μου να της απαριθμήσω τις γυναίκες που έχω κάνει σεξ μαζί τους κι όταν της είπα μετά με χώρισε.
Ο νεαρός Λαρισαίος ενημέρωνε τον φίλο του.
- Μα γιατί;
- Μάλλον έπρεπε να είχα σταματήσει όταν έφτασα σ’ εκείνη.
Ζ.

 

------------------

KTEL.jpg

KTEL1.jpg

* ΘΡΙΛΕΡ για γερά νεύρα χθες, στο κέντρο της Λάρισας. Κυκλοφοριακή συμφόρηση προκλήθηκε χθες το πρωί όταν λεωφορείου του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Λάρισας ακινητοποιήθηκε στην οδό Ολύμπου, στο ύψος του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας εξαιτίας βλάβης. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων από το σημείο, κάτι που προκάλεσε μεγάλο μποτιλιάρισμα στους υπόλοιπους κοντινούς δρόμους μέχρι να μετακινηθεί το βαρύ όχημα.

 

 

PLASTHRA.jpg

* ΤΙ Ρίο ντε Τζανέιρο, τι Λίμνη Πλαστήρα, ένα και το αυτό...
Ζ.

 

 

LADI.jpg

* ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ κι οπλοφορεί... Λάδι κουβαλάει ο άνθρωπος.
Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass