ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ

Τελειώνει ο αποκλεισμός των ανασφάλιστων

Δημοσίευση: 17 Δεκ 2015 2:00

 

ΑΘΗΝΑ

Τελειώνει ο αποκλεισμός των ανασφάλιστων, κατοχυρώνεται το δικαίωμα της καθολικής και ισότιμης πρόσβασης όλων των πολιτών στο δημόσιο σύστημα υγείας, ενώ τελειώνει και η εικόνα της διαρκούς συρρίκνωσης του συστήματος, ανέφερε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, μιλώντας κατά τη συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής του σχεδίου νόμου για το "παράλληλο πρόγραμμα" της κυβέρνησης.

Χαρακτήρισε "ντροπή" για μια ευρωπαϊκή χώρα τη διατήρηση μιας εκκρεμότητας, όπως αυτή της υγειονομικής φτώχειας.

Πρόσθεσε ότι το νέο σύστημα θα περιλαμβάνει όχι μόνο ανασφάλιστους, αλλά κάθε άνθρωπο που έχει ανάγκη τις υπηρεσίες υγείας, όπως πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο, ενώ η πρόσβαση στις υπηρεσίες στις οποίες περιλαμβάνεται και η εργαστηριακή παρακολούθηση, θα γίνεται χωρίς γραφειοκρατία μόνο με τη χρήση του ΑΜΚΑ.

"Πρόκειται για ένα αποτύπωμα καθολικότητας και ισότιμης φροντίδας και αυτό είναι το αριστερό αποτύπωμα", σημείωσε και ανέφερε πως μια δεύτερη δέσμη νομοθετικών ρυθμίσεων, θα καταστήσει το σύστημα υγείας, το οποίο βρίσκεται σε παρατεταμένη κρίση, λειτουργικό και αξιόπιστο.

Με τις ρυθμίσεις αυτές, διευκολύνονται οι προσλήψεις, ενισχύεται το προσωπικό του ΕΚΑΒ, δίνονται κίνητρα για την υπηρεσία στις παραμεθόριες περιοχές και δημιουργείται νέο σύστημα αποσπάσεων αλλάζοντας "τον υπουργικοκεντρικό και πελατειακό μηχανισμό", όπως τον χαρακτήρισε.

Συνεχίζοντας είπε ότι δημιουργείται νέο σύστημα υποστήριξης των δικαιωμάτων των ασθενών με διασύνδεση με τον Συνήγορο του Πολίτη και αλλάζει το σύστημα της λίστας χειρουργείων το οποίο, όπως είπε, αποτελούσε "κρίσμο κρίκο συναλλαγής μέρους του ιατρικού κόσμου και εκμετάλλευσης των ανθρώπων".

Επίσης εξισώνονται μισθολογικά οι γιατροί που υπηρετούν σε υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας με τους γιατρούς του ΕΣΥ, προβλέπεται ειδικό επίδομα για επικουρικούς και αγροτικούς γιατρούς προκειμένου να καλύψουν ειδικές θέσεις και δημιουργείται ειδικό μητρώο ασφαλείας για τα κρατικά και τα ιδιωτικά ασθενοφόρα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass