ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΚΑΛΥΤΕΡΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ, «ΠΑΤΩΝΕΙ» ΤΟ ΓΝΛ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ

Ανω - κάτω τα νοσοκομεία της Λάρισας

*Αντιδιαμετρική κατάταξη με τους μετρούμενους δείκτες, παρότι έχουν κοινή διοίκηση

Δημοσίευση: 31 Μαϊ 2014 4:34 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 16:06
 Μεταξύ των καλυτέρων, στη σύγκριση μεταξύ ομοειδών νοσοκομείων, κατατάσσεται το Πανεπιστημιακό της Λάρισας. Αντιθέτως το ΓΝΛ, το λεγόμενο «Παλιό», δείχνει να πατώνει, στη σχετική λίστα που δημοσιοποίησε ο υπουργός Υγείας και η οποία συγκροτείται με βάση κάποιους δείκτες που έχει ορίσει το υπουργείο.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες το Πανεπιστημιακό της Λάρισας, βρίσκεται στην 3η θέση μεταξύ των πανεπιστημιακών νοσοκομείων της χώρας. Το «Κουτλιμπάνειο» αντιθέτως συμπεριλαμβάνεται στη λίστα των 10 χειρότερων νοσοκομείων πανελληνίως από άποψη επιδόσεων, παρότι σε κάποιους δείκτες εμφανίζει σοβαρή βελτίωση. Επί παραδείγματι η κάλυψη κλινών στο ΓΝΛ αυξήθηκε από 65% που ήταν σε 71%. Σημειώνεται ότι ο αντίστοιχος δείκτης στο Πανεπιστημιακό ξεπερνά το 85%.
Το παράδοξο, στην αντιδιαμετρική κατάταξη των δύο νοσοκομείων της Λάρισας, είναι ότι έχουν κοινή διοίκηση υπό τον Αθ. Μητσιό.
 Οι σχετικές ανακοινώσεις έγιναν από τον Α. Γεωργιάδη κατά την προχθεσινή συνάντηση με τους διοικητές όλων των νοσοκομείων. Ως γνωστόν, σε ειδικό ηλεκτρονικό σύστημα του υπουργείου Υγείας καταγράφονται λεπτομερώς όλες οι κινήσεις που σχετίζονται με εισαγωγές περιστατικών, νοσηλείες, επεμβάσεις, αγορές αλλά και προϋπολογισμοί των δημοσίων νοσηλευτικών ιδρυμάτων της χώρας. Όλα τα δεδομένα σε σχέση με την απόδοση γνωστοποιούνται κατά διαστήματα, με τον υπουργό Α. Γεωργιάδη να ελέγχει τους διοικητές-κακούς μαθητές. Εκείνα με τη χειρότερη βαθμολογία θεωρούνται όσα δεν έχουν αποδώσει τα μέγιστα σύμφωνα με τις κλίνες που διαθέτουν αλλά και τα κονδύλια που έχουν ξοδευτεί.
Στα 10 πιο αποδοτικά περιλαμβάνονται το Γ. Ν. του Λεκανοπεδίου Αττικής καθώς και εκείνο της Τρίπολης.
 Στα νοσοκομεία με χαμηλή αποδοτικότητα, περιλαμβάνονται, με αλφαβητική σειρά, τα Γ. Ν. Αιγίου, Αττικής (ΚΑΤ), Θεσσαλονίκης (Γ. Παπανικολάου), Θηβών, Κοζάνης (Μαμάτσειο), Λάρισας (Κουτλιμπάνειο), Λιβαδειάς, Ρόδου (Α. Παπανδρέου) και Χαλκίδας.
Ζ.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass