ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΛΑΡΙΣΑΣ

Βιοστατιστική και Κλινική Βιοπληροφορική

Δημοσίευση: 19 Απρ 2015 11:50 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 16:11

Με επιτυχία εξελίσσεται το καινοτόμο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Μεθοδολογία Βιοϊατρικής Έρευνας, Βιοστατιστική και Κλινική Βιοπληροφορική» που διοργανώνεται από το Εργαστήριο Βιομαθηματικών του Τμήματος Ιατρικής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με διευθυντή τον Ηλία Ζιντζαρά, καθηγητή Βιομαθηματικών-Βιομετρίας στο Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και adjunct professor of Medicine στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Tufts, στη Βοστόνη των ΗΠΑ.

Στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα φοιτούν σήμερα 44 φοιτητές, σημειώνεται ότι το σύνολο των ενδιαφερομένων που είχαν υποβάλει αίτηση ήταν πάνω από 100. Οι φοιτητές του Προγράμματος διαθέτουν πτυχία Ιατρικής, Κτηνιατρικής, Βιολογίας, Βιοχημείας, Γεωπονίας, Μαθηματικών, Στατιστικής και Πληροφορικής. Ο κύκλος Σπουδών ολοκληρώνεται τον Σεπτέμβριο του 2015.

Όπως εξηγεί ο κ. Ζιντζαρά, τo Πρόγραμμα εκπαιδεύει επιστήμονες στη Μεθοδολογία Έρευνας, στην Εφαρμοσμένη Βιοστατιστική και Βιοπληροφορική και τους προετοιμάζει για επαγγελματική σταδιοδρομία σε Ακαδημαϊκό-Ερευνητικό περιβάλλον, σε εταιρίες Πληροφορικής και Στατιστικών Μελετών ή στη Βιομηχανία Φαρμάκων και Βιοτεχνολογίας. Ως επιμελητές Κλινικής Έρευνας-CRAs, συντονιστές Ιατρικής Επιστήμης-MSL, ιατρικοί σύμβουλοι, τεχνικοί πληροφορικής, διαχειριστές βάσεων δεδομένων, αναλυτές δεδομένων, σύμβουλοι Στατιστικής και Βιοπληροφορικής.

To Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα έχει χρονική διάρκεια ενός έτους και οι υποψήφιοι φοιτητές δεν απαιτείται να έχουν προηγούμενη γνώση στατιστικής, πληροφορικής ή βιολογίας. Το συγκεκριμένο Πρόγραμμα είναι ιδανικό για να το παρακολουθήσουν και εργαζόμενοι που κατοικούν σε μακρινή απόσταση αφού το πρόγραμμα διαλέξεων είναι προκαθορισμένο και διδάσκεται σε διήμερα, Σάββατο και Κυριακή.

Ο νέος κύκλος Σπουδών του ΠΜΣ αρχίζει τον ερχόμενο Οκτώβριο 2015 και η προθεσμία υποβολής αιτήσεων είναι η 30ή Σεπτεμβρίου 2015.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη δομή και οργάνωση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο URL: http://biomath.med.uth.gr, στο email: biomath@med.uth.gr ή στα τηλέφωνα 6987-303910 και 2410-565064.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass