Ευρωκοινοβούλιο: Τα οριζόντια μέτρα μεγέθυναν τις παθογένειες του ΕΣΥ

Δημοσίευση: 06 Μαϊ 2015 19:09 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 16:47

Μπορεί oι Ελληνικές κυβερνήσεις στην περίοδο της κρίσης και με την καθοδήγηση της τρόικα να μείωσαν τη δημόσια δαπάνη για την υγεία, έθεσαν όμως σε κίνδυνο την καθολική πρόσβαση των πολιτών στην υγειονομική περίθαλψη, την ισότητα, την επάρκεια και την ποιότητα των υπηρεσιών υγείας. Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγει έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με τίτλο «Η επίδραση της κρίσης στα θεμελιώδη δικαιώματα στις χώρες της ΕΕ: Χώρα αναφοράς η Ελλάδα», η οποία συντάχθηκε από την Επιτροπή LIBE (Επιτροπή Πολιτικών Ελευθερίας, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων).

 

Στην έκθεση τονίζεται ότι:

 

- Οι μεταρρυθμίσεις στην Υγεία υιοθετήθηκαν μέσα σε εξαιρετικά σύντομο χρονικό διάστημα, εστιάζοντας κυρίως στις οικονομικές πτυχές του συστήματος υγειονομικής περίθαλψης και υποβαθμίζοντας τη σημασία των αναγκών των ασθενών.

- Υπήρξε σημαντική αύξηση στην οικονομική επιβάρυνση των ασθενών, καθώς επίσης και στον αριθμό των ατόμων που αδυνατούν να καλύψουν τις ιατρικές τους ανάγκες.

- Τα οριζόντια μέτρα που εφαρμόστηκαν με στόχο τη δημοσιονομική εξυγίανση,  μεγέθυναν τις υφιστάμενες παθογένειες του Ελληνικού Συστήματος Υγείας και υπονόμευσαν την επαρκή διανομή των υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης.

- Οι παρεμβάσεις στη φαρμακευτική αγορά και το σύστημα τιμολόγησης φαρμάκων εμπόδισαν την πρόσβαση των ασθενών στις αναγκαίες φαρμακευτικές θεραπείες, οδηγώντας πολύ συχνά σε εσωτερικές ελλείψεις. Επισημαίνεται επίσης ότι τα συγκεκριμένα μέτρα δεν επέφεραν τις αναμενόμενες εξοικονομήσεις για το σύστημα φαρμακευτικής περίθαλψης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass