«Συμβάλλουμε στη μάχη των υγειονομικών ενάντια στην πανδημία»

ΟΙ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗΣ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΒΙΟΧΗΜΕΙΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 26 Μαρ 2020 15:36

Την πρόθεσή τους να συμβάλουν στη μάχη των υγειονομικών ενάντια στη πανδημία εκφράζουν με ανακοίνωσή τους οι εκλεγμένοι με την Πανσπουδαστική στους Φοιτητικούς Συλλόγους Ιατρικής και Βιοχημείας, καταγγέλλοντας ταυτόχρονα ως απαράδεκτη τη στάση της ΔΑΠ.

Χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση επισημαίνονται, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Τις τελευταίες ημέρες, με πρωτοβουλία των εκλεγμένων με την Πανσπουδαστική, η πλειοψηφία των φοιτητικών συλλόγων Ιατρικής και Νοσηλευτικής όλης της χώρας καλούν σε εθελοντική συμβολή απόφοιτων και τελειόφοιτων φοιτητών στη μάχη κατά της πανδημίας στα νοσοκομεία της χώρας. Ήδη ο σύλλογος της ΣΕΥΠ στη Λάρισα, οι ΦΣ Ιατρικής Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων έχουν πάρει σχετική απόφαση, η οποία συναντά τη θερμή ανταπόκριση των ίδιων των φοιτητών.

Ταυτόχρονα οι φοιτητές στηρίζουμε τις δίκαιες διεκδικήσεις των υγειονομικών για να καλυφθούν τα μεγάλα κενά και οι ελλείψεις σε προσωπικό, υποδομές, μέσα προστασίας, κλίνες ΜΕΘ, ώστε να δώσουμε τη μάχη με την επιδημία με τους καλύτερους δυνατούς όρους.

Δυστυχώς στους συλλόγους φοιτητών Ιατρικής και Βιοχημείας Λάρισας, η κυβερνητική παράταξη της ΔΑΠ δεν δέχτηκε καν να γίνει συνεδρίαση των ΔΣ.

Θεωρούμε τη στάση τους αυτή απαράδεκτη, αφού στρέφεται ενάντια στην κοινή λογική και στη διάθεση των φοιτητών να συμβάλουμε οργανωμένα, με δεδομένο τις γνώσεις, θεωρητικές και πρακτικές και την αντίστοιχη περιορισμένη πείρα που έχουμε στον αγώνα που διεξάγεται αυτή τη στιγμή στα δημόσια νοσοκομεία για την προστασία και την υπεράσπιση της υγείας του λαού μας. Για να μας αποφύγουν έφτασαν στο σημείο να ισχυριστούν ότι το ΔΣ του συλλόγου δεν μπορεί να αποφασίσει μέσω τηλεδιάσκεψης, αλλά πρέπει να συνεδριάσει με τη φυσική παρουσία των μελών του, την ίδια ημέρα που η κυβέρνηση ανακοίνωνε απαγόρευση της κυκλοφορίας.

Αλήθεια, δεν γνωρίζουν ότι στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, όπου οι φοιτητές Ιατρικής είναι στις κλινικές, λειτουργούν οι 12 από τις 20 κλίνες Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, ενώ από τις 228 οργανικές θέσεις ειδικών γιατρών πληρούνται οι 159;

Εμείς ως νέοι επιστήμονες επιλέγουμε να συνεισφέρουμε στη μάχη των υγειονομικών με όσες δυνάμεις διαθέτουμε και ταυτόχρονα δεν κλείνουμε τα μάτια στην οριακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται το Σύστημα Υγείας στη χώρα μας.

Ερωτήματα προκαλεί και η στάση της παράταξης ΕΑΑΚ-ΙΟΣ στη Βιοχημεία, οι οποίοι αρνήθηκαν το ψήφισμα. Σε κάθε περίπτωση, με την πανδημία σε εξέλιξη, δηλώνουμε αποφασισμένοι να συνδράμουμε με όλες μας τις δυνάμεις στην ηρωική προσπάθεια των υγειονομικών να σώσουν ανθρώπινες ζωές. Καλούμε όλους τους φοιτητές της Ιατρικής και της Βιοχημείας Λάρισας να στηρίξουν την πρωτοβουλία των φοιτητικών συλλόγων και να δηλώσουν συμμετοχή στο e-mail του Φοιτητικού Συλλόγου της ΣΕΥΠ Λάρισας. E-mail επικοινωνίας: seyp_larisas@yahoo.com.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass