Αναστέλλει τη λειτουργία του το Κοινωνικό Ιατρείο

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΛΙΝΙΚΗ ΚΑΤΣΙΓΡΑ * ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΑΙ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΩΝ 150 ΑΠΟΡΩΝ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Δημοσίευση: 10 Απρ 2020 19:30
Στον χώρο του Κοινωνικού Ιατρείου και Φαρμακείου έχει μεταφερθεί ο αναγκαίος εξοπλισμός για τις αιμοληψίες Στον χώρο του Κοινωνικού Ιατρείου και Φαρμακείου έχει μεταφερθεί ο αναγκαίος εξοπλισμός για τις αιμοληψίες

Στην προσωρινή αναστολή της λειτουργίας του προχώρησε το Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, που στεγάζεται στο ιστορικό κτίριο της Ιατρικής Σχολής -Κλινική Κατσίγρα.

Αιτία, η οργάνωση και λειτουργία της κοινής αιμοδοσίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, προκειμένου να καλυφθούν οι τεράστιες ανάγκες σε αίμα.

Από τα τέλη του προηγούμενου μήνα, στον χώρο που λειτουργεί το Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, μεταφέρθηκε ο αναγκαίος εξοπλισμός για τις αιμοληψίες, με τους αρμόδιους καθηγητές της Ιατρικής Σχολής να κρίνουν ασύμβατη τη λειτουργία του Κοινωνικού Ιατρείου και Φαρμακείου στον χώρο των αιμοληψιών, απορρίπτοντας την πρόταση του τελευταίου για συνύπαρξη.

Το Κοινωνικό Ιατρείο και Φαρμακείο καλύπτει συνολικά 150 περίπου άπορους συμπολίτες, τακτικά ή περιστασιακά, με αποτέλεσμα η αναστολή της λειτουργίας του να παγώσει την ιατρική και φαρμακευτική εξυπηρέτηση των απόρων σε μια περίοδο ιδιαίτερα δύσκολη λόγω της υγειονομικής κρίσης.

Η συντονίστρια του Κοινωνικού Ιατρείου κα Χριστίνα Γιώτσα δεν κρύβει τον έντονο προβληματισμό της για το γεγονός ότι πηγαίνουν άποροι στον χώρο που γνωρίζουν αλλά δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν και υποστηρίζει ότι ο χώρος της Κλινικής Κατσίγρα θα μπορούσε να φιλοξενήσει ταυτόχρονα και με ασφάλεια και τις δύο δραστηριότητες.

"Η κοινωνία επιθυμεί να καλυφθούν οι ανάγκες της και η ανθρωπιά της φαίνεται από τη μέριμνά της στους οικονομικά αδύναμους. Γι΄ αυτό είναι αναγκαίο να βρεθεί μια λύση..." καταλήγει η κα Γιώτσα.

Με την άποψη της συντονίστριας για την εξεύρεση λύσης συμφωνεί και ο πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής καθηγητής Αθανάσιος Γιαννούκας κατανοώντας το πρόβλημα που προέκυψε. "Είναι αλήθεια ότι τις τελευταίες δύο εβδομάδες δώσαμε προτεραιότητα στην αιμοδοσία εξαιτίας των τραγικών αναγκών σε αίμα καθώς κινδυνεύσαμε να μην μπορούμε να εξυπηρετήσουμε ακόμα και έκτακτα χειρουργεία!" δήλωσε στην "Ε" ο πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής, προσθέτοντας ότι από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα αναζητηθεί σε συνεργασία των δύο πλευρών λύση προκειμένου να εξυπηρετήσει το Κοινωνικό Ιατρείο και τις δικές του ανάγκες.

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ

Στο μεταξύ ικανοποιητική θεωρείται η προσέλευση των Λαρισαίων στην αιμοδοσία των δύο φορέων, που υποστηρίζεται πλέον και από τον Δήμο Λαρισαίων, με μέριμνα του οποίου τοποθετήθηκε ειδικό σταντ έξω από την Κλινική Κατσίγρα στην πλατεία Ταχυδρομείου για την προσέλκυση των περαστικών.

"Οι Λαρισαίοι ανταποκρίνονται στις εκκλήσεις μας και η προσέλευση για αιμοδοσία είναι ικανοποιητική, υπάρχει ροή αν και η προσέλευση θα μπορούσε να ήταν μεγαλύτερη..." σημειώνει ο γιατρός του Εργαστηρίου Αιμοδοσίας-Αιματολογίας κ. Γιάννης Τσουρβελούδης, επαναλαμβάνοντας την έκκληση για συνέχιση της αιμοδοσίας τουλάχιστον για όσο χρόνο διαρκούν τα περιοριστικά μέτρα στην κυκλοφορία των πολιτών.

Σημειώνεται ότι το ωράριο λειτουργίας για αιμοδοσία είναι από Δευτέρα ως Παρασκευή 8.30-18.30, ενώ κατά τη διάρκεια της αιμοδοσίας, τηρούνται όλες οι προδιαγραφές για προφύλαξη μετάδοσης από κορονοϊό.

Υπενθυμίζεται ότι για τη μετάβαση στον χώρο της αιμοδοσίας οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να χρησιμοποιούν τη βεβαίωση τύπου Β - μετάβαση για ιατρικές υπηρεσίες- και να απευθύνονται στο τηλέφωνο 2413-502256-60 για επιβεβαίωση.

 

ΔΗΜ. ΚΑΤΣΑΝΑΚΗΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass