Αποδεκτή η δωρεά Νιάρχου στο οδοντιατρικό τμήμα ΓΝΛ

Δημοσίευση: 12 Μαϊ 2015 17:13 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 17:02

 

Έγινε αποδεκτή τελικά από το απερχόμενο Δ.Σ. των νοσοκομείων της Λάρισας, παρά τα προβλήματα που ανέκυψαν λόγω της παραίτησης των διοικητών, η δωρεά του Ιδρύματος Νιάρχου για την ανανέωση του εξοπλισμού  στο Οδοντιατρικό τμήμα του ΓΝΛ. Αυτό αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην εκδήλωση με θέμα ‘’Νοσοκομειακή Οδοντιατρική’’ που πραγματοποιήθηκε  στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου.

Η εκδήλωση οργανώθηκε στο πλαίσιο του επιμορφωτικού προγράμματος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου, που έχει ως στόχο την καλύτερη  συνεργασία μεταξύ των Τμημάτων του.

Ομιλητής ήταν ο διευθυντής του Οδοντιατρικού Τμήματος – Οδοντιατρικής Μονάδας ΑμΕΑ του Νοσοκομείου Μιχάλης Κατσουράκης. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας  Νέστορας Αντωνίου και η υποδιοικήτρια Αγγέλα Βαγενά.

Στην ομιλία του ο κ. Κατσουράκης αναφέρθηκε στο κλινικό αντικείμενο της Νοσοκομειακής Οδοντιατρικής, που είναι κυρίως η αντιμετώπιση των ασθενών με βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό, στο νομικό πλαίσιο που διέπει την άσκηση της Δευτεροβάθμιας Οδοντιατρικής Περίθαλψης και στην κατάσταση που υπάρχει σχετικά στα Νοσοκομεία του ΕΣΥ. Τονίστηκε η μοναδικότητα της Οδοντιατρικής Μονάδας ΑμεΑ στην 5η ΥΠΕ και η μοναδικότητα του Οδοντιατρικού Τμήματος του ΓΝΛ για την Λάρισα στην Δημόσια Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Οδοντιατρική Περίθαλψη.

Επισημάνθηκαν επίσης η υποστελέχωση του Τμήματος, καθώς χρειάζεται οπωσδήποτε ένας ακόμα οδοντίατρος, τα προβλήματα στον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό ο οποίος δεν συντηρείται τα τελευταία χρόνια. Με αποτέλεσμα τα μηχανήματα να υπολειτουργούν παρά την αυξημένη ζήτηση των υπηρεσιών λόγω της οικονομικής κρίσης, σημειωτέον η λίστα αναμονής για το χειρουργείο και το εξωτερικό ιατρείο είναι 4 μήνες. Όλη αυτή η κατάσταση ανάγκασε τους οδοντιάτρους του ΓΝΛ να απευθυνθούν στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για να ζητήσουν τη συνδρομή του για την ανανέωση και τον εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού . Το Ίδρυμα ενέκρινε το αίτημα και θα χρηματοδοτήσει την αγορά εξοπλισμού αξίας 75. 000 ευρώ . Η δωρεά έγινε αποδεκτή τελικά από το απερχόμενο ΔΣ των Νοσοκομείων της Λάρισας παρά τα προβλήματα που ανέκυψαν λόγω της παραίτησης των διοικητών.

Τονίστηκε επίσης η ανάγκη χρηματοδότησης της Οδοντιατρικής Περίθαλψης με το 5% του συνόλου της δαπάνης για ιατρική περίθαλψη από το ΠΕΔΥ, ως δικαίωμα των ασφαλισμένων που πληρώνουν και για οδοντιατρική περίθαλψη. Καθώς και η ανάγκη στελέχωσης των μονάδων Υγείας του ΠΕΔΥ με οδοντιάτρους οι οποίοι είναι πολύ λίγοι και άνισα κατανεμημένοι. Τέλος επισημάνθηκε η ανάγκη της θεσμοθέτησης κανόνων και πλαισίου λειτουργίας τόσο των Οδοντιατρικών Τμημάτων των Νοσοκομείων σύμφωνα με το κλινικό αντικείμενο της Νοσοκομειακής Οδοντιατρικής αλλά και της Δημόσιας Πρωτοβάθμιας Οδοντιατρικής Περίθαλψης με κατεύθυνση την Πρόληψη.    

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass