ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΑΞΙΑΣ 75.000 ΕΥΡΩ

Δωρεά Νιάρχου στο Οδοντιατρικό ΓΝΛ

*Κίνδυνος απώλειας λόγω έλλειψης διοίκησης στο νοσοκομείο

Δημοσίευση: 07 Μαϊ 2015 10:40 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 16:47

Ανάσα στην προσπάθεια αξιόπιστης λειτουργίας προσφέρει το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στο Οδοντιατρικό Τμήμα του ΓΝΛ και στη Μονάδα οδοντιατρικής κάλυψης ΑμΕΑ, με δωρεά ύψους 75.000 ευρώ για την ανανέωση του εξοπλισμού. Μια δωρεά που παρολίγον να ναυαγήσει καθώς κινδύνευσε να μην γίνει αποδεκτή λόγω έλλειψης διοίκησης στο νοσοκομείο.

Το Οδοντιατρικό Τμήμα του παλιού νοσοκομείου είναι η μοναδική δημόσια οδοντιατρική δομή στη Λάρισα καθώς ούτε στο πρώην ΙΚΑ λειτουργεί πλέον Οδοντιατρείο. Έτσι ο κόσμος υποχρεώνεται να απευθυνθεί σε ιδιώτες οδοντιάτρους, πληρώνοντας φυσικά, ακόμη κι όταν δεν ευκολύνεται. Παράλληλα, στο ΓΝΛ λειτουργεί και η Μονάδα οδοντιατρικής κάλυψης ΑμΕΑ, η μοναδική στην ευρύτερη περιοχή της 5ης ΥΠΕ, σε Θεσσαλία και Στ. Ελλάδα, στην οποία εξυπηρετούνται ανάγκες ιδίως παιδιών που πρέπει να υποστούν γενική αναισθησία προκειμένου να δεχθούν οδοντιατρική θεραπεία. Όπως είχε αναδειχθεί και με δημοσιεύματα της «Ε», υφίσταται πολύ σοβαρό πρόβλημα λόγω του πεπαλαιωμένου εξοπλισμού του Οδοντιατρικού Τμήματος, που δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες. Ενώ το Νοσοκομείο έχει εκδηλώσει αδυναμία για την αντικατάστασή του.

Υπ΄ αυτές τις συνθήκες, οι οδοντίατροι του ΓΝΛ είχαν απευθυνθεί στο Ίδρυμα Νιάρχου. Και να που η αίτησή τους βρήκε ανταπόκριση. Το Δ. Σ. του Ιδρύματος, που εδρεύει στη Ν. Υόρκη, ενέκρινε τη δωρεά εξοπλισμού αξίας 75.000 ευρώ. Η χαρά που προκλήθηκε στη Λάρισα βρέθηκε να απέχει ελάχιστα από τη δραματική απογοήτευση.

Με τη διοίκηση των διασυνδεδεμένων νοσοκομείων της Λάρισας να τελεί υπό παραίτηση, ανέκυψε ζήτημα για το ποιος θα υπέγραφε την προαπαιτούμενη από το Ίδρυμα Νιάρχου δήλωση αποδοχής της δωρεάς και της διαδικασίας υλοποίησής της. Η προθεσμία για την αποδοχή της δωρεάς λήγει στις 25 Μαΐου.

Καθησυχαστική η αναπληρώτρια διοικήτρια Εύη Τζαβέλα, παρότι έχει κι εκείνη παραιτηθεί και η παραίτησή της έχει γίνει αποδεκτή από τον υπουργό Υγείας. Ερωτηθείσα χθες από την «Ε» διαβεβαίωσε ότι προλαβαίνει να εγκριθεί η αποδοχή από το απερχόμενο Δ. Σ. του νοσοκομείου και δεν θα χρειαστεί να διακινδυνευτεί η υπόθεση αναμένοντας τον διορισμό νέας διοίκησης.

Ζ.

 

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass