ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 04 Μαϊ 2024 17:11
* ΠΟΛΙΤΙΚΟ-ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ η συζήτηση στο γραφείο του διοικητή Δημήτρη Κατσικονούρη παρέα με τον Μάξιμο Χαρακόπουλο και τον Θεόφιλο Καραχάλιο. Από την εθνική μέχρι και την ευρωπαϊκή πολιτική σκηνή με σχόλια για τις τελευταίες ρυθμίσεις για την υγεία, αλλά και πολλές ευχές για το Πάσχα, ημέρες που είναι... * ΠΟΛΙΤΙΚΟ-ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ η συζήτηση στο γραφείο του διοικητή Δημήτρη Κατσικονούρη παρέα με τον Μάξιμο Χαρακόπουλο και τον Θεόφιλο Καραχάλιο. Από την εθνική μέχρι και την ευρωπαϊκή πολιτική σκηνή με σχόλια για τις τελευταίες ρυθμίσεις για την υγεία, αλλά και πολλές ευχές για το Πάσχα, ημέρες που είναι...

Το Μέγα Σάββα
* ΠΟΛΛΟΙ με το αρνί στον ώμο σήμερα ή στο πορτμπαγκάζ οι υπόλοιποι. Κι όλοι να σχεδιάζουν την εναλλακτική για το πώς θα ψήσουν αν βρέξει αύριο πριν το μεσημέρι.

Τα τσουρέκια να ευωδιάζουν στην ατμόσφαιρα και τα κόκκινα αυγά να περιμένουν στο τραπέζι. Είναι το Μέγα Σάββα, η περικοπή των συλλαβών συνήθης επιτείνει κιόλας το ξεχωριστό της ημέρας... Και διαρκώς ευχές και χαμόγελα απ’ όλους. Πάσχα των Ελλήνων...
Κερδίζουν όλοι
* - ΕΧΕΙ άγιο πια...
Ο Λαρισαίος αναφερόταν στην τύχη που συνόδευε τον Ολυμπιακό στο Μπέρμινχαμ, αλλά κυρίως εννοούσε τον προπονητή του. Και το συνδύασε με την πολιτική επικαιρότητα.
- Σε όλες πλέον τις δημοσκοπήσεις για την Ευρωβουλή, ο Μεντιλίμπαρ προηγείται με τεράστια διαφορά.
* * *
* - ΕΙΝΑΙ 4ος στη βαθμολογία ο Ολυμπιακός στο ελληνικό πρωτάθλημα, 4η και η Άστον Βίλλα, στο αγγλικό όμως. Παρόλα αυτά...
* * *
* - ΚΙ αν το πάρει ο Ολυμπιακός, με σαφές πλεονέκτημα πια για τον τελικό, που θα γίνει στην Αθήνα άρα ευνοείται... Τότε λοιπόν κερδίζουν όλοι.
- Λες που συγκεντρώνει βαθμούς η Ελλάδα στη βαθμολογία της ΟΥΕΦΑ και θα βγάζει μελλοντικά περισσότερες ομάδες στα ευρωπαϊκά κύπελλα...
- Από φέτος κιόλας, απ’ την επόμενη σεζόν. Διότι αν πάρει ο Ολυμπιακός το κύπελλο, τότε προκρίνεται απευθείας του χρόνου στο Γιουρόπα Λιγκ, οπότε ανοίγει και 5η ευρωπαϊκή θέση στο ελληνικό πρωτάθλημα...
- Α, έτσι θα ηρεμήσουν όλοι. Και ιδίως Παναθηναϊκός και Άρης, όποιος και να νικήσει στον τελικό κυπέλλου... Κι εκείνος που θα χάσει θα πάει επίσης Ευρώπη.
Καφές μαζί
* ΟΡΙΣΤΙΚΑ στην Κεντρική πλατεία κι όχι στον “Μύλο’’ θα είναι το επίκεντρο των εκδηλώσεων του «Larissa coffee show», του «φεστιβάλ του καφέ» δηλαδή που διοργανώνει ο Δήμος, το μπέρδεμα λύθηκε καθώς είχαν προγραμματιστεί κι άλλες εκδηλώσεις εκεί τις ίδιες μέρες.
Και την Τετάρτη μετά το Πάσχα, θα γίνει νέα σύσκεψη στο Δημαρχείο με τον ΣΙΚΑΕΛ ώστε να απαντηθούν οι όποιες απορίες και η διοργάνωση να γίνει όπως σχεδιάστηκε, μαζί με τα καφέ της Λάρισας.
Άμεσα τα αντανακλαστικά του δημάρχου, μετά το χθεσινό σχόλιο, που φιλοξενούσε τις ανησυχίες των καφετεριούχων και των εργαζομένων στον κλάδο.
Με τόσα που ακούγονται, ο Θαν. Μαμάκος παίρνει πάνω του την υπόθεση, διορθώνοντας τυχόν ‘’άλλες σκέψεις’’ συνεργατών του. Διαβεβαιώνοντας ότι θα υπάρχει πρόβλεψη ώστε να συμμετέχει στη διοργάνωση κάθε καφέ που το επιθυμεί, όπου κι αν βρίσκεται.
(Α, και το ‘’πάρτι’’ θα είναι η μεγάλη συναυλία με Κωστή Μαραβέγια και Πάνο Μουζουράκη.)
Το 1%
* ΜΕ τα Μαθηματικά της «Δικαιοσύνης» ασχολείται ο Λαρισαίος Κ. Μ. εξάγοντας λογικά συμπεράσματα:
Το 1 νεκρό ζωάκι κοστίζει στον δολοφόνο του πρόστιμο 30.000 ευρώ σύμφωνα με τον νόμο. Ενώ το 1 τραυματισμένο εκτιμάται ότι κοστίζει 10.000 ευρώ πρόστιμο.
Επομένως, τα 104 νεκρά ζωάκια πρέπει να κοστίζουν 3.120.000 ευρώ. Και αντιστοίχως περίπου 88 τραυματισμένα ζωάκια, πρόστιμο 880.000 ευρώ. Συνολικά 104 νεκρά και 88 τραυματισμένα ζωάκια πρέπει να κοστίζουν σε πρόστιμο 4.000.000 ευρώ σύμφωνα με τον νόμο.
* * *
* ΤΩΡΑ, 104 νεκροί άνθρωποι και περίπου 88 τραυματισμένοι από εγκαύματα, κόστισαν, σύμφωνα επίσης με τον νόμο, 40.000 ευρώ σε κάθε ένοχο, δηλαδή το ένα εκατοστό, το 1%, του κόστους για τον αντίστοιχο αριθμό ζώων. Λογικό συμπέρασμα: Οι 100 άνθρωποι νεκροί ή τραυματίες κοστίζουν όσο 1 νεκρό ή τραυματισμένο ζωάκι, σύμφωνα με τους νόμους της Ελληνικής «Δικαιοσύνης». (Καληνύχτα επομένως σε όλους μας, για τους πολιτικούς που ψηφίζουμε και οι οποίοι ψηφίζουν τους νόμους και για τους δικαστές που εφαρμόζουν(;) τους νόμους.)
Την παλεύουν
* ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΑ πράγματα, ως συνήθως, για τους νεαρούς Λαρισαίους.
- Μου λέει ο άλλος «μονοπωλείς τη σκέψη μου τελευταία». Με είπε τελευταία;
* * *
* - ΠΩΣ τα πας με τη γυναίκα σου, την παλεύεις;
- Την παλεύω αλλά με δέρνει.
* * *
* - ΤΟ λέει και η θρησκεία, για μια γυναίκα αξίζει να καταστραφείς...
- Πού το λέει;
- Στο κάτω -κάτω της Γραφής...
Τώρα;
* ΜΕ αφορμή την εξαγγελία σχεδίου του Δήμου προχθές, μια προ εικοσιπενταετίας περιγραφή:
«Αντιδρά η Νεράιδα για το πάρκινγκ στο Κτηνιατρείο», τιτλοφορείται δημοσίευμα του 1999 που εντόπισε ο αρχειοφύλαξ της εφημερίδας Ε.Ρ. και στο οποίο αναφέρονται τα ακόλουθα: Την πλήρη αντίθεσή του στην προοπτική αξιοποίησης του αύλειου χώρου του Κτηνιατρείου σε χώρο πάρκινγκ αυτοκινήτων, εξέφρασε χθες το απόγευμα το Συνοικιακό Συμβούλιο Νεράιδας, στη διάρκεια συνεδρίασής του. Το Συνοικιακό Συμβούλιο, τόνισαν τα μέλη του, κατανοεί το κυκλοφοριακό πρόβλημα του κέντρου της πόλης, αλλά θεωρεί ότι το Κτηνιατρείο, που είναι η βιτρίνα της πόλης, δεν προσφέρεται για τον συγκεκριμένο σκοπό. Και αυτό, γιατί ο χώρος γειτνιάζει με μονοκατοικίες, ενώ θα δημιουργήσει πρόσθετα προβλήματα με την είσοδο και έξοδο των αυτοκινήτων στις δύο από τις μεγαλύτερες οδικές αρτηρίες της πόλης. Επιπροσθέτως, αν προχωρήσει η κατασκευή του πάρκινγκ, χάνεται ένας μεγάλος και πολυετής αγώνας για την αξιοποίησή του με τη δημιουργία πάρκου και παιδικής χαράς που έχει ανάγκη η συγκεκριμένη περιοχή της πόλης. (Μετά έγινε το πάρκινγκ, χαλαρό όμως, όχι με διαρκές πηγαινέλα όπως σχεδιάζεται τώρα.)
* * *
* Α, και μια χαρμόσυνη είδηση από την ίδια εποχή, κατά κάποιο τρόπο αναστάσιμη και φυσικά πρωτοσέλιδη: «Εγκρίθηκε η κυκλοφορία του ‘’Βιάγκρα’’. Κοστίζει 10-15.000 δρχ».
Χάνει θερμίδες
* ΤΑ φαγανά παιδιά της Λάρισας σε νέες περιπέτειες, ούτε από τη Νηστεία επηρεάστηκαν πολύ.
- Από τα καλοκαιρινά, μου κάνει φέτος η μάσκα θαλάσσης και ο αναπνευστήρας.
* * *
* - ΓΙΑΤΙ δεν παίρνεις το πιάτο με τα τυροπιτάκια δίπλα σου αλλά πηγαινοέρχεσαι κάθε λίγο στην κουζίνα.
- Με το περπάτημα χάνω θερμίδες.
* * *
* - ΤΙ αθώα που κοιμούνται τα παιδιά μου χωρίς να γνωρίζουν ότι δεν υπάρχει πια παγωτό στο ψυγείο...
Θα θερίσουν;
* ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ κινητοποιήσεις σάρωσαν προσφάτως την Ευρώπη. Και την Ελλάδα και τη Θεσσαλία, τα τρακτέρ για καιρό στους δρόμους εναντίον της ευρωπαϊκής αγροτικής πολιτικής. Και τώρα, λίγους μόνο μήνες μετά ευρωεκλογές, όπου μεταξύ των υποψηφίων ευρωβουλευτών και οι Λαρισαίοι αγροτοσυνδικαλιστές Ρίζος Μαρούδας και Σωκράτης Αλειφτήρας. (Τι ψάρια θα πιάσουν άραγε;)
24/7
* ΠΛΗΘΑΙΝΟΥΝ τα καταστήματα στη Λάρισα που λειτουργούν 24/7, επί εικοσιτετραώρου δηλαδή και τις επτά ημέρες της βδομάδας. Ίνα επιβεβαιωθεί το- από τον περασμένο αιώνα- υπό Κ. Τζανακούλη ρηθέν ‘’The city that never sleeps’’...
Μαγική μπύρα
* ΜΙΑ γυναίκα κάθεται στο μπαρ κι εκεί πιο δίπλα της είναι ένας άλλος πελάτης. Κάποια στιγμή του ανοίγει την κουβέντα.
- Τι πίνεις εκεί;
- Μαγική μπύρα, της λέει αυτός.
- Πφφφ σιγά, δεν σε πιστεύω.
Τότε ο τύπος δίνει μία από το παράθυρο του μπαρ και αρχίζει να πετάει στον αέρα, κάνει 3 γύρες στον ουρανό και επιστρέφει. Τότε λέει κι εκείνη στον μπάρμαν.
- Θέλω κι εγώ μια τέτοια μπύρα.
Την σερβίρει ο μπάρμαν, αυτή την πίνει μονορούφι. Πηδάει από το παράθυρο και φφφφμπαμ πέφτει στο έδαφος και τσακίζεται. Γυρνάει τότε ο μπάρμαν στον τύπο.
- Μερικές φορές Σούπερμαν, είσαι μεγάλος κόπανος.
Ουρές
* ΑΤΕΛΕΙΩΤΕΣ οι ουρές στους μεγάλους ναούς της Λάρισας χθες Μεγάλη Παρασκευή. Από εκείνες τις ουρές όμως που κανένας δεν διαμαρτύρεται ή προσπαθεί να πάρει τη σειρά του άλλου. Με ευλάβεια περίμεναν οι πιστοί για να προσκυνήσουν τους Επιταφίους. Η προσέλευση τεράστια όπως και σε όλη τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας. Η ελπίδα της Αναστάσεως παραμένει ζωντανή...
Ν.Π.
Πένθιμα
* ΕΙΝΑΙ από αυτά τα παράδοξα που κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει. Η Μεγάλη Παρασκευή είναι πένθιμη μέρα και συνήθως ο καιρός πάντα κάτι έχει. Συννεφιά και αέρα χθες, κάπως μελαγχολικά καθώς είναι μέρα θρήνου και περισυλλογής. Η φύση θρηνεί για τα Πάθη του Χριστού. Το πρωί που ήταν και κλειστή η αγορά μια απόκοσμη ησυχία που διαταρασσόταν μονάχα από τους πένθιμους ήχους της καμπάνας.
Ν.Π.
Νεαροί...
* ΘΑ διαβάζετε αυτές τις ημέρες πως οι φοιτητικές διαδηλώσεις κατά του πολέμου στη Γάζα εξαπλώνονται και σε πανεπιστήμια χωρών όπως η Αυστραλία, ο Καναδάς και η Γαλλία.
Χθες εκατοντάδες πολίτες που διαμαρτύρονται κατά του πολέμου του Ισραήλ στη Γάζα συγκεντρώθηκαν σε ένα από κορυφαία πανεπιστήμια της Αυστραλίας, ζητώντας από το εκπαιδευτικό ίδρυμα να προχωρήσει σε... αποεπενδύσεις από εταιρείες που έχουν δεσμούς με το Ισραήλ.
Πρώτοι διδάξαντες οι φοιτητές των ΗΠΑ, με τις καταλήψεις να σαρώνουν τις αμερικανικές πανεπιστημιουπόλεις και η αστυνομία να κάνει επεμβάσεις. Όχι για να μην κατηγορείτε τον δικό μας Μιχ. Χρυσοχοϊδη ότι είναι ο μόνος στον κόσμο που εφαρμόζει το δόγμα, νόμος και τάξη.
Οι φοιτητές των ΗΠΑ είχαν ξανακάνει καταλήψεις με τον πόλεμο στο Βιετνάμ. Η έκβαση των καταλήψεων μπορεί να φαντάζει αναμενόμενη, αλλά ήδη παρουσιάζει τεράστιο πολιτικό ενδιαφέρον, με τον πονοκέφαλο που προκαλεί στους ισχυρούς...
Β.Κ.
Αγορά
* ΑΠΟ την πρωινή ηρεμία η Λάρισα πέρασε στον μεσημεριανό πανζουρλισμό. Η αγορά ασφυκτικά γεμάτη με κόσμο που έτρεχε για τα ψώνια της τελευταίας στιγμής. Τα κρεοπωλεία γεμάτα, οι φούρνοι μια από τα ίδια λες και περίμεναν όλοι μαζί να ξεχυθούν στην αγορά. Η αλήθεια είναι ότι η πόλη γέμισε και με «ξενιτεμένους» σπουδαστές και παροικούντες σε άλλες πόλεις ήρθαν για Πάσχα στα πάτρια εδάφη. Και έτσι γίναμε πιο πολλοί. Ίδια εικόνα και στα καφέ της πόλης. Η αγορά με συνεχές ωράριο, οπότε μια παύση για καφεδάκι σχεδόν απαραίτητη.
Ν.Π.
Αρίστη
* ΟΥΔΕΙΣ αμφιβάλλει ότι τόσο καιρό στη φυλακή η διαγωγή του αρχηγού της Χρυσής Αυγής θα ήταν «αρίστη». Η... πολιτική του διαγωγή ωστόσο δεν θα ληφθεί υπόψη; Δεν υπήρξε αρχηγός της οργάνωσης που κρίθηκε εγκληματική; Δεν είναι αυτός ο λόγος για τον οποίο κρίθηκε ένοχος και φυλακίστηκε;
Πώς θα εξηγηθεί δηλαδή μια τέτοια απόφαση, για την αποφυλάκισή του, στα θύματα της οργάνωσης; Ανθρωπιστικά, επειδή είναι γηραιός και ασθενής; Αλλά με τη ΧΑ και τις φιλοφασιστικές οργανώσεις, το πρόβλημα δεν είναι η απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών. Αλλά το γεγονός ότι οι θέσεις τους βρίσκουν απήχηση σε αγανακτισμένους και απογοητευμένους πολίτες.
Δεν είναι τυχαία η άνοδος της Ακροδεξιάς σε όλη την Ευρώπη...
Β.Κ.

-------------

 

KAPETAN-OLYMPIOS.jpg* Ο Θανάσης Ολύμπιος, που όμως είναι από τον Κίσσαβο, ως μέλος της διοίκησης του Γενικού Νοσοκομείου, ξέρει τι να πει στον βουλευτή Χρ. Καπετάνο για τις ανάγκες του Ιδρύματος. Που δεν είναι και λίγες...

 

 

GALAMATHS.jpg* ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ακάθεκτος ο νεαρός Γιάννης Γαλαμάτης. Μετά από τέσσερις αλλεπάλληλους πανελλήνιους μαθηματικούς διαγωνισμούς, σκαλί-σκαλί, ο μαθητής της Γ’ Λυκείου στο Πειραματικό Σχολείο Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, έφτασε στη Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα. Όπου ο γιος του γενικού γραμματέα Επικοινωνίας, του Δημήτρη Γαλαμάτη, σημείωσε ιστορική επιτυχία κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο. Συμμετοχή και της Λάρισας καθώς ως γνωστόν η μητέρα του ‘’μαθηματικού μυαλού’’, η δικηγόρος Αντιγόνη Καρατζολίτη, είναι από τη Χάλκη. (Κι έτσι τώρα η γιαγιά είναι να ξανακεράσει όλο το χωριό για τον εγγονό.)

 

 

KELLASciu-sosto.jpg* ΦΑΙΝΕΤΑΙ ότι η πίεση του Λαρισαίου βουλευτή απέδωσε. Ο Χρ. Κέλλας ζήτησε από τον Χρ. Σταϊκούρα, εκεί στη Βουλή, την παράταση της άδειας κυκλοφορίας των ρυμουλκούμενων - τρέιλερ που έληγε 31/12/23. Με τροπολογία, ο Υπουργός την έκανε δεκτή.

 

 

MPALA-SKAKI.jpg

*ΜΕΣΑ προσηλωμένοι σε σκακιστικές αναμετρήσεις κι απέξω αεράτοι βιρτουόζοι της μπάλας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass