ΑΝΟΙΧΤΟ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΑΦΗΝΕΙ Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ 5ης ΥΠΕ

«Κόκκινες γραμμές» θέτει ο Νέστορας Αντωνίου

Δημοσίευση: 25 Αυγ 2015 8:00 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2016 0:07

 

 

Τις δικές του «κόκκινες γραμμές» βάζει ενόψει των εκλογών ο Λαρισαίος διοικητής της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Νέστορας Αντωνίου, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο παραίτησής του το επόμενο διάστημα.

Όπως είναι ήδη γνωστό, ο κ. Αντωνίου υπέβαλε την παραίτησή του από τη Νομαρχιακή Επιτροπή Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ ευθύς αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του στην ΥΠΕ, ενώ η ΚΟΕ, η συνιστώσα του κόμματος από την οποία προέρχεται, έχει εξαρχής διαχωρίσει τη θέση της με το τρίτο μνημόνιο και οι τέσσερις βουλευτές που είχε εκλέξει στη Βουλή ανεξαρτητοποιήθηκαν από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ένας από τους 4 βουλευτές, ο Βασίλης Κυριακάκης, έχει ενταχθεί στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Λαϊκής Ενότητας, ενώ ακόμα δεν έχουν ξεκαθαρίσει τη στάση τους οι Ελένη Σωτηρίου, Δημήτρης Κοδέλας και Βασίλης Χατζηλάμπρου.

Μιλώντας στην «Ε», ο Νέστορας Αντωνίου εκφράζει την αντίθεσή του σε αποφάσεις της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας και την καθυστέρηση σε μια σειρά διαδικασιών που καθόλου δεν διευκολύνει το δικό του ρόλο.

Ο κ. Αντωνίου αναφέρει χαρακτηριστικά το νομοσχέδιο για τους ανασφάλιστους που παραμένει επί μήνες στα συρτάρια του υπουργείου, το νομοσχέδιο για την πρωτοβάθμια φροντίδα που βρίσκεται σε διαβούλευση, τη λήψη ισοδύναμων μέτρων που αποδέχθηκε η κυβέρνηση προκειμένου να μην επιστρέψει το μέτρο της καταβολής 5 ευρώ για κάθε επίσκεψη σε νοσοκομείο, τη ροπή που φαίνεται να υπάρχει για επιπλέον μειώσεις στους προϋπολογισμούς των νοσοκομείων για το 2016, όπως και τη φαρμακευτική δαπάνη η οποία αναμένεται να μειωθεί από τα 2 στα 1,6 εκατομμύρια ευρώ.

Επισημαίνει επίσης ότι με τις πρόωρες εκλογές πηγαίνει ακόμα πιο πίσω η τοποθέτηση νέων διοικητών στα νοσοκομεία και δεν πρέπει πλέον να αναμένεται πριν το τέλος της χρονιάς.

Ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ ξεκαθαρίζει ότι δεν μπορεί να στηρίξει αποφάσεις και διαδικασίες όπως οι παραπάνω και δηλώνει ότι θα περιμένει την ανάδειξη της νέας ηγεσίας στο υπουργείο μετά τις εκλογές, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να θέσει υπ’ όψιν της την παραίτησή του.

Μεν. Κατσαμπέλας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass