ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ

Δημοσίευση: 25 Οκτ 2015 8:31

 

«Νεότερα δεδομένα για τον HPV εμβολιασμό.

Ασφάλεια εμβολίων-Εμβολιασμός αγοριών»

H Μαιευτική & Γυναικολογική Κλινική Πανεπιστημίου Θεσσαλίας θα οργανώσει Επιστημονική Ενημέρωση με θέμα «Νεότερα δεδομένα για τον HPV εμβολιασμό. Ασφάλεια εμβολίων-Εμβολιασμός αγοριών» για τους φοιτητές και το ευρύ κοινό την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 13:00-14:00.

Η Επιστημονική Ενημέρωση θα λάβει χώρα στο Αμφιθέατρο "Ιπποκράτης" του Τμήματος Ιατρικής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

***

Καθαριότητα περιβάλλοντος χώρου

από συνεργεία του Δήμου Λαρισαίων

Συνεργεία του Δήμου Λαρισαίων καθάρισαν και φρόντισαν τον περιβάλλοντα χώρο της Ιατρικής Σχολής. Ο Πρόεδρος, Καθηγητής Παθολογίας-Νεφρολογίας κ. Ι. Στεφανίδης, εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες στο Δήμαρχο Λαρισαίων, κ. Α. Καλογιάννη, τονΑντιδήμαρχο Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας κ. Ν. Καλτσάκαι την Αντιδήμαρχο Πρασίνου και Περιαστικής Αγροτικής Ανάπτυξης, κα Δ. Αράπκουλεγια την άμεση ανταπόκρισή τους.

***

Ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου (φωτ.)

Το Τμήμα Ιατρικής ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίωνστη δράση συγκέντρωσης τροφίμων με σκοπό την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Λαρισαίων. Η συνδρομή του Τμήματος κρίθηκε όχι μόνο σημαντική αλλά και απαραίτητη, με δεδομένες τις παρούσες οικονομικο-κοινωνικές συνθήκες ως έκφραση της κοινωνικής αλληλεγγύης και στήριξης συμπολιτών μας οι οποίοι αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην καθημερινότητά τους.

Σε χώρους του Τμήματος, τόσο στο νέο κτήριο όσο και στο κτήριο Κατσίγρα, υπάρχουν καλάθια συλλογής τροφίμων μακράς διάρκειας.Η συμμετοχή και η ανταπόκριση των εργαζομένων του Τμήματος συνετέλεσε στο να συγκεντρωθούν τρόφιμα μακράς διάρκειας, τα οποία παραδόθηκαν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Λαρισαίων. Τα τρόφιμα παρέδωσε ο Πρόεδρος του Τμήματος Ιατρικής κ. Ι. Στεφανίδης.

Το παρών έδωσε ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, κ. Δημήτρης Δεληγιάννης, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για θέματα πρόνοιας κ. Μιχάλης Αναστασίου και στελέχη του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

***

ΝΕΟΓΝΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ –

ΜΕΝΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Διευθυντής: Γεώργιος Συρογιαννόπουλος, Καθηγητής Παιδιατρικής

Στελέχωση:

Στο ιατρικό δυναμικό της Κλινικής ανήκει και ο Ομότιμος Καθηγητής Νεογνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, κ. Αντώνιος Γούναρης, τ. Διευθυντής της Κλινικής, ο οποίος, ως Πανεπιστημιακός Υπότροφος εξακολουθεί να έχει κλινικό έργο και ο οποίος σε συνεργασία με την κ. Α. Γαϊτανά, Διευθύντρια ΕΣΥ, συντονίζουν το κλινικό έργο της Νεογνολογικής Κλινικής-ΜΕΝΝ.

Μέλη ΔΕΠ:

* Ιωάννα Γριβέα, αναπληρώτρια καθηγήτρια Παιδιατρικής και Νεογνολογίας (παράλληλη απασχόληση)

Ιατροί ΕΣΥ

* Αικατερίνη Γαϊτανά, διευθύντρια ΕΣΥ

* Μαρία Γουδεσίδου, επιμελήτρια Α΄ΕΣΥ

* Ελένη Παπαδημητρίου, επιμελήτρια Α΄ΕΣΥ

* Άννα Καλαϊτζή, επιμελήτρια Α΄ΕΣΥ

* Έλλη- Άρτεμις Πηλτσίδου, επιμελήτρια Β΄ΕΣΥ

* Ιωάννα Καραδόντα, επιμελήτρια Β΄ΕΣΥ

Όλοι οι ιατροί της Κλινικής έχουν εξειδίκευση στην Νεογνολογία. Ταυτόχρονα υπηρετούν 4 παιδίατροι οι οποίοι εξειδικεύονται στην Νεογνολογία. Στο πλαίσιο της διαρκούς ενημέρωσης και εκπαίδευσης των εξειδικευόμενων ιατρών κάθε χρόνο πραγματοποιούνται διαλέξεις, τόσο από το ειδικευμένο προσωπικό της Κλινικής όσο και από προσκεκλημένους ομιλητές.

Η Νεογνολογική Κλινική – ΜΕΝΝ σε συνεργασία με την Μαιευτική & Γυναικολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας αποτελούν ένα οργανωμένο περιγεννητικό κέντρο, στο οποίο αντιμετωπίζονται κυήσεις υψηλού κινδύνου από όλη την 5η ΥΠΕ. Εφημερεύει καθημερινά και ετησίως νοσηλεύονται ~700 νεογνά. Από αυτά 250-300 νεογνά ετησίως, είναι ηλικίας κύησης < 37 εβδομάδων, και από αυτά τα νεογνά ~50 έχουν βάρος γέννησης <1500 γραμμάρια.

Το έργο της ΝεογνολογικήςΚλινικής–ΜΕΝΝ παρουσιάστηκε στο 18ο Πανελλήνιο Συνέδριο Περιγεννητικής Ιατρικής, που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες στην Αθήνα. Την τελευταία 4ετία έχει καταγραφεί στατιστικά σημαντική αύξηση του ποσοστού επιβίωσης των νεογνών που είχαν βάρος γέννησης 500-750 γρ. όπως και αυτών που γεννήθηκαν με ηλικία κύησης 26-27 εβδ. Συγκεκριμένα, το 2014 η επιβίωση στα νεογνά με ΒΓ 1000-1500 γρ., 750-100 γρ. και 500-750 γρ. ήταν 97,5%, 80% και 66,7%.

Επίσης λειτουργεί καθημερινά Τακτικό εξωτερικό ιατρείο (ιατρείο follow-up), το οποίο παρακολουθεί σε μακροχρόνια βάση όλα τα νεογνά που νοσηλεύτηκαν στην ΜΕΝΝ και χρειάζονται εξειδικευμένης παρακολούθησης. Η παρακολούθηση αυτή γίνεται σε συνεργασία με την Οφθαλμιατρική Κλινική, το Εργαστήριο Ακτινοδιαγνωστικής, την Ωτορινολαρυγγολογική Κλινική και περιλαμβάνει:

* Λεπτομερή και τακτική παρακολούθηση της σωματικής αύξησης (τακτική μέτρηση του βάρους, του ύψους και της περιμέτρου της κεφαλής)

* Παρακολούθηση της κινητικής και διανοητικής ανάπτυξης των νεογνών σε τακτά χρονικά διαστήματα – συνήθως απαιτείται επανέλεγχος με υπερηχογράφημα εγκεφάλου και μαγνητική εγκεφάλου

* Παρακολούθηση της βρογχοπνευμονικής δυσπλασίας

* Τακτική οφθαλμολογική εξέταση του πρόωρου βρέφους, για την έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία της αμφιβληστροειδοπάθειας της προωρότητας.

* Παρακολούθηση, πρόληψη και θεραπεία της αναιμίας και της οστεοπενίας της προωρότητας

* Ακουολογικό έλεγχο

Τέλος ιατρός της Νεογνολογικής Κλινικής εξετάζει καθημερινά όλα τα φυσιολογικά νεογνά που είναι στην Μαιευτική Κλινική μαζί με τις μητέρες τους και με την βοήθεια των Μαιών της Μαιευτικής Κλινικής γίνεται ενημέρωση για τον μητρικό θηλασμό και προσπάθεια ενίσχυσης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass