ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΠΟΥ ΕΦΗΜΕΡΕΥΕΙ

Ουρές για ένα φάρμακο

Δημοσίευση: 28 Οκτ 2015 0:11

 

Δεύτερη μέρα χθες των απεργιακών κινητοποιήσεων των Λαρισαίων φαρμακοποιών, στο πλαίσιο των πανελλαδικών αντιδράσεων του κλάδου απέναντι στην πρόθεση δανειστών και κυβέρνησης να αλλάξουν το ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακείων, επιτρέποντας σε ιδιώτες – μη φαρμακοποιούς να κατέχουν το 51% της επιχείρησης.

Χθες ήταν επίσης η δεύτερη μέρα κατά την οποία οι Λαρισαίοι δημιούργησαν ουρές, μέσα και έξω από τα εφημερεύοντα φαρμακεία προκειμένου να προμηθευτούν τα απαραίτητα φάρμακά τους, καθώς εφημερεύει μόλις ένα φαρμακείο κάθε δυόμισι ώρες σε ολόκληρη την πόλη.

Η κατάσταση θα είναι ομαλότερη σήμερα, αφού λόγω της αργίας της 28ης Οκτωβρίου όσα φαρμακεία εφημερεύουν θα λειτουργούν όλη την ημέρα, όμως από αύριο, οπότε αναμένεται να συνεχιστούν οι κυλιόμενες απεργίες του κλάδου, τα προβλήματα είναι βέβαιο ότι θα επιστρέψουν.

Αξίζει παράλληλα να τονιστεί ότι στον γειτονικό Βόλο, ο αριθμός των εφημερευόντων φαρμακείων είναι πολύ μεγαλύτερος σε σχέση με τη Λάρισα, κάτι που συμβαίνει και με τα εφημερεύοντα φαρμακεία της Καρδίτσας, παρά το γεγονός ότι πρόκειται για πόλεις με πολύ μικρότερο πληθυσμό.

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Λάρισας θα πρέπει να επανεξετάσει το πρόγραμμα των εφημεριών κατά τις μέρες της απεργίας – που ενδέχεται να γίνει πολυήμερη – αφού η ταλαιπωρία στην οποία υπόκεινται οι πολίτες είναι οφθαλμοφανής!

Μεν. Κατσαμπέλας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass