ΥΠΟΘΕΣΗ ΥΓΕΙΑΣ

Δημοσίευση: 30 Απρ 2019 22:00

Εγκρίθηκε ο απολογισμός 2016 των νοσοκομείων

Τον απολογισμό εσόδων – εξόδων οικονομικού έτους 2016, του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας - Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας «ΚΟΥΤΛΙΜΠΑΝΕΙΟ - ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΙΟ», ύψους 156.739.602,73 ευρώ, ενέκρινε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός ως εξής:

Ταμειακό Υπόλοιπο 31/12/2015 24.132.489,87
Πλέον Έσοδα 2016 132.607.112,86
Σύνολο 156.739.602,73
Μείον Έξοδα 2016 96.100.531,21
Λογιστικό Ταμειακό Υπόλοιπο 31/12/2016 60.639.071,52
Λογιστικό Ταμειακό Υπόλοιπο 60.639.071,52
Μείον απώλεια λόγω συμμετοχής στο Κοινό Κεφάλαιο του Ν.2469/1997 1.377.649,61
Πλέον ανεξόφλητες επιταγές 2.676.608,53
Μείον κατασχέσεις σε βάρος τραπεζικών λογαριασμών (και παρακαταθέσεις στο ΤΠΚΔ) 7.221.082,30
Μείον αυτόματη ανάκληση χρηματοδότησης έργων ΕΣΠΑ - ΠΔΕ 1.300.046,41
Πλέον καταθέσεις χωρίς έκδοση ΓΕ προς τακτοποίηση 10.790,83
Μείον ποσό χρέωσης από Τράπεζα εκ παραδρομής 797,03
Πλέον διαφορά από εξόφληση δαπανών 66,20
Μείον έσοδα προς κατάθεση την επόμενη χρήση 0,56
Διαθέσιμο Ταμειακό Υπόλοιπο 53.426.961,17

Ανάλυση Ταμειακού Υπολοίπου την 31/12/2016

 

------

Από τις ΤΟΜΥ το Ατομικό Δελτίο Υγείας μαθητών

Αναφορικά με το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.) για το σχολικό έτος 2019-2020, το οποίο απαιτείται για τη φοίτηση στις σχολικές μονάδες της χώρας, ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας Γιάννης Μπασκόζος σε εγκύκλιό του προς όλες τις Υγειονομικές Περιφέρειες της χώρας αναφέρει:

Ο οικογενειακός ιατρός της Ομάδας Υγείας, που στελεχώνει τις Τοπικές Μονάδες Υγείας, οφείλει να τηρεί το Φύλλο Ιατρικής Εξέτασης για το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή, να συμπληρώνει το Δελτίο αυτού και να χορηγεί τις βεβαιώσεις υγείας.

Σύμφωνα με σχετική Υπουργική Απόφαση «ο ιατρός ειδικότητας παιδιατρικής των Τοπικών Ομάδων Υγείας (Τ.ΟΜ.Υ.) οφείλει να τηρεί, για τον παιδικό πληθυσμό, το Φύλλο Ιατρικής Εξέτασης για το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή, να συμπληρώνει το Δελτίο αυτού και να χορηγεί τις βεβαιώσεις υγείας.

Οι Διοικήσεις των Υγειονομικών Περιφερειών της χώρας, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους καλούνται να συντονίσουν τις Μονάδες Υγείας της περιοχής ευθύνης τους για την καλύτερη εφαρμογή της σχετικής Κ.Υ.Α. και της ερμηνευτικής εγκυκλίου.

Επισημαίνεται ότι, το έντυπο του Α.Δ.Υ.Μ. και το Φύλλο Ιατρικής Εξέτασης (Φ.Ι.Ε.) είναι διαθέσιμα και στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Υγείας (άξονας «Υγεία», ενότητα «Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας», υποενότητα «Δράσεις, Παρεμβάσεις και Προγράμματα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας», Οικογενειακός Προγραμματισμός – Μητέρα- Παιδί).

 

------

Και χωρίς voucher αποζημίωση γυαλιών οράσεως

Βαθιά ανάσα μετά τα όσα συνέβησαν με την κάλυψη της ασφαλιστικής δαπάνης από τον ΕΟΠΥΥ για τα γυαλιά οράσεως παίρνουν οι οπτικοί και της Λάρισας. Τροπολογία που ψηφίστηκε πρόσφατα προβλέπει ότι οι δαπάνες που υποβλήθηκαν ή θα υποβληθούν μέχρι 30 Ιουνίου 2019, με ατομικά αιτήματα στις Περιφερειακές Διευθύνσεις του ΕΟΠΥΥ, σχετικά με τη χορήγηση οπτικών -γυαλιών οράσεως και την παροχή υπηρεσιών ειδικής αγωγής δύναται να αποζημιώνονται και απευθείας στους δικαιούχους ασφαλισμένους.

Η τροπολογία έρχεται να αναιρέσει προσωρινά -δηλαδή μέχρι τέλος Ιουνίου- την προηγούμενη διαδικασία για την αποζημίωση οπτικών ειδών με βεβαίωση πληρωμής (voucher).

Τόσο με την κατάθεση ατομικών αιτημάτων, όσο και με τα voucher (όπου εφαρμόζονται), το ποσό που αποζημιώνει ο ΕΟΠΥΥ, σύμφωνα με τον νέο Ενιαίο Κανονισμό Παροχών Υγείας, είναι 100 ευρώ για κάθε αγορά γυαλιών ή φακών επαφής. Αν η αγορά είναι μεγαλύτερη των 100 ευρώ, το ποσό θα το επιβαρύνεται ο ασφαλισμένος από την τσέπη του.

Με το voucher των 100 ευρώ, πάντως, ο κάθε ασφαλισμένος θα μπορεί να προμηθεύεται γυαλιά οράσεως, χωρίς να προπληρώνει.

Πώς θα καταβάλλεται η παροχή στους ασφαλισμένους:

- Σε παιδιά ως 12 ετών χορηγούνται άθραυστα γυαλιά ασφαλείας κάθε 2 χρόνια.

- Για την προμήθεια γυαλιών πρεσβυωπίας, ο ΕΟΠΥΥ χορηγεί αποζημίωση μόνο σε ασφαλισμένους άνω των 40 ετών και με την προϋπόθεση ότι δεν έχουν λάβει άλλα γυαλιά σε διάστημα τετραετίας, για άλλη διαταραχή όρασης.

- Σε περίπτωση «κερατόκωνου» χορηγείται ειδικός κερατοκωνικός φακός που αντικαθίσταται κάθε εξάμηνο.

Η απόδοση της δαπάνης γίνεται με βάση το παραστατικό αγοράς και την ιατρική γνωμάτευση που εκδίδεται ηλεκτρονικά και στην οποία αναφέρονται, εκτός από τα στοιχεία του γιατρού και του ασθενή, ο κωδικός νόσου (ICD10) της οπτικής διαταραχής, τα δεδομένα της μέτρησης οπτικής οξύτητας σε κάθε οφθαλμό, τα οποία τεκμηριώνουν την αναγκαιότητα χορήγησης γυαλιών ή φακών επαφής.

 

------

Έπεσαν υπογραφές για 19 αξονικούς τομογράφους

2EPESAN YPOGRAFES GIA 19 AJONIKOYS

Υπογράφηκαν τις προηγούμενες ημέρες στο Υπουργείο Υγείας οι προγραμματικές συμβάσεις για την προμήθεια 19 υπερσύγχρονων αξονικών τομογράφων για τις ανάγκες νοσοκομειακών μονάδων σε όλη τη χώρα.

Ο διεθνής διαγωνισμός που διεξήχθη από το Σισμανόγλειο Γενικό Νοσοκομείο με πιλοτικό τρόπο σε σχέση με τις μέχρι σήμερα διαδικασίες προμηθειών, διήρκεσε 18 μήνες περίπου. Το τελικό συνολικό τίμημα που προέκυψε για την προμήθεια, εγκατάσταση, συντήρηση/τεχνική κάλυψη για 5 χρόνια και εκπαίδευση του προσωπικού, ανέρχεται στο ποσό των 8.600.000 € περίπου.

 Οι 3 εταιρείες που προκρίθηκαν από τον διαγωνισμό (General Electric, Siemens, «ΠΡΩΤΟΝ»), δεσμεύτηκαν για ταχύτατες διαδικασίες παράδοσης και εγκατάστασης των μηχανημάτων μέσα στο καλοκαίρι 2019, ανάλογα και με τις ειδικές συνθήκες που επικρατούν σε κάθε νοσοκομείο υποδοχής.

Πέντε νοσοκομεία (ΓΝΑ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ, ΓΝΑ ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ, ΓΝΕ ΘΡΙΑΣΙΟ, ΓΝΘ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ και ΠΓΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ) θα παραλάβουν Αξονικούς Τομογράφους 64 τομών, ενώ τα υπόλοιπα (Πύργου, Καρπενησίου, Κυθήρων, Κέρκυρας, Νάουσας, ΨΝΑ, ΝΜ Γεννηματάς, Χατζηκώστα Ιωαννίνων, Σητείας, Μεσολογγίου, Διδυμοτείχου, Άργους, ΚΥ Κω και Αμ. Φλέμινγκ) θα αποκτήσουν τομογράφους CT 16 Τύπου Α (32 τομών) και CT 16 Tύπου Β (16 τομών).

Με τη νέα αυτή μαζική προμήθεια των σύγχρονων ιατρικών μηχανημάτων αναβαθμίζεται συνολικά η διαγνωστική και θεραπευτική επάρκεια του δημόσιου συστήματος Υγείας πανελλαδικά, ενώ μειώνεται δραστικά (σε κάποιες περιπτώσεις εκμηδενίζεται σχεδόν) ο απαιτούμενος χρόνος της εξέτασης/θεραπείας και κατ’ επέκταση και της επίπονης διαδικασίας που υφίστανται οι ασθενείς.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass