Αγώνας ενάντια στην ιδιωτικοποίηση

ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΠΓΝΛ

Δημοσίευση: 27 Φεβ 2020 15:58

Παρουσία του διοικητικού συμβουλίου της ΠΟΕΔΗΝ αλλά και αντιπροσωπείας της ΑΔΕΔΥ συγκλήθηκε προχθές έκτακτα η γενική συνέλευση των εργαζομένων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, όπου συζητήθηκε η προοπτική μετατροπής του σε Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου.

«Οι εργαζόμενοι μέσα από τη μαζική συμμετοχή τους, για άλλη μια φορά διατράνωσαν την αντίθεσή τους στα σχέδια της κυβέρνησης για ιδιωτικοποίηση του ΠΓΝΛ» τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του σωματείου εργαζομένων, στην οποία αναφέρεται:

«Η λειτουργία του Νοσοκομείου προβλέπεται να γίνει ως Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, αλλάζοντας τον δημόσιο χαρακτήρα του.

Η κυβέρνηση θέλει να ξεφορτωθεί τη δαπάνη της Δημόσιας Υγείας και να τη φορτωθούν οι πολίτες. Θέλει εργαζόμενους με ελαστικές μορφές απασχόλησης.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να μας πείσει ότι μετατρέποντας τα Νοσοκομεία σε ΝΠΙΔ θα λυθούν οι παθογένειές τους.

Δεν φταίει η νομική μορφή για την κακή κατάσταση των Νοσοκομείων. Φταίνε οι ψεύτικες δεσμεύσεις για προσλήψεις. Φταίει η υποχρηματοδότηση της Δημόσιας Υγείας και το τριτοκοσμικό ύψος των δημόσιων δαπανών που είναι 4,7% του ΑΕΠ. Στη χώρα μας έχουμε περισσότερη ιδιωτική υγεία από όλες τις χώρες της Ευρώπης (3,1% του ΑΕΠ ιδιωτικές δαπάνες)»

Με την ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου καλούν τους φορείς και τους πολίτες της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας να αγωνιστούν μαζί τους δηλώνοντας ότι «θα αγωνιστούμε μέχρι τη δικαίωση, το χρωστάμε στα παιδιά μας αλλά και στους φτωχοποιημένους από την κρίση συνανθρώπους μας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass