ΤΡΙΗΜΕΡΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΧΘΕΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Η επιβάρυνση των ψυχιατρικών περιστατικών από την κρίση

* Στις αντίξοες συνθήκες επιβεβλημένη η αύξηση της αποδοτικότητας των θεραπευτικών παρεμβάσεων της Ψυχιατρικής

Δημοσίευση: 04 Οκτ 2014 12:45 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 17:59

Το πόσο αυξάνονται τα ψυχιατρικά νοσήματα, κυρίως η κατάθλιψη και δευτερευόντως οι αγχώδεις διαταραχές, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, είναι το ζήτημα που απασχολεί τη 2η πανελλήνια επιστημονική εκδήλωση του Κολεγίου Εκπαίδευσης, Έρευνας, Πρόληψης και Θεραπείας Ψυχιατρικών Διαταραχών, που ξεκίνησε χθες στη Λάρισα.

Με θέμα «Εξελίξεις στην Ψυχιατρική Θεραπευτική- Φαρμακευτικές και μη Φαρμακευτικές Παρεμβάσεις», η εκδήλωση φιλοξενείται στο ξενοδοχείο ‘’Imperial’’, με τη συμμετοχή διακεκριμένων Ελλήνων και ξένων επιστημόνων από τον χώρο της ψυχικής υγείας. Συνεχίζεται σήμερα Σάββατο και ολοκληρώνεται αύριο Κυριακή, με ώρα έναρξης 9 π.μ.

Όπως τόνισαν ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας του Κολεγίου, καθηγητές Ψυχιατρικής Γ.Ν. Παπαδημητρίου και Ι.Α. Λιάππας, η οικονομική κρίση έχει άμεσο αντίκτυπο και στους ψυχικά πάσχοντες, γι΄ αυτό πρέπει να ληφθεί ειδική μέριμνα, ώστε να αποφευχθούν καταστάσεις όπως οι αυτοκτονίες που έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια. Επειδή η Ψυχιατρική πλέον ασκείται κάτω από αντίξοες συνθήκες, λόγω περιστολής δαπανών και πόρων, είναι επιβεβλημένη η αύξηση της αποδοτικότητας των θεραπευτικών παρεμβάσεων. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί, σήμερα, μέσα από την εφαρμογή των εξελίξεων αιχμής στην ψυχιατρική θεραπευτική, που αποτελεί άλλωστε τον τίτλο και τη βασική θεματολογία της επιστημονικής εκδήλωσης.

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass