Δώρισαν πάνω από 4.500 ασπίδες προσώπου

ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Δημοσίευση: 08 Απρ 2020 18:15

Περισσότερες από 4.500 ασπίδες προστασίας προσώπου, παρήγαγε και δώρισε σε φορείς όλης της χώρας, η ερευνητική ομάδα του TED3D (Ελένη Ρηγάκη και Ηλίας Φρυτζαλάς), και ο επίκουρος καθηγητής Γεώργιος Κ.Δ. Σαχαρίδης, του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τη συμβολή του διευθυντή της Πνευμονολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, καθηγητή κ. Κωνσταντίνου Γουργουλιάνη, καθώς και του διευθυντή του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του «Αχιλλοπουλείου» Γενικού Νοσοκομείου Βόλου, κ. Ηλία Καραμέτου.

Σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου οι φορείς στους οποίους δόθηκαν είναι νοσοκομεία, κέντρα υγείας, ΕΚΑΒ, αστυνομία, λιμενικό, και στρατός και συγκεκριμένα:

Το ΓΝ Βόλου, το Πανεπιστημιακό Λάρισας, τα Γ.Ν. Λάρισας, Καστοριάς, Θεσσαλονίκης, Κοζάνης, Πτολεμαΐδας, Καβάλας, Άργους, Αθηνών «Ελπίς», Ρόδου, Σπάρτης, Γεννηματά, Νίκαιας, Καλαμάτας, Δράμας, ΝΙΜΤΣ, Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, Ηλείας, Ιωαννίνων, Νοσοκομείο Π&Α Κυριακού, «Τζάννειο», Χανίων, Αντικαρκινικό Ν. Μεταξά, Λαμίας, Ξάνθης, Νοσημάτων Θώρακος «Σωτηρία», το ΚΥ Ηλιούπολης, και «Αττικό». Οι αστυνομικές Διευθύνσεις Μαγνησίας, Λάρισας, Τρικάλων, Καρδίτσας, Κοζάνης και Καστοριάς. Τα EKAB Μαγνησίας, Λάρισας, Τρικάλων, Καρδίτσα. Η 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας για τα 45 Κέντρα Υγείας που έχει υπό την εποπτεία της. Η 1η Στρατιά, η Αεροπορική Βάση Σούδας, το 401 ΣΝ και Λιμενικό Σώμα Μαγνησίας.

Οι ασπίδες προστασίας προσώπου είναι ένα είδος πρώτης ανάγκης που σχεδιάστηκε εξ ’ολοκλήρου από κοινού από τους εν λόγω φορείς μετά από πολλά τεστ και μελέτη με τους γιατρούς. Η ασπίδα είναι πολλαπλών χρήσεων και αποστειρώνεται με ήπια αποστειρωτικά (αλκοολούχα, χλωριούχα, γλυκερίνες, σαπούνια, κλιβάνους UV-όχι θερμικούς), ενώ η δυνατότητα παραγωγής μας από το CNC μηχάνημα που έχει παραχωρηθεί από το TED3D για 24ωρη χρήση από το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών είναι 25-30 ασπίδες προστασίας προσώπου σε 1 ώρα. Τα βασικά πλεονεκτήματα της ασπίδα προστασίας προσώπου σε σχέση με άλλες ασπίδες προσώπου που παράγονται αλλού είναι: 1) Εχει σχεδιαστεί και δοκιμαστεί από διάφορες πανεπιστημιακές κλινικές και τμήματα επειγόντων πριν ξεκινήσει η μαζική παραγωγή της καλύπτοντας όλο το εμπρόσθιο, πλάγιο και πάνω μέρος του προσώπου, προστατεύοντας τους βλεννογόνους και σε συνδυασμό με μια μάσκα προστατεύοντας ακόμα περισσότερο το ιατρικό, νοσηλευτικό, γενικό προσωπικό των νοσοκομείων, ΕΚΑΒ αστυνομίας, λιμενικού και στρατού, 2) Η αντοχή της, λόγω του ανθεκτικού βιοσυμβατού υλικού που χρησιμοποιούμε, 3) Οι πολλαπλές χρήσεις της, 4) Ο μεγάλος αριθμός ασπίδων που μπορούν να κατασκευαστούν σε μία ώρα σε αντίθεση με άλλες μεθόδους παραγωγής που χρησιμοποιούν και τεχνολογίες 3d printing.

Όποιος φορέας έχει ανάγκη από ασπίδες προστασίας προσώπου να επικοινωνήσει με την ομάδα μέσω τηλεφώνου στο 6978-666255.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass