Υπόθεση Υγείας

Δημοσίευση: 07 Ιουν 2022 21:00

Η μάσκα, οι διαγωνισμοί και η Ημέρα Αιμοδότη

Μπορεί η μάσκα να καταργήθηκε -τυπικά τουλάχιστον- από την 1η Ιουνίου,

στην καθημερινότητα όμως από τις πρώτες ημέρες εφαρμογής της κατάργησης των μέτρων διαπιστώνεται σύγχυση, μερικές φορές αμηχανία και κάποιες φορές άρνηση συμπολιτών να βγάλουν τη μάσκα ακόμα και αν δεν είναι ...υποχρεωτική! Δεν είναι φυσικά υπερβολή αν αναλογιστεί κανείς ότι για μια σειρά από λόγους σε εσωτερικούς χώρους πολλοί συμπολίτες χρησιμοποιούν τη μάσκα τους υπενθυμίζοντας την ατομική ευθύνη για την οποία έγινε πολύς λόγος στο πρόσφατο παρελθόν.
Η ανάγκη προστασίας από τη μετάδοση ασθενειών και ειδικά του κορονοϊού, επιβάλλει σε ειδικές περιπτώσεις, να συνεχιστεί το μέτρο, προφυλάσσοντας κατά το δυνατόν κυριότερα τις πιο ευαίσθητες ομάδες των συμπολιτών μας. Ειδικές περιπτώσεις θεωρούνται οι δομές υγείας, τα φαρμακεία και τα μέσα μαζικής μεταφοράς...

* * *

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η εισαγγελική έρευνα για την κατάσταση των ανελκυστήρων στο Γενικό Νοσοκομείο, αυτό όμως δεν εμπόδισε τη διοίκηση του Νοσοκομείου να προχωρήσει στην προκήρυξη νέου ετήσιου ανοιχτού διαγωνισμού για την ανάδειξη αναδόχου για τη συντήρηση των ανελκυστήρων. Πρόκειται για έργο συνολικής δαπάνης 35 χιλιάδων ευρώ για τους ανελκυστήρες του Γενικού Νοσοκομείου και 400 ευρώ για τους ανελκυστήρες του Κέντρου Ψυχικής Υγείας. Σύμφωνα με τους όρους της προκήρυξης περιγράφονται αναλυτικά οι εργασίες συντήρησης και γίνονται πιο αυστηρές οι υποχρεώσεις του συντηρητή μετά τον έλεγχο της υφιστάμενης σύμβασης, που λήγει στις 30 Ιουνίου, με αφορμή τα προβλήματα με τους εγκλωβισμούς ασθενών τις τελευταίες εβδομάδες.
* * *
Παράλληλα με τον διαγωνισμό για τη συντήρηση των ανελκυστήρων η διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου έδωσε το πράσινο φως και για διαγωνισμό στο πλαίσιο του οποίου οι ενδιαφερόμενοι θα καταθέσουν το ενδιαφέρον τους για την κατάρτιση Εσωτερικών Διαδικασιών για την εκπλήρωση των ποιοτικών και ποσοτικών στόχων του Νοσοκομείου και κατάρτιση των Ειδικών Πινάκων Στοχοθεσίας (Στρατηγικών & Επιχειρησιακών Στόχων) με σχετική διαμόρφωση δεικτών (Ποσοτικοί, Ποιοτικοί κ.α) για τις ανάγκες του Γ.Ν. Λάρισας. Με άλλα λόγια έδωσε το «πράσινο φως» για συνεργασία με εταιρεία που θα βοηθήσει στο έργο της. Βοήθεια που προϋπολογίζεται στις 6,5 χιλιάδες ευρώ.
* * *
Η Νοσοκομειακή Υπηρεσία του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας υπό την αιγίδα της 5ης Υ.Πε. της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Λαρισαίων, του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη διοργανώνει τιμητική εκδήλωση Αιμοδότη στις 14 Ιουνίου 2022, με εορταστική αιμοδοσία υπαίθρια 8:30-13:00 στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα γίνει επιστημονική εκδήλωση στον χώρο απέναντι από το μνημείο του Ιπποκράτη (20:00.-22:30).
* * *
H Παγκόσμια Ημέρα Αιμοδοτών εορτάζεται στις 14 Ιουνίου ως μια ελάχιστη ένδειξη τιμής και ευγνωμοσύνης προς τους εθελοντές , μη-αμειβόμενους αιμοδότες για τη μέγιστη προσφορά τους στην αξία της ζωής και στην ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με την ανάγκη για τακτική αιμοδοσία.
* * *
Με το σύνθημα «η γνώση σώζει» o Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Λάρισας ξεκινά το νέο σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών σήμερα στις 6 μ.μ. στην αίθουσα διδασκαλίας του ΕΕΣ Λάρισας Μ. Αλεξάνδρου 7. Το σεμινάριο απευθύνεται στους πολίτες, προκειμένου να είναι προετοιμασμένοι να διαχειριστούν ατομικές καταστάσεις ανάγκης που τυχόν θα τους προκύψουν. Τα ευέλικτα προγράμματα παρακολούθησης είναι προσαρμοσμένα στις παιδαγωγικές απαιτήσεις για όλες τις επαγγελματικές και ηλικιακές ομάδες. Δίνεται η δυνατότητα πιστοποίησης, πραγματοποιούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα. Έχουν 16ωρη διάρκεια, περιλαμβάνουν θεωρητικό και πρακτικό μέρος και μπορούν να τα παρακολουθήσουν μεμονωμένα άτομα ή οργανωμένες ομάδες. Γίνεται αναφορά σε όλους τους τύπους ατυχημάτων συμπεριλαμβανομένων και των παιδικών.
* * *
Παραδόθηκε, χθες, η ανακαινισμένη και πλήρως εξοπλισμένη Β’ Πανεπιστημιακή Ορθοπαιδική Κλινική του Νοσοκομείου Γεννηματάς της Θεσσαλονίκης, δυναμικότητας 30 κλινών, την οποία εγκαινίασε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας. Το έργο της ανακαίνισης ξεκίνησε στα μέσα Φεβρουαρίου του 2022, με χρηματοδότηση ύψους 240.000 ευρώ από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Όπως ανέφερε ο διοικητής της 3ης ΥΠΕ Παναγιώτης Μπογιατζίδης, πρόκειται για ένα έργο, το οποίο χρηματοδοτήθηκε από την ΠΚΜ με 240.000 ευρώ. Παράλληλα σημείωσε ότι για τα ενοποιημένα Νοσοκομεία Γεννηματάς και Άγιος Δημήτριος, υλοποιούνται προγράμματα ΕΣΠΑ, ύψους δύο εκατομμυρίων ευρώ, καθώς και έργο ενεργειακής αναβάθμισης των δύο νοσοκομείων, ύψους περίπου 3,5 εκατομμυρίων ευρώ. «Όλες, λοιπόν, αυτές οι ενέργειες, όλος αυτός ο σχεδιασμός του Υπουργείου Υγείας για την αναβάθμιση των υποδομών έχει ως στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών. Το Σύστημα Υγείας, τα τελευταία δυόμισι χρόνια δοκιμάστηκε στην Covid-19 και ανταποκρίθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ξεκινάει μια καινούργια μέρα και αυτή η καινούργια ημέρα πρέπει να βρει το Σύστημα Υγείας -και το βρίσκει- πιο δυνατό και έτοιμο να μπορέσει να ανταποκριθεί στον βασικό του ρόλο, που είναι η προάσπιση της δημόσιας υγείας», πρόσθεσε ο κ. Μπογιατζίδης.

 

STHLH YGEIAS

Οι μαθητές του 23ου Νηπιαγωγείου Λάρισας απαγγέλλουν τμήμα του όρκου του Ιπποκράτη

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass