ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΓΝΛ

Η Υγεία παραδίδεται στους επιχειρηματίες…

Στα πλαίσια της 48ωρης πανελλαδικής απεργίας

Δημοσίευση: 20 Μαρ 2014 19:43 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 14:18

 

 

Του Δημήτρη Βάλλα

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις απολύσεις, την κατάργηση των νοσοκομείων και των κλινικών προχώρησε το πρωί το ΠΑΜΕ Λάρισας έξω από το γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.

Στη συγκέντρωση με πανό και συνθήματα οι διαδηλωτές διαμαρτυρήθηκαν για την όλη κατάσταση που επικρατεί στον χώρο της Υγείας και στον ΕΟΠΥΥ.

Εκεί μίλησε αναφερόμενος στα προβλήματα του χώρου, αλλά και των ασφαλισμένων, ο πρόεδρος του κλαδικού Συνδικάτου των ΟΤΑ κ. Ζήσης Γκαραλιάκος, ο οποίος μεταξύ άλλων επισήμανε ότι:

«Η κυβερνητική πολιτική Ν.Δ. ΠΑΣΟΚ - μειώνει δραματικά την κρατική χρηματοδότηση σε υγειά και Νοσοκομεία ενισχύοντας ταυτόχρονα  την επιχειρηματική δράση.

Στο Νοσοκομείο Λάρισας με πρόσχημα τον «εξορθολογισμό των οικονομικών» όπως ισχυρίζονται και οι εδώ διοικητές,  τμήματα υπολειτουργούν,  υποβαθμίζονται η βρίσκονται υπό κατάργηση , τεράστιες οι ελλείψεις σε υγειονομικό υλικό, νοσηλευτές, γιατρούς και εργαζόμενους.  Η κατάσταση καθημερινά γίνεται δραματική για εργαζομένους και ασθενείς

Η κυβέρνηση, κλιμακώνει την επίθεση. Σχεδιάζει μέσα από νέο νομοσχέδιο για την υγεία, να λειτουργήσουν ιδιωτικά χειρουργεία το απόγευμα στα δημόσια νοσοκομεία. Οι ασθενείς θα πληρώνουν υπέρογκα ποσά για μία χειρουργική επέμβαση.

Ο ΕΟΠΥΥ, ετοιμάζει νέες περικοπές σε φάρμακα και εξετάσεις. Τα φάρμακα που ετοιμάζεται να βγάλει από τη λίστα που αποζημιώνει ένα μέρος της δαπάνης μέχρι τώρα, θα μπορούν να πουλιούνται και από τα σούπερ μάρκετ, με αυξημένες τιμές, και χωρίς συνταγή γιατρού.

Με το πλαφόν που έχει επιβάλει στη συνταγογράφηση των γιατρών, θα ψάχνουμε είτε με το κιάλι να βρούμε γιατρό, που δεν θα έχει πιάσει το πλαφόν για να μας γράψει τη συνταγή ή θα τρέχουμε ακόμα περισσότερο από ότι  σήμερα να πληρώνουμε τα 10ευρα και τα 20ευρα.

Με την απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των φαρμακείων και του διχτύου διανομής των φαρμάκων, που ετοιμάζει να εφαρμόσει η κυβέρνηση, καταργείται κάθε εμπόδιο στις επενδύσεις του κεφαλαίου στο λιανικό εμπόριο του φαρμάκου, που προσδοκά αύξηση της κερδοφορίας!

Δίνουμε τη μάχη, για να μην περάσουν αυτά τα σχέδια. Η προοπτική των φαρμακοποιών δεν βρίσκεται στη στήριξη της «ανταγωνιστικότητας»,που οδηγεί στην αύξηση των πληρωμών των ασθενών για φάρμακα και στην επιδείνωση της θέσης των φαρμακοποιών με χαμηλά εισοδήματα. Βρίσκεται στο κοινό αγώνα, για να αποκρουστεί η επίθεση. Στο κοινό αγώνα, και στη συμμαχία ενάντια στη δράση των μονοπωλίων, στην ανταγωνιστικότητα, στην ανάπτυξη με κριτήριο το κέρδος. Στο  κοινό αγώνα για να αναπτυχθούν κρατικά φαρμακεία, στελεχωμένα με φαρμακοποιούς με πλήρη δικαιώματα, που θα παρέχουν δωρεάν φάρμακα σε όλο το λαό. Στο κοινό αγώνα για να καταργηθεί η επιχειρηματική δράση στην υγεία.»

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass