Reuters: Ο κορονοϊός είναι απίθανο να εξαφανιστεί το καλοκαίρι

Η εκτίμηση του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης Νόσων

Δημοσίευση: 30 Μαρ 2020 15:29

ΑΘΗΝΑ

Σε μια δυσοίωνη εκτίμηση προχώρησε την Τετάρτη το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων της ΕΕ, αναφορικά με την εξέλιξη της επιδημίας του κορονοϊού.

Σύμφωνα με τηλεγράφημα του Reuters, η πανδημία του κορονοϊού είναι απίθανο να εξαφανιστεί το καλοκαίρι, προειδοποιώντας ουσιαστικά πως η ασθένεια Covid-19 θα μπορούσε να εξακολουθήσει ακόμη και όταν αυξηθεί η θερμοκρασία.

Το σημείωμα αυτό του Ευρωπαϊκού Κέντρου δίνει λίγες ελπίδες στις φωνές που υπολόγιζαν πως ο νέος κορονοϊός ενδεχομένως να συμπεριφερθεί όπως οι άλλοι τέσσερις κορονοϊοί που ήταν ενδημικοί στον ανθρώπινο πληθυσμό και συνήθως δεν εντοπίζονταν κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Η θερμοκρασία ίσως τον επιβραδύνει

Αντιθέτως, σε δηλώσεις της στο MEGA , η Ελένη Γιαμαρελλου ανέδειξε μια έρευνα που δείχνει μείωση της μεταδοτικότητας του ιού υπό συνθήκες ζέστης. Συγκεκριμένα, η λοιμωξιολόγος αναφέρθηκε σε μελέτη που έλαβε χώρα στην Ιαπωνία και δείχνει... φως στο τέλος του τούνελ.

Άλλωστε, ερευνητές των Πανεπιστημίων Beihang και Tsinghua στην Κίνα διαπίστωσαν ότι ο ρυθμός μετάδοσης της Covid-19, που προκαλεί ο φονικός κορονοϊός με τα χιλιάδες θύματα παγκοσμίως, επιβραδύνθηκε καθώς ζέστανε ο καιρός και αυξήθηκε η υγρασία σε 100 κινεζικές πόλεις.

Κι όπως αναφέρουν στη μελέτη τους, «η υψηλή θερμοκρασία και η σχετικά υψηλή υγρασία μειώνουν σημαντικά τη μετάδοση της Covid-19.» Ωστόσο, μολονότι η έρευνα αλλά και ειδικοί έχουν επισημάνει ότι οι υψηλότερες θερμοκρασίες δεν ευνοούν τον κορονοϊό, η ζέστη και η υγρασία απλώς θα επιβραδύνουν τον ρυθμό μετάδοσής του, δεν θα τον σταματήσουν.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass