ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 23 Νοε 2023 17:47
* ΕΝΤΑΞΕΙ, δαφνοστεφανωμένος ο Ρήγας Φεραίος Α’, διότι στη Λάρισα υπάρχει και Β’ Ρήγας Φεραίος, όπως συμβαίνει και με το Αρχαίο Θέατρο. Όχι όμως κι έτσι, σε λίγο δεν θα φαίνεται. Μάλλον πρέπει να περάσει ο κουρέας του Δήμου. Ζ. * ΕΝΤΑΞΕΙ, δαφνοστεφανωμένος ο Ρήγας Φεραίος Α’, διότι στη Λάρισα υπάρχει και Β’ Ρήγας Φεραίος, όπως συμβαίνει και με το Αρχαίο Θέατρο. Όχι όμως κι έτσι, σε λίγο δεν θα φαίνεται. Μάλλον πρέπει να περάσει ο κουρέας του Δήμου. Ζ.

Νικολοβάρβαρα
* ΣΤΙΣ 7 Δεκεμβρίου λοιπόν ο Τ. Ερντογάν στην Αθήνα για συνάντηση με τον Κυρ. Μητσοτάκη. Την επομένη του Αϊ Νικόλα, ο οποίος καλείται να βάλει το χέρι του. Ως άγιος των θαλασσών, στο Αιγαίο.

***
* ΚΑΙ στις 6 Δεκεμβρίου, ανήμερα, προγραμματισμένη η αναμέτρηση Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού για το Κύπελλο. Εκεί ούτε η Αγία Βαρβάρα, που επίσης γιορτάζει εκείνες τις μέρες, ούτε αυτή δεν μπορεί να βοηθήσει με τους βαρβάρους. Θα είναι κι η αστυνομία απασχολημένη με τις διαδηλώσεις καθώς πρόκειται για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου... (Μα δεν τους φτάνει το μυαλό καθόλου; Το όρισαν για να το αναβάλλουν;)
Ζ.

Νομοσχέδιο
* ΔΕΝ κρατιούνται οι ελεύθεροι επαγγελματίες. Δείχνουν ενωμένοι και έτοιμοι για νέες κινητοποιήσεις. Προσπαθούν να βάλουν ένα φρένο όπως λένε στον παράλογο τρόπο φορολόγησης. Φωνάζουν διαρκώς πως είναι άδικος και αναχρονιστικός. Δεν ξέρουν τι άλλο να κάνουν για να εξηγήσουν πως δεν γίνεται να υπάρχουν τα εργαλεία ελέγχων και να μην χρησιμοποιούνται. Καταλαβαίνουν όμως πως δύσκολα ανατρέπεται η κατάσταση, αλλά το παλεύουν. Κι αυτό έχει την αξία του.
Κ.Γ.

Ανενδοιάστως
* ΑΛΛΟ πάλι και τούτο… Το έβγαλαν απ’ τα μάτια στη διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος Β’ Εθνικής. Όταν έμαθαν ότι πλήθος Λαρισαίων ετοιμάζονταν για κυριακάτικη εξόρμηση στη Λιβαδειά, όπου η ΑΕΛ θα αντιμετωπίσει τον «Κομποτιακό», μερίμνησαν αίφνης να μεταθέσουν το ματς για Δευτέρα, εργάσιμη να μην μπορεί να πάει ο κόσμος. Πρακτικά, οι βυσσινί θα έπαιζαν εντός έδρας, με την κερκίδα δική τους, αυτό ήθελαν να αποφύγουν, πώς θα σπρώξουν τη Λιβαδειά κρατώντας την στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Και φυσικά δεν ντρέπονται καθόλου.
Ζ.

Θα δείξει
* ΣΗΜΕΡΑ Πέμπτη η συνεδρίαση της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα στις 6 μ.μ., θα εκλέξουν νέο Συντονιστή, στη θέση του αποχωρήσαντος από το κόμμα Β. Ζωγράφου. Της Νομαρχιακής που συμπληρώθηκε με τους επιλαχόντες, μετά την παραίτηση 9 μελών της. Που κι από αυτούς, τους επιλαχόντες άλλοι δεν δέχθηκαν να μετάσχουν, φεύγοντας πριν καν έρθουν, αλλά και ορισμένοι από τους νέους ή κι από τους προηγούμενους επίσης σκέφτονται να παραιτηθούν. Ρευστοποιημένη έως χαώδης η κατάσταση.
***
* ΚΑΙ μέσα σε όλα αυτά, ανθίζει και η εσωκομματική αντιπαράθεση, οι προσωπικές φιλοδοξίες δεν λείπουν. Δύο θα είναι κατά τα φαινόμενα οι υποψηφιότητες, Παν. Καλογιάννης και Χρ. Παπαδημητρίου, με την αναμέτρηση να θεωρείται αμφίρροπη.
Αν και υπάρχουν και οι ψύχραιμοι, που επιδιώκουν να πέσουν οι τόνοι, να μην υπάρξει κόντρα. Άλλωστε, λένε, ο γραμματέας που θα εκλεγεί θα είναι για τρεις μόλις μήνες, μέχρι το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ τον Φεβρουάριο, έστω τον Μάρτιο, οπότε στις διαδικασίες θα εκλεγεί και νέα Νομαρχιακή μαζί με τους συνέδρους. Θα μπορούσε λένε να επιλεγεί κάποιος κοινής αποδοχής, ομοφώνως. (Βέβαια, ουδέν μονιμότερον του μεταβατικού.)
Ζ.

3 στα 3
* ΑΛΛΟΙ πάλι λένε πως ο βουλευτής Βασ. Κόκκαλης, θέλει «τρία στα τρία». Έγινε ο ίδιος σκιώδης υπουργός Γεωργίας, ως τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ. Επιδιώκει παράλληλα να οριστεί από τον Δημ. Κουρέτα ως αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα ο συνεργάτης του, Δημ. Τσέτσιλας, αποσπασμένος στο γραφείο του, που το δικαιούται δηλαδή ο άνθρωπος, τρίτος σε σταυρούς εκλέχθηκε με την παράταξη. Και επιθυμεί επίσης λένε, ο βουλευτής, να εκλεγεί σήμερα κι ο Χρ. Παπαδημητρίου επικεφαλής της Νομαρχιακής. (Πού το παράξενο; Αφού όλοι το ξέρουν πια πως ΣΥΡΙΖΑ στη Λάρισα ίσον Κόκκαλης.)
Ζ.

Δικηγόροι
* ΚΑΤΙ καλό ετοιμάζουν οι δικηγόροι της Λάρισας μέσω της θεατρικής τους ομάδας. Την Παρασκευή και το Σάββατο δίνουν δύο παραστάσεις στη Δημοτική Πινακοθήκη της Λάρισας στη Νεάπολη. Η παράσταση έχει όνομα «Σιγά τα αίματα, Oresteia the next generation» και έχει ως στόχο να συγκεντρωθούν χρήματα για να ενισχυθούν οι πλημμυροπαθείς. Συγκινητικό μα ακόμα πιο συγκινητικό είναι πως ακόμα και πρώτοι οι συντελεστές της παράστασης σπεύδουν να αγοράσουν εισιτήρια για να βοηθήσουν όσο μπορούν. Όσο υπάρχουν άνθρωποι… είναι ο άλλος τίτλος γι’ αυτήν την ομάδα του ΔΣΛ.
Κ.Γ.

Υπέρ Αυγενάκη
* ΜΕ άδεια χέρια έφυγαν, όπως οι ίδιοι είπαν, οι παρακάρλιοι αγρότες της Λάρισας, από τη συνάντηση με τους κυβερνητικούς στην Αθήνα, καθόλου ικανοποιημένοι. Κι ύστερα ανέλαβε ο Χρ. Καπετάνος να τους εξηγήσει, ο οποίος ως επιστήθιος φίλος Αυγενάκη ξέρει καλύτερα απ’ τον καθένα τη σκέψη του υπουργού. «Η δέσμευση του Λευτέρη Αυγενάκη για τη στήριξή τους όσο καιρό χρειαστεί αποτελεί συνέχεια της σχέσης αξιοπιστίας και εμπιστοσύνης που έχει χτίσει αυτή η κυβέρνηση με τους αγρότες. Τα δύο νέα προγράμματα που σύντομα θα ανακοινώσει η κυβέρνηση…», δήλωσε ο Λαρισαίος βουλευτής της ΝΔ. Συμπέρασμα; Θα, σύντομα, θα… Επίσης ο φίλος τον φίλο εν πλημμύραις γιγνώσκει. (Ποιος θα λιβανίσει καλύτερα τον υπουργό;)
Ζ.

Στο παρκάρισμα
* ΕΙΧΑΝ άποψη οι Λαρισαίοι φοιτητές. Αυτό δα έλειπε.
- Αυτοί στη Φόρμουλα 1 παιδιά, όλο στροφές και φιγούρα γύρω-γύρω. Δεν κάνουν και κάνα παρκάρισμα; Εκεί φαίνεται ο οδηγός…
***
* - ΚΑΙ πώς ξέρουμε ότι είμαστε 72% νερό; Έχουμε στύψει κανέναν;
***
* - ΜΕ έκοψαν στις εξετάσεις για το δίπλωμα οδήγησης.
- Γιατί;
- Άργησα να κορνάρω όταν άναψε το πράσινο στο φανάρι.
Ζ.

Τα είχε πει
* «ΓΙΑΤΙ πλημμύρισε η Γιάννουλη; Τι υπάρχει δίπλα στην κοίτη του ποταμού; Ένα ολόκληρο τετράγωνο, μπουζουκτσίδικα, μάντρες... Θα πάμε να τα γκρεμίσουμε; Σας θέλω μαζί μου…», είπε ο Κυρ. Μητσοτάκης χθες στη Βουλή, στη συζήτηση πολιτικών αρχηγών για τη Θεσσαλία. Κι ήταν προφανές ότι οι συνεργάτες του πρωθυπουργού είχαν διαβάσει Κώστα Μεζάρη. «Οι παράνομες επιχώσεις που στενεύουν τη διατομή της κοίτης του Πηνειού στον δρόμο Λάρισας-Γιάννουλης», ήταν το θέμα που ανέδειξε ο ψαγμένος Λαρισαίος πολιτικός μηχανικός με δημόσια παρέμβασή του μέσω της «Ε» πριν 50 μέρες, πριν ακόμα από τις τοπικές εκλογές.
***
* «ΥΠΟΘΕΤΩ ότι είναι ελάχιστοι οι Λαρισαίοι που γνωρίζουν ότι υπάρχουν δύο αντίστοιχες γέφυρες, εκατέρωθεν της κύριας γέφυρας στη βαθιά κοίτη, οι οποίες κατασκευάστηκαν για να εξυπηρετούν την κίνηση του νερού όταν συμβαίνουν πλημμύρες, με τη ροή του Πηνειού να υπερκαλύπτει τη βαθιά κοίτη και να εκτείνεται στην ψηλή κοίτη, μέχρι τα αναχώματα. Ο λόγος της άγνοιας είναι προφανής: οι κοίτες των δύο αυτών βοηθητικών γεφυρών δεν έχουν καθαριστεί ποτέ μετά την κατασκευή τους, ώστε να γίνεται αντιληπτή η ύπαρξή τους. Επιπλέον η βοηθητική γέφυρα προς την πλευρά της Λάρισας έχει αχρηστευθεί με επιχώσεις, οι οποίες σε ύψος φτάνουν και υπερβαίνουν τη στάθμη του δρόμου Λάρισας-Τυρνάβου. Υπάρχουν κτιριακές εγκαταστάσεις επιχειρήσεων, κέντρων διασκέδασης, βιοτεχνιών, συνεργείων και εκθέσεων αυτοκινήτων κ.ά. από την ανάντη πλευρά, αριστερά προς Τύρναβο και γήπεδα ποδοσφαίρου από την κατάντη πλευρά. (Αυτά έγραφε μεταξύ άλλων στο άρθρο του «Το πάθος του Πηνειού και τα παθήματα των ανθρώπων», όπου κατέθετε και τις προτάσεις του και το οποίο δημοσίευμα μπορεί εύκολα να βρει κάποιος στο ίντερνετ.)
Ζ.

Παραδοξότητες
* ΕΝΤΟΣ του Δεκεμβρίου, από βδομάδα ίσως κιόλας, δρομολογείται η διαδικασία ανάδειξης νέου αρχηγού στη «Συμπαράταξη». Ο Απ. Καλογιάννης φέρεται αποφασισμένος να μη μείνει ούτε μέρα ως αντιπολίτευση στο δημοτικό συμβούλιο. Άγνωστο γιατί. Συνήθως, οι ηττημένοι των εκλογών που δεν επιθυμούν να ξαναβάλουν υποψηφιότητα, παραμένουν τουλάχιστον ένα χρόνο, ακόμα καλύτερα ως το μέσον της θητείας, μέχρι να παραδώσουν τα ηνία στον διάδοχό τους, παρέχοντάς του έτσι και ικανό χρόνο προετοιμασίας μέχρι τις επόμενες εκλογές.
***
* ΕΛΑΦΡΩΣ παράδοξο πάντως θα είναι να εκλεγεί νέος αρχηγός πριν τις 31 Δεκεμβρίου κι ενώ ακόμη θα υπάρχει στο τιμόνι ο Απ. Καλογιάννης, ο οποίος δεν θα παραιτηθεί φυσικά κι από δήμαρχος. Εξίσου παράδοξο, το ποιος θα αποφασίσει τη διαδικασία που θα εφαρμοστεί, τις εσωπαραταξιακές εκλογές, το ποιοι θα έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν κλπ. Λογικά ο αρχηγός της παράταξης, που όμως θα πρέπει να έχει παραιτηθεί για να αναζητήσει εκείνη νέο αρχηγό. Όσο παραμένει, άτοπο. Κι όταν φύγει δεν θα έχει λόγο.
Ζ.

Εκλέκτορες
* ΣΤΗ συζήτηση που άνοιξε, όλοι θεωρούν λογικό να είναι εκλέκτορες όσοι ήταν υποψήφιοι στους συνδυασμούς της «Συμπαράταξης» το 2014 που ιδρύθηκε, το 2019 που επίσης κέρδισε και το 2023 που έχασε τις εκλογές. Επισημαίνεται όμως ότι υπάρχουν κι εκείνοι οι άνθρωποι που είχαν μοχθήσει και πέτυχαν τη συγκρότησή της χωρίς ποτέ να είναι υποψήφιοι. Όπως και όσοι έτρεξαν για τα οργανωτικά στις προεκλογικές περιόδους και γενικώς. Ποιος μπορεί να τους αγνοήσει; Ποιος μπορεί να νοιάζεται περισσότερο για τη «Συμπαράταξη» από εκείνους που τη γέννησαν και όσους τη φρόντισαν;
***
* ΕΠΕΣΕ κι η ιδέα να ψηφίσει ο κόσμος της Λάρισας για νέο επικεφαλής. «Να βάλει κάλπη στην Κεντρική πλατεία», η «Συμπαράταξη», σχήμα λόγου για την πλατεία. Όποιος Λαρισαίος θέλει να γραφτεί μέλος της και να ψηφίσει, χωρίς δίευρο για συνδρομή και τέτοια. Άλλωστε το έχουν κάνει όλα τα κόμματα, πανελλαδικά κιόλας. Έτσι εκλέχθηκαν Μητσοτάκης, Τσίπρας, Ανδρουλάκης, Κασσελάκης, τι μπορεί να φοβάται μια παράταξη σε μια πόλη, όπου λίγο πολύ όλοι γνωρίζονται μεταξύ τους; Μην αλλοιωθεί η φυσιογνωμία της; Δεν θα έχει πολύ μεγαλύτερη ισχύ ο νέος αρχηγός, εάν επιλεγεί, μεταξύ των υποψηφίων, από τον κόσμο;
Ζ.

Με τις...
λερναίες ύδρες
* ΜΕ αναφορά στον απερχόμενο περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό ξεκίνησε την ομιλία του στο τακτικό συνέδριο της ΕΝΠΕ ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος. Ο υπουργός αφού περιέγραψε τις δραματικές στιγμές που έζησε και όσα αντίκρισε στις αρχές Σεπτεμβρίου όταν επισκέφτηκε τη Θεσσαλία μετά τις πλημμύρες του «Daniel», μίλησε για τις πρωτοφανείς καταστροφές που έζησε η χώρα μας και αναγνώρισε τον τιτάνιο αγώνα που έδωσε ο Κώστας Αγοραστός για την αντιμετώπιση των καταστροφών.
Έκανε λόγο «για μια τιτάνια προσπάθεια του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας και των συνεργατών του, που είχε να παλέψει με πολλές λερναίες ύδρες...»

Αντικαπνιστικός
* ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ οι αντιδράσεις για τη μη εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου στην περιοχή μας. Έτσι μετά τα παράπονα που κατεγράφησαν για τα καταστήματα εστίασης, όπου το κάπνισμα δυστυχώς συνεχίζεται κανονικά, αναγνώστης επισημαίνει την ανάγκη διενέργειας ελέγχων (εφόσον γίνονται) και στα καταστήματα του ΟΠΑΠ όπου διεξάγονται κυρίως διαδικτυακά παιχνίδια.
Προφανώς υπάρχουν και άλλες κατηγορίες όπου έγιναν …καπνός τα κυβερνητικά μέτρα απαγόρευσης του καπνίσματος. Το θέμα είναι να υπάρξει πολιτική βούληση για την πλήρη και μόνιμη εφαρμογή του μέτρου.Δύο άντρες
* ΣΤΟ αγαπημένο τους θέμα στη συντροφιά των μεσηλίκων Λαρισαίων.
- Το καλύτερο που άκουσα σε γάμο ήταν «Κάτσε κάτω από την κουμπάρα».
***
* - ΟΤΑΝ θέλω σεξ, σφυρίζω στη γυναίκα μου.
- Καλά, κι όταν θέλει αυτή;
- Με ρωτάει… «Μήτσο μ’, μήπως σφύριξες;»
***
* - Η μεγαλύτερη φαντασίωση μιας γυναίκας είναι δύο άντρες ταυτόχρονα. Ο ένας να μαγειρεύει κι ο άλλος να σιδερώνει.
Ζ.

Και δωρεάν
* ΑΣΥΝΗΘΙΣΤΗ η κίνηση του Δημ. Καραμπάτσα, διευθυντή του Κέντρου Υγείας της Λάρισας, ναι του παλιού ΙΚΑ, εκεί στην αρχή της οδού Ρούσβελτ. Ο οποίος κάλεσε σε συνέντευξη Τύπου, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από την ανάληψη των καθηκόντων του και ενημέρωσε τους δημοσιογράφους, και τον κόσμο, για τον ρόλο που επιτελεί η εν λόγω Μονάδα Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης, στο κέντρο της πόλης. Πολλοί το ξέρουν, δεν το ξέχασαν ακριβέστερα παρότι άλλαξε και ξαναάλλαξε όνομα, άλλωστε οι 7.000 που το επισκέπτονται κατά μέσο όρο κάθε μήνα, δεν είναι και λίγοι...
***
* -ΤΙ θέλει ο Καραμπάτσας, αστειεύτηκε ο Λαρισαίος. Ενημερώνει να προσελκύσουν πελάτες;
- Που όμως οι επισκέψεις είναι δωρεάν, διευκρίνισε καλού-κακού ο άλλος δίπλα του. Ακόμη και ανασφάλιστοι γίνονται δεκτοί. Μάλλον θα φορτωθούν επιπλέον δουλειά…
Καθώς έγινε ευρύτερα γνωστό ότι στο Κ. Υ. Λάρισας λειτουργεί το μοναδικό και πολύ χρήσιμο ιατρείο επιπλοκών κορονοϊού, το μοναδικό εμβολιαστικό κέντρο covid και φυσικά ιατρεία διαφόρων ειδικοτήτων και ιατρικά εργαστήρια. (Πολύ χρήσιμο.)
Ζ.

 

--------

PAGOYRI.jpg

* ΕΡΓΑ μπροστά στο 4ο Δημοτικό, στην απέναντι πλευρά του δρόμου. Δεν το χρειάζονταν το παγούρι, το έβαλαν κάπου στην άκρη από την άλλη μεριά. Κι άντε να βγει ο άλλος με το καροτσάκι... Αφού απέκλεισαν τη ράμπα. Ούτε τους πέρασε μάλλον απ’ το νου.
Ζ.

 

MPASDEKHS.jpg

* ΕΛΑ όμως που ο ορθοπεδικός είναι σπεσιαλίστας της ρακέτας στο πάντελ… Να μαθαίνει άραγε τα μυστικά στον Στέφανο Τσιτσιπά, ο Λαρισαίος Γ. Μπασδέκης;
Ζ.

 

MAMAK_GEORGAK.jpg

* Η Νίκη από πάνω τους στεφανώνει τον Θαν. Μαμάκο και τον μπόντιγκαρντ του νέου δημάρχου, το κομάντο Δημ. Γεωργάκη.
Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass