Υγειονομικές Επιτροπές του ΕΟΠΥΥ

Δημοσίευση: 13 Μαϊ 2014 21:25 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 15:36

 

 

Με απόφαση του Υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, κατόπιν  εισήγησης του αρμόδιου Υφυπουργού Υγείας Αντώνη  Μπέζα, συγκροτούνται, 119 Πρωτοβάθμιες και Δευτεροβάθμιες Υγειονομικές Επιτροπές του ΕΟΠΥΥ για την παραπομπή σε αυτές θεμάτων υγειονομικής περίθαλψης, ανά Υγειονομική Περιφέρεια. Συγκεκριμένα συγκροτούνται 85 Πρωτοβάθμιες και 34 Δευτεροβάθμιες.

Ειδικότερα, στην 1η Υ.ΠΕ.   συγκροτούνται 14 Επιτροπές, 8 Πρωτοβάθμιες και 6 Δευτεροβάθμιες. Στην 2η Υ.ΠΕ.   συγκροτούνται 35 Επιτροπές, 30 Πρωτοβάθμιες και 5 Δευτεροβάθμιες. Στην 3η Υ.ΠΕ.   συγκροτούνται 19 Επιτροπές, 11 Πρωτοβάθμιες και 8 Δευτεροβάθμιες. Στην 4η Υ.ΠΕ.   συγκροτούνται 11 Επιτροπές, 10 Πρωτοβάθμιες και 1 Δευτεροβάθμια. Στην 5η Υ.ΠΕ. (Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας) συγκροτούνται 20 Επιτροπές (10 Πρωτοβάθμιες και 10 Δευτεροβάθμιες). Στην 6η Υ.ΠΕ.  συγκροτούνται 15 Επιτροπές, 12 Πρωτοβάθμιες και 3 Δευτεροβάθμιες. Στην 7η Υ.ΠΕ. συγκροτούνται  5 Επιτροπές (4 Πρωτοβάθμιες και 1 Δευτεροβάθμια).  

Οι αρμοδιότητες των Πρωτοβάθμιων Υγειονομικών Επιτροπών είναι η εξέταση των αιτημάτων των ασφαλισμένων (αναρρωτικές άδειες, προαιρετική ασφάλιση κλπ) όπως προβλέπεται από τους επιμέρους κανονισμούς των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης των οποίων ο Κλάδος Υγείας εντάχθηκε στον ΕΟΠΥΥ με την υποχρέωση αυτών να κοινοποιήσουν τους κανονισμούς τους στις Υ.ΠΕ. Επίσης αρμοδιότητα Πρωτοβάθμιων Υγειονομικών Επιτροπών αποτελεί η εξέταση αιτημάτων των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ για τη χορήγηση υπηρεσιών Υγείας όπως προβλέπεται από τον ΕΚΠΥ του Οργανισμού.

Οι αρμοδιότητες των Δευτεροβάθμιων Υγειονομικών Επιτροπών είναι η εξέταση των ενστάσεων κατά των αποφάσεων των Πρωτοβάθμιων Υγειονομικών Επιτροπών:   των ασφαλισμένων,   των Διευθυντών των Περιφερειακών Διευθύνσεων του ΕΟΠΥΥ και   των υπηρεσιών που είχαν και έχουν την αρμοδιότητα από τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης.

Επισημαίνεται ότι, οι εκκρεμείς υποθέσεις των Πρωτοβάθμιων και Δευτεροβάθμιων Επιτροπών, που είχαν συσταθεί για την προηγούμενη μεταβατική περίοδο μόνο στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, θα διαβιβαστούν στις κατά τόπους αρμόδιες Επιτροπές που συγκροτούνται με την παρούσα απόφαση.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass