ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 22 Νοε 2023 16:57
*ΛΙΓΟ πριν τη συνάντηση εκπροσώπων των παρακάρλιων χωριών, χθες στο Γραφείο του Πρωθυπουργού στη Βουλή, χωρίς την παρουσία του Κυρ. Μητσοτάκη, ήταν παρών, όμως, ο διευθυντής του, Μιχ. Μπεκίρης. Μ’ αυτόν τα έλεγε ο Χρ. Καπετάνος και με τον φίλο του τον υπουργό Λευτ. Αυγενάκη. Τη συνάντηση την είχε κανονίσει, λέει, ο Λαρισαίος βουλευτής, επιτόπου στην πρόσφατη σύσκεψη που έγινε στο Καλαμάκι. Και στην οποία οι τρεις νεοδημοκράτες βουλευτές δεν είχαν περάσει καθόλου καλά με τους πλημμυροπαθείς. (Μα καθόλου…). Ζ. *ΛΙΓΟ πριν τη συνάντηση εκπροσώπων των παρακάρλιων χωριών, χθες στο Γραφείο του Πρωθυπουργού στη Βουλή, χωρίς την παρουσία του Κυρ. Μητσοτάκη, ήταν παρών, όμως, ο διευθυντής του, Μιχ. Μπεκίρης. Μ’ αυτόν τα έλεγε ο Χρ. Καπετάνος και με τον φίλο του τον υπουργό Λευτ. Αυγενάκη. Τη συνάντηση την είχε κανονίσει, λέει, ο Λαρισαίος βουλευτής, επιτόπου στην πρόσφατη σύσκεψη που έγινε στο Καλαμάκι. Και στην οποία οι τρεις νεοδημοκράτες βουλευτές δεν είχαν περάσει καθόλου καλά με τους πλημμυροπαθείς. (Μα καθόλου…). Ζ.

Εκτακτο Δελτίο
* ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ θα είναι λέει ο καιρός σήμερα στη Λάρισα και στον κάμπο. Ίσως και να έχει πολλά σύννεφα. Αύριο κιόλας μπορεί και να βρέξει λίγο.

Ωστόσο, από τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Θεσσαλίας ανακοινώθηκε ότι έχει εκδοθεί Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης του Καιρού της ΕΜΥ, καθώς ο καιρός θα παρουσίαζε, είπαν, επιδείνωση με ισχυρές βροχές και καταιγίδες από χθες αργά το βράδυ Τρίτης, φαινόμενα που θα εξασθενήσουν τη νύχτα της Τετάρτης, σήμερα, προς την Πέμπτη. Ωστόσο, στο Έκτακτο Δελτίο της ΕΜΥ αναφέρεται παρακάτω πως η προαναγγελία επιδείνωσης αναφέρεται στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά, τη Δυτική Πελοπόννησο, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Θεσσαλία πουθενά, ωστόσο το καμπανάκι χτύπησε. (Είναι να μη φυσάς τον χυλό;).
Ζ.

Πού θα φτάσει...
* ΕΝΑΣ άτυπος διαγωνισμός σε εξέλιξη στην παρέα των Λαρισαίων, που τσεκάρουν τα ράφια των σούπερ μάρκετ. Χθες υπήρξε νικητής.
- Είδα σήμερα λάδι με 15 ευρώ το λίτρο.
- Έχει και με 14 αρκετά. Προσφορά είναι λες;
Ζ.

Απέναντι
* ΔΥΟ Λαρισαίοι θα διασταυρώνουν τα ξίφη τους στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα Τέμπη, η οποία θα αποτελείται από 31 μέλη.
Μεταξύ των 16 που όρισε η ΝΔ βρίσκεται και ο Χρήστος Κέλλας και στους 5 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ο Βασίλης Κόκκαλης. (Πάμε κι όπου βγει...).
Ζ.

Παιγνιώδης
* ΠΡΩΤΗ γυναίκα που εκλέγεται γραμματέας της ΝΔ η Μαρία Συρεγγέλα, βουλευτής Αθηνών. Κι ο πρόεδρος Κυρ. Μητσοτάκης την καλωσόρισε με το σύνθημα «Έλα Συρεγγέλα». Για να θυμίσει την παιγνιώδη λέξη με τις φάρσες που γινόταν παλιά στα χωριά σε μικρούς ή ολίγον ελαφρούς: «Τράβα στο μπακάλικο να πάρεις μισή οκά συρεκέλα». Βεβαίως, υπήρχε και η εναλλακτική με τη λέξη «σηκοβάρα». (Με προφανή, επίσης, σημασία).
Ζ.

Με επιλαχόντες
* ΕΝΑΣ ακόμα παραιτήθηκε από τη Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ. Αθόρυβα αυτός. Ο Χρ. Τσιόπας, που ήταν και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ στον Τύρναβο, διαδεχόμενος τον πρώην δήμαρχο, Παν. Σαρχώση.
Κι έτσι έφτασαν τους 9 εκείνοι που αποχώρησαν. Κι απέμειναν 16, μέχρι να φύγουν και κάποιοι απ’ αυτούς. Προστέθηκαν, λοιπόν, οι επιλαχόντες στις προ διετίας εσωκομματικές εκλογές, ώστε να συμπληρωθεί το όργανο. Κι απ’ αυτούς, όμως, κάποιοι είναι υπ’ ατμόν. Υπάρχουν και οι παραιτηθέντες που δεν παραιτήθηκαν. Κάποιοι από τους επιλαχόντες που αρνήθηκαν να γίνουν μέλη της Νομαρχιακής. Οι οποίοι έφυγαν πριν ακόμη χρειαστεί να φύγουν.
* * *
* ΚΙ έτσι δεν απέμειναν καθόλου επιλαχόντες στη Νομαρχιακή, εξαντλήθηκε η λίστα. Τώρα κλήθηκε ακόμη και ο τελευταίος, κάποιοι εξ αυτών είχαν πάρει μονοψήφιο αριθμό σταυρών στις εσωκομματικές, είχαν βάλει να βοηθήσουν, απλώς για την παρουσία.
Σήμερα θα συνεδριάσει η Νομαρχιακή για να εκλέξει νέο συντονιστή και αναπληρωτή του. Συμπληρωμένη από τους ακόλουθους επιλαχόντες, αλφαβητικά: Αδαμόπουλος Διαμαντής, Ανδρέου Τέλης, Αρσενόπουλος Γιώργος, Καραΐσκος Θανάσης, Μητρούλας Σπύρος, Παπαδόπουλος Αβραάμ, Υψηλάντης Τάσος, Χαχάμης Αντώνης και Ψαθάς Παύλος. (Κι άλλος δεν υπάρχει, το τερμάτισαν).
Ζ.

Χωρίς γυναίκες
* ΣΗΜΕΙΩΤΕΟΝ ότι πριν λίγο καιρό είχε διαγραφεί ο Βασ. Μίγας, που αντικαταστάθηκε από τον Δημητρακόπουλο Βαγγέλη, ο οποίος δεν είχε προλάβει να μετάσχει σε άλλη συνεδρίαση. Γυναίκες; Ήταν 9 όταν ανέλαβαν. Απέμειναν τρεις. Ή μήπως και δύο, μόνο. Στους 25. Τώρα με τους επιλαχόντες παρακάμφθηκε και το καταστατικό που προβλέπει συγκεκριμένη ποσόστωση γυναικών. Αλλά αφού δεν υπήρχαν επιλαχούσες, δόθηκε η ερμηνεία ότι το όργανο θα έπρεπε να συμπληρωθεί με όσους άντρες είχαν απομείνει στη λίστα.
Ζ.

Αμφίρροπο
* ΣΗΜΕΡΑ οι υποψηφιότητες θα είναι δύο: Ο εξ Ελασσόνος Χρ. Παπαδημητρίου, που υποστηρίζεται από τον βουλευτή Β. Κόκκαλη και τους Χρ. Αθανασιάδη και Α. Αγραφιώτη, οι οποίοι δεν είναι μέλη της Νομαρχιακής. Και ο Παν. Καλογιάννης, απ’ τη Χάλκη, που τον υποστηρίζουν όλοι οι υπόλοιποι. Η πρόβλεψη μιλάει για ντέρμπι. Ότι το σκορ θα πάει 13-12, το πολύ 14-11, με άγνωστο το ποιος θα επικρατήσει. Κι επειδή τα φύλλα θα συνεχίσουν να πέφτουν και το επόμενο διάστημα από τα δέντρα, το ίδιο θα γίνει και με νέες αποχωρήσεις στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ.
Ζ.

Ζόρια
* ΜΕ κάποιον τρόπο τα συνδύαζαν όλα με το φαΐ και την καλοπέραση στη συντροφιά των μεσήλικων Λαρισαίων.
- Τους άλλους τους χτυπάει ο έρωτας κατακούτελα, εμένα ο απορροφητήρας τρώγοντας μέσα από την κατσαρόλα.
* * *
* - ΠΩΣ σου φάνηκε η πρώτη μέρα στο γυμναστήριο;
- Εντάξει μωρέ, ζορίστηκα λίγο, πονάνε τα χέρια...
- Τι κάνατε σήμερα;
- Εγγραφή.
* * *
* - ΘΑ φας άλλο ψωμί;
- Όχι, ο γιατρός είπε το ψωμί λίγο.
- Γιατί δεν σου μιλάει στον πληθυντικό;
- Τι εννοείς;
- Τα ψωμιά σου λίγα.
Ζ.

Καθόλου ωραία
* ΤΡΙΒΕΣ, όχι και τόσο αναμενόμενες, ούτε και συνηθισμένες στη διαδικασία εναλλαγής στη Δημαρχία της Λάρισας. Εκεί στη διαδικασία «βγες εσύ να μπω εγώ» κάπου στριμώχνονται και δεν είναι ωραία πράγματα αυτά.
Διαμαρτύρεται ο νέος Θαν. Μαμάκος, ότι δεν ενημερώνονται δεόντως από τους απερχόμενους κι ότι δεν τους έχουν δώσει και κάποιον χώρο στο Δημαρχείο να κάνουν τη δουλειά τους. Ο Απ. Καλογιάννης πάλι, λέει ότι παραχώρησε αμέσως τον χώρο που του είχε δώσει κι αυτουνού ο Κ. Τζανακούλης, ενώ όταν ερωτάται σχετικά επιδεικνύει έναν φάκελο σαν αυτόν που του είχε παραδώσει κι εκείνου ο προκάτοχός του. (Είναι να μη θυμάται κάποιος το πολιτικό ανεκδοτάκι με τους τρεις φακέλους;).
* * *
* ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ, επίσης, ότι θεωρώντας πως δεν του έχει δοθεί ο κατάλληλος χώρος στο Δημαρχείο, ο Θαν. Μαμάκος καλεί διευθυντές δημοτικών υπηρεσιών σε άλλο γραφείο εκτός και ενημερώνεται απ’ αυτούς. Πράγμα που δεν είναι και τόσο κομψό, για καμία από τις δύο πλευρές. Κι ακόμα περισσότερο για την τρίτη, την υπηρεσιακή. (Πιθανότατα θα προκύψουν κι άλλα μετά το νέο έτος).
Ζ.

Μα τι λέει...
* Ο Παν. Σκουρλέτης ήταν πάντα υψηλόβαθμος στον ΣΥΡΙΖΑ. Και γραμματέας του κόμματος και υπουργός Εσωτερικών, από «τις καριέρες που χάθηκαν», όπως είπε ο Κασσελάκης μετά την εκλογή του στην προεδρία. Μιλώντας τώρα, που εμφανίζεται πολύ συχνά στα κανάλια, ο Π. Σκουρλέτης είπε, μεταξύ άλλων, καθώς ήταν και αρμόδιος ή μεταξύ των αρμοδίων για την επιλογή των υποψηφίων που υποστήριζε ο ΣΥΡΙΖΑ στις αυτοδιοικητικές εκλογές ανά τη χώρα, τώρα αποποιήθηκε, λοιπόν, κάθε ευθύνη λέγοντας ότι στον ΣΥΡΙΖΑ τις υποψηφιότητες τις αποφάσιζαν οι τοπικές οργανώσεις, δημοκρατικά.
* * *
* ΚΑΙ κόντεψε να τους φύγει το τσερβέλο τους Συριζαίους στη Λάρισα. Ακόμη κι εκείνων που δεν είναι με τον Κασσελάκη.
- Ή ψεύδεται ασυστόλως ο Σκουρλέτης ή δεν ξέρει τι του γίνεται...
Αφού τη μία τους είχαν φορέσει από τα κεντρικά τον Ν. Τσιλιμίγκα, την άλλη τον Δ. Κουρέτα, «έτσι θα γίνει σύντροφοι, δεν γίνεται αλλιώς». Και παρότι ο δεύτερος τώρα κέρδισε, στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ νιώθουν χαμένοι, αφού θεωρούν ότι βρίσκονται «στην απ’ έξω» με τη νέα Περιφερειακή Αρχή, είχαν, άλλωστε, σοβαρές επιφυλάξεις εξαρχής με την επιλογή του κόμματος.
Ζ.

Και ρέστα
* ΕΔΙΝΑΝ συμβουλές οι έμπειρες Λαρισαίες.
- Οι σαραντάρες, λένε, ίσον με δύο εικοσάρες. Οι πενηντάρες να δεις... Δίνουμε και ρέστα.
* * *
* - ΑΝ σκέφτεσαι να χωρίσεις, κάντο τώρα. Σου έφαγε τη ζωή, μη σου φάει και τα μελομακάρονα...
* * *
* - ΤΑ πιο ευτυχισμένα ζευγάρια είναι οι κοντές με τους ψηλούς. Είναι που δεν συναντιούνται συχνά πρόσωπο με πρόσωπο.
Ζ.

Τουλούμπα
* ΠΑΕΙ η νεαρή Λαρισαία στο ζαχαροπλαστείο. Βλέπει ένα γλυκό και ρωτάει.
- Τι είναι αυτό;
- Αυτό είναι τουλούμπα.
- Oκ.
Σηκώνεται και φεύγει. Ωστόσο, επιστρέφει μετά από λίγο
- Να σας πω... Εάν δεν έρθει ο Λούμπας, να το πάρω εγώ;
Ζ.

Επιτέλους
* ΣΤΟ Τριμελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Λάρισας, ο 42χρονος συλληφθείς Βούλγαρος κρίθηκε ένοχος και καθώς η έφεση δεν είχε αναστέλλουσα δύναμη, οδηγήθηκε στις φυλακές, αφού του επιβλήθηκε ποινή 4 ετών.
- Τώρα μάλιστα... Αποφάνθηκε ανακουφισμένος ο Λαρισαίος που το διάβασε χθες στην εφημερίδα.
Να τον τσούξει τον εισπράκτορα της γνωστής, αλλά μονίμως διαφεύγουσας σπείρας, με τα φρικτά τηλεφωνήματα που τρελαίνουν γονείς και παππούδες με υποτιθέμενα σοβαρά δυστυχήματα των παιδιών τους. Μπας και γλιτώσει ο κόσμος...
Ζ.

Δυαρχία;
* ΕΧΕΙ συζητηθεί σε διάφορες παρέες, μισοαστεία-μισοσοβαρά, ο γνωστός Λαρισαίος, όμως, Χ.Σ. το λέει ευθαρσώς. Ότι διάδοχος του Απ. Καλογιάννη στην αντιπολιτευόμενη πλέον παράταξη θα μπορούσε να είναι όχι ένας, αλλά ένα δίδυμο. Έτσι κι αλλιώς αυτοί οι δύο είναι ένα, μονάδα ομοούσια και αδιαίρετη. Double Makis, λέει για δήμαρχος το 2028. Διότι Μάκης είναι για τους κοντινούς του και ο Μιχάλης, όπως ο κολλητός του ο Κοσμάς, Γιαννακόπουλος και Αναστασίου.
* * *
* ΟΙ δύο αντιδήμαρχοι και εκ νέου δημοτικοί σύμβουλοι εκλεγμένοι στην πρώτη εξάδα, δίπλα-δίπλα, όπως άλλωστε συνηθίζουν να κινούνται στην πόλη, είναι πρώτοι σε σταυρούς, μαζί εννοείται ξεπερνούν και τον πρώτο και όλους. Ο Φίλιππος και Ναθαναήλ, ο Κάστωρ και Πολυδεύκης, ο Κοσμάς και Δαμιανός, ο Δάμων και Φιντίας, έχουν κοινούς στόχους, συνεννοούνται με τα μάτια. Μαζί, οι δυο τους, θα είναι αυτονόητο ότι θα συνυπάρξουν αρμονικά, μπορούν να διατηρήσουν τη σύμπτυξη ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ στη «Συμπαράταξη» και φυσικά να μοιράσουν εύκολα και τη δημαρχιακή θητεία αν καταφέρει να επικρατήσει η παράταξη στις επόμενες εκλογές. Η μόνη εκκρεμότητα, αν θα κάνουν τα τρία-δύο ή το δύο-τρία, ως σύστημα διανομής της εξουσίας.
Ζ.

Πρώτος μεν...
* ΜΙΑ ασυνεννοησία μεταξύ των δύο φύλων και στη Λάρισα.
- Μου αρέσεις πολύ...
- Έχεις πολύ γούστο και καμία ελπίδα.
***
* - ΜΟΥ εξηγεί ότι δεν είναι γκρινιάρα, εδώ και τέσσερις μέρες.
***
* - ΕΙΜΑΙ ο πρώτος άντρας σου;
- Φυσικά. Αλλά γιατί όλοι οι άντρες κάνετε την ίδια ερώτηση;
***
* -ΓΙΩΡΓΟ; Τηλεφώνησε το παιδί και είπε ότι είναι στο νοσοκομείο.
-Παίρνε τα χάπια σου κανονικά, Μαρία. Το παιδί μας είναι γιατρός.
Ζ.

----------

 

MAMAK_PINAK_BHMA.jpg

*ΚΑΛΑ τα πάνε ο νέος Δήμαρχος κι ο απερχόμενος Αντιπεριφερειάρχης, ως φίλοι συντονίζονται. Με τον συγχρονισμό στο βήμα έχουν ένα θεματάκι.
Ζ.

 

 

PINAKIDES.jpg

*ΤΟ γνωστό παιχνίδισμα με τις πινακίδες στις επίσημες εκδηλώσεις, χθες έκανε ρεκόρ στη Λάρισα.
Ο δήμαρχος Απ. Καλογιάννης βουλευτής, ο αντιπεριφερειάρχης Βασ. Πινακάς προήχθη και ο πρόεδρος της Ισραηλιτικής Μωυσής Μανουάχ έγινε αντιπεριφερειάρχης. (Ποιος, όμως, μπορεί να αποκλείσει, τι; Το δε μέλλον αόρατον...).
Ζ.

 

 

 

FREATIA.jpg

* ΑΠΟ τα «ακαθάριστα φρεάτια», ο «Daniel» μας πήγε σε άλλη διάσταση: Φρεάτια με βλάστηση, διαπιστώνει ο Δ.Χ. Απόρροια της πλημμύρας του Σεπτέμβρη, η ασυνήθιστη εικόνα. Θάμνοι ξεφυτρώνουν εν είδει θυσάνων μέσα από φρεάτια ομβρίων, με τις ρίζες στο βάθος τους και τα κλαδιά αναδυόμενα από τις μεταλλικές σχάρες τους. «Υπόνομοι με μαλλιά», λοιπόν, στη βοηθητική οδό που συναντά ο περιπατητής, παράλληλα με τη λεωφόρο η οποία συνδέει την Ηρ. Πολυτεχνείου με την Κοζάνης.
Ζ.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass