ΕΠΙΚΑΙΡΗ Η ΧΘΕΣΙΝΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΚΑΤΣΙΓΡΑ

Έδειξαν ενδιαφέρον για άθληση και υγεία

* Συνδιοργανωτές η Πνευμονολογική Κλινική Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Λάρισας

Δημοσίευση: 06 Μαϊ 2015 11:30 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 16:47

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξαν χθες αρκετοί Λαρισαίοι για την άθληση και την υγεία, καθώς αρκετοί βρέθηκαν στην αίθουσα του Αμφιθέατρου του Κτιρίου Κατσίγρα της πλατείας Ταχυδρομείου για να παρακολουθήσουν την ομότιτλη ημερίδα. Πολίτες όλων των ηλικιών άκουσαν τέσσερις διακεκριμένους επιστήμονες να αναπτύσσουν ομιλίες γύρω από θέματα που αφορούν στην καθημερινές τους συνήθειες από τις οποίες δεν λείπει η άθληση σε ερασιτεχνικό επίπεδο.

Αρχικά οι παρευρεθέντες άκουσαν τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Ι. Θεοδωράκης να μιλάει για την ψυχολογία του αθλητή. Κυρίως τόνισε πως «Στόχους βάζουμε για πράγματα που εμείς ελέγχουμε και είναι για την καλύτερη απόδοσή μας. Δεν βάζουμε στόχο να κερδίζουμε τον άλλο αλλά πρώτα να τους ελέγχουμε εμείς οι ίδιοι».

Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο κ. Αθ. Τζιαμούρτας, αν. καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας αναφερόμενος στη διατροφή. Κυρίως στάθηκε στο προαγωνιστικό και μεταγωνιστικό γεύμα.

Για την καρδιακή ανεπάρκεια μίλησε ο κ. Γρ. Γιαμούζης που είναι επίκουρος καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας αναλύοντας το θέμα «Από τη μη άσκηση στην καρδιακή αποκατάσταση». Ο κ. Γιαμούζης τόνισε μεταξύ άλλων πως «με τη σωστή άσκηση μπορούμε να καλύψουμε ακόμα και τη φαρμακευτική αγωγή» ενώ κατάληξε στο «ναι στην άσκηση όχι στις υπερβολές».

Τέλος ο κ. Ευάγγελος Καϊμακάμης που είναι πνευμονολόγος αναφέρθηκε στην άσκηση σε ακραίες κλιματολογικές συνθήκες. Ο ίδιος άλλωστε έχει και έναν λόγο παραπάνω να μιλήσει για το συγκεκριμένο ζήτημα καθώς ως γιατρός ήταν ο μοναδικός Έλληνας που συμμετείχε στο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Αεροδιαστημικής Υπηρεσίας (ESA), στη βάση Κονκόρντια της Ανταρκτικής. Εκεί παρέμεινε 6 μήνες σε δύσκολες θερμοκρασίες και με έναν βαρύ «νότιο» χειμώνα γεμάτο μήνες μόνιμης νύχτας και απόλυτου σκότους.

Την ημερίδα – που συντόνισαν οι κ. Γουργουλιάνης (διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής και καθηγητής Πνευμονολογίας Πανεπιστημίου Θεσσαλίας) και Γούλας (πρόεδρος των Μαραθωνοδρόμων Λάρισας) διοργάνωσαν από κοινού η Πνευμονολογική Κλινική και ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων της πόλης και εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων για τον Ιπποκράτειο Αγώνα Δρόμου που θα γίνει στη Λάρισα την Κυριακή.

Κ.Γ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass