Η πρόληψη σώζει ζωές

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ ΣΤΑ ΦΑΡΣΑΛΑ

Δημοσίευση: 26 Οκτ 2019 18:05
Οι κ. Νικ. Παπαϊωάννου, Κων/νος Λιούπης και Αθ. Παλλάντζας Οι κ. Νικ. Παπαϊωάννου, Κων/νος Λιούπης και Αθ. Παλλάντζας

Με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε η ιατρική ομιλία που διοργάνωσε ο ΟΠΑΚΠΑ του Δήμου Φαρσάλων, για τον καρκίνο του μαστού, στο Πολιτιστικό Κέντρο της πόλης.

Την εκδήλωση συντόνισε ο Φαρσαλινός μαιευτήρας χειρουργός γυναικολόγος κ. Κων/νος Λιούπης, ενώ ομιλητές της εκδήλωσης ήταν οι κ. Νικ. Παπαϊωάννου (χειρουργός μαστού) και Αθ. Παλλάντζας (πλαστικός χειρουργός), οι οποίοι ανέπτυξαν θέματα όπως η Πρώιμη διάγνωση και θεραπεία καρκίνου του μαστού, «κάθε μέρα μια νίκη» καθώς και Μαστεκτομή – Αποκατάσταση «Ξανακερδίζοντας τη θηλυκότητά μου». Οι ομιλητές αναφέρθηκαν στο γεγονός ότι η πρόληψη σώζει ζωές και ότι οι γυναίκες θα πρέπει να πραγματοποιούν εξετάσεις ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Συγκινητική στιγμή της εκδήλωσης ήταν όταν η κ. Μαργαρίτα Γκότη γνωστοποίησε το πρόβλημά της πάνω στον καρκίνο του μαστού, η οποία περιέγραψε ότι έκανε διπλή μαστεκτομή, λέγοντας ότι "φόρεσα τη στολή του θάρρους, του θράσους και της αισιοδοξίας και προχώρησα με χαμόγελο, αποφεύγοντας να πω γιατί συνέβη σε μένα, τα λέω όλα αυτά για να σας αφυπνίσω και να κλείσετε άμεσα ραντεβού με τον γιατρό σας", αποσπώντας το "ζεστό" χειροκρότημα του κοινού.

Στην εκδήλωση χαιρετισμό πραγματοποίησε ο πρόεδρος του ΟΠΑΚΠΑ κ. Χρήστος Μπασαγιάννης, ενώ την εκδήλωση παρακολούθησαν οι αντιδήμαρχοι κ. Σοφία Χατζηπλή και Νίκος Γκατζόγιας, η επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Μαρία Ίφου και οι τοπ. σύμβουλοι κ. Βαρακλιώτης, Γεροβασίλης και Βαγγελός.

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Γ. Γκαντέλου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass