ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΤΟ «ΠΑΣΤΕΡ» ΣΤΙΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

Σε 10 ημέρες αντιφυματικά εμβόλια στη Λάρισα

* Παρέμβαση στον υπουργό Υγείας από τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο

Δημοσίευση: 15 Οκτ 2015 1:32

Της Λένας Κισσάβου

Κατόπιν επίμονων πιέσεων των στελεχών του Φαρμακείου του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, στο Ίδρυμα «Παστέρ», έλαβαν χθες την απάντηση ότι η προμήθεια αντιφυματικών εμβολίων για τον νομό Λάρισας θα γίνει σε δέκα μέρες.

Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν στη μεταξύ τους επικοινωνία, το ίδρυμα «Παστέρ» επικαλέσθηκε πρόβλημα καθυστέρησης προμήθειας της φυματίνης από τον κεντρικό προμηθευτή για την Ευρώπη, που είναι μια εταιρία στη Δανία, τονίζοντας πως η εταιρία ισχυρίστηκε ότι αδυνατούσε να καλύψει τις ποσότητες που ζητούσε να προμηθευτεί η χώρα μας.

Παράλληλα την παρέμβαση του Λαρισαίου γενικού γραμματέα του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, κ. Γιάννη Μακρυγιάννη, ώστε να ξεπεραστεί το εμπόδιο της έλλειψης αντιφυματικών εμβολίων, ζήτησε ο διοικητής των δύο Νοσοκομείων (Πανεπιστημιακό και Γενικό) Λάρισας κ. Κώστας Καραμπάτσας, τόσο αποστέλλοντας σχετικό έγγραφο όσο και σε τηλεφωνική τους επικοινωνία, καθώς χρόνια τώρα υπάρχει μεταξύ τους εξαιρετική συνεργασία, με τον κ. Μακρυγιάννη να έχει στηρίξει και στο παρελθόν με τη δράση του, προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα δύο Νοσοκομεία.

Αναλυτικότερα ο κ. Καραμπάτσας, παρουσίασε τη σημερινή κατάσταση έλλειψης φυματίνης και αντίστοιχων εμβολίων στα φαρμακεία των δύο Νοσοκομείων, επισημαίνοντας πως το Ελληνικό Ινστιτούτο «Παστέρ», είναι μέχρι σήμερα ο αποκλειστικός κρατικός προμηθευτής της, ενώ εξηγεί πως είναι επιτακτική ανάγκη προμήθειάς τους για τη δημόσια υγεία.

Ερωτηθείς από την «Ε» ο κ. Καραμπάτσας ανέφερε πως τα δύο Νοσοκομεία της Λάρισας, έχουν επάρκεια όλων των υπόλοιπων ειδών εμβολίων και μέχρι σήμερα συνεχίζεται ο εμβολιασμός απόρων και ανασφάλιστων, σε εμβόλια που χρειάζονται.

Να σημειωθεί ότι λόγω έλλειψης φυματίνης, δεν μπορούν να γίνουν:

1. O επείγων ανιχνευτικός έλεγχος για φυματίωση των προσφύγων, των μεταναστών και των υπόπτων για φυματίωση βρεφών, παιδιών, εφήβων κι ενηλίκων, στην Ελλάδα

2. Ο προγραμματισμένος έλεγχος πριν από το αντιφυματικό εμβόλιο (BCG) και

3. O προβλεπόμενος εθνικός εμβολιασμός κατά της φυματίωσης που πρέπει να γίνεται σε συγκεκριμένες ηλικίες σε όλα τα παιδιά της χώρας.

Ο Π.Φ.Σ.

«Οι εταιρίες αρνούνται να προμηθεύσουν αντιφυματικά εμβόλια ή άλλες προβάλλουν ότι δεν έχουν αποθέματα…», υποστήριξε στην «Ε» ο γενικός γραμματέας του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, ο Λαρισαίος φαρμακοποιός κ. Γιάννης Μακρυγιάννης, ο οποίος τόνισε επίσης πως «ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, θα ζητήσει με επιστολή του στο Υπουργείο Υγείας τον άμεσο εφοδιασμό των Νοσοκομείων, ώστε να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες τους».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass