ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΚΛΕΙΣΤΟ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ, ΑΠΟ ΠΡΙΝ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Με «βαριά παραλυσία» το δημόσιο φυσικοθεραπευτήριο

* Οι ασφαλισμένοι καλύπτονται μόνο από τα ιδιωτικά φυσικοθεραπευτήρια ενώ παραμένει άχρηστος, να αραχνιάζει, ο εξοπλισμός της μονάδας του ΠΕΔΥ

Δημοσίευση: 19 Απρ 2015 11:20 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 16:11

Μονάχα η πινακίδα του είναι παλιά, από την εποχή του ΙΚΑ. Το οποίο το είχε διαδεχθεί ο ΕΟΠΥΥ, που από πέρυσι εντάχθηκε στο ΠΕΔΥ. Ο εξοπλισμός του δημόσιου φυσικοθεραπευτηρίου Λάρισας, στο εσωτερικό του, είναι απολύτως σύγχρονος. Παραμένει ωστόσο άχρηστος, με άγνωστο το μέλλον που του επιφυλάσσεται αφού το Φυσικοθεραπευτήριο παραμένει κλειστό από τετραμήνου.

Γεμάτο κόσμο ήταν καθημερινά το φυσικοθεραπευτήριο του ΠΕΔΥ Λάρισας, όσο λειτουργούσε στη γωνία των οδών Κύπρου και Αριστείδου. Έχει προβλήματα ο κόσμος, είναι και δωρεάν οι θεραπείες. Από τον περασμένο Δεκέμβριο όμως παραμένει εκτός λειτουργίας, έκλεισε πριν τα Χριστούγεννα. Πέρασε και το Πάσχα κι ακόμη να δοθεί κάποια λύση, έστω μια κάποια προαναγγελία της.

Τι συνέβη; Αποχώρησε λόγω συνταξιοδότησης ο μοναδικός φυσικοθεραπευτής που υπηρετούσε στο ΠΕΔΥ της Λάρισας. Και ουδεμία μέριμνα ελήφθη για κάλυψη του κενού. Οι ασφαλισμένοι εξυπηρετούνται αποκλειστικά από ιδιωτικά φυσικοθεραπευτήρια, με τον ΕΟΠΥΥ να πληρώνει αδρά για τις θεραπείες αλλά και τους ίδιους να ξοδεύονται τις περισσότερες φορές.

Ο απερχόμενος διοικητής της 5ης ΥΠΕ, όπου υπάγεται πλέον το ΠΕΔΥ, ο Λάζαρος Μακρής είχε ανακοινώσει στον νέο υπουργό ότι μεταξύ άλλων το φυσικοθεραπευτήριο της Λάρισας μεταφέρεται στην κεντρική μονάδα του ΠΕΔΥ στην οδό Ρούσβελτ, εξοικονομώντας πόρους από ενοίκια. Ευτυχώς που δεν επισκέφθηκε την περιοχή ο Υγείας Π. Κουρουμπλής, διότι ούτε ο επιπλέον ελεύθερος όροφος για τη μετακόμιση, υφίσταται στο εν λόγω κτίριο, πόσο μάλλον συμφωνία με τους ιδιοκτήτες του. Αλλά και επιπλέον το φυσικοθεραπευτήριο δεν υφίσταται πλέον καν. Επιπροσθέτως, αλλά αυτό αποτελεί ιδιωτική διαφορά, ο ιδιοκτήτης του χώρου δεν έχει πληρωθεί το ενοίκιο από τον Δεκέμβρη και μετά. Ούτε βεβαίως τον έχουν ενημερώσει για το τι θα γίνει μελλοντικά με τον ενοικιαζόμενο χώρο.

Ιδιαιτέρως σημαντικό θεωρείται ότι το κλειστό φυσικοθεραπευτήριο είναι εξοπλισμένο πλήρως με όλες τις απαραίτητες συσκευές και όργανα τελευταίας τεχνολογίας. Για την υπόθεση έχει ενημερωθεί ο νέος διοικητής Νέστορας Αντωνίου, ο οποίος όμως δεν έχει αναλάβει ακόμη καθήκοντα. Από την πλευρά του ο διευθυντής του ΠΕΔΥ Λάρισας Βαγγέλης Γραντζής ανησυχεί μήπως, κατά την πάγια τακτική των δημοσίων οργανισμών, αποφασιστεί να αποθηκευτεί ο εξοπλισμός προσωρινά. Και επειδή το «ουδέν μονιμότερο...» εν προκειμένω θεωρείται δεδομένο, ο εξοπλισμός του φυσικοθεραπευτηρίου μπορεί να απαξιωθεί παραμένοντας στοιβαγμένος σε κάποια αποθήκη. Ίσως είναι προτιμότερο να δοθεί σε άλλες ενεργές μονάδες του ΠΕΔΥ ή στο νοσοκομείο προκειμένου να χρησιμοποιηθεί.

Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass