Τιμήθηκε ο πρωτοπόρος της Βιοϊατρικής

* Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ Ι. ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ, ΧΘΕΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ, ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΕ ΕΠΙΤΙΜΟ ΔΙΔΑΚΤΟΡΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ * ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΕΙΔΙΚΗ ΤΕΛΕΤΗ ΣΤΗ «ΒΙΟΠΟΛΙΣ»

Δημοσίευση: 17 Σεπ 2024 13:51

Επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας αναγορεύτηκε χθες ο πρωτοπόρος στον τομέα της Γονιδιωματικής και της Βιοϊατρικής, ο άνθρωπος που συνδυάζει την επιστημονική αριστεία με μία μοναδική όραση για το μέλλον της γενετικής έρευνας, καθηγητής Ιωάννης Β. Ραγκούσης, σε τελετή που πραγματοποιήθηκε το πρωί στο αμφιθέατρο «Βιόπολις».

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, καθηγητής Χαράλαμπος Δ. Μπιλλίνης, κατά την προσφώνησή του αναφέρθηκε στο εξαιρετικό ερευνητικό έργο του καθηγητή Ι. Ραγκούση στην ταυτοποίηση γονιδίων ασθενειών, καθώς και στις προσεγγίσεις γονιδιωματικής για την αναγνώριση προγνωστικών δεικτών στον καρκίνο του μαστού. Ο καθηγητής Μοριακής Βιολογίας του Τμήματος Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας Κωνσταντίνος Δ. Ματθιόπουλος απένειμε έπαινο και ακολούθησε η ανάγνωση του ψηφίσματος, της αναγόρευσης και επίδοσης των τίτλων και του επιτηβεννίου από την αναπληρώτρια πρόεδρο του Τμήματος Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας, καθηγήτρια Βιολογίας Σπονδυλωτών, Αικατερίνης Α. Μούτου. Συγκινημένος ο καθηγητής Ιωάννης Ραγκούσης μίλησε για το μέλλον των βιοϊατρικών επιστημών, ενώ η ομιλία του αφορούσε στον αντίκτυπο της ανάπτυξης της γονιδιωματικής τεχνολογίας στις βιοϊατρικές επιστήμες και συγκεκριμένα στην «ολοκληρωμένη ανάλυση νουκλεϊκών οξέων από ιστούς σε μεμονωμένα κύτταρα».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass