«Υποκριτικός ο διαχωρισμός των Νοσοκομείων»

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ

Δημοσίευση: 20 Μαρ 2019 15:46

Τη στάση της κυβέρνησης, όπως και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων για τη συνεχόμενη υποβάθμιση των νοσοκομείων της Λάρισας και των κέντρων υγείας, καταγγέλλουν με κοινή ανακοίνωσή τους οι νοσοκομειακοί γιατροί της Λάρισας με κοινή ανακοίνωση των διοικήσεων Ιατρών ΕΣΥ Πανεπιστημιακού και ΔΣ νοσοκομειακών γιατρών Γενικού Νοσοκομείου και γιατρών των Κέντρων Υγείας, στην οποία τονίζουν:

«Δεν θα επιτρέψουμε τα υπάρχοντα τμήματα του ΕΣΥ του ΠΠΓΝΛ να ακολουθούσουν την τύχη άλλων κλινικών του ΕΣΥ του νοσοκομείου που συγχωνευτήκαν ή έκλεισαν.

Το ΠΠΓΝΛ που ιδρύθηκε με το ΠΔ 411/1995, είναι νοσοκομείο του ΕΣΥ που έχει εγκατεστημένες και πανεπιστημιακές κλινικές. Δεν αποτελεί υπηρεσία του τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας, δεν έχει συσταθεί με την ευθύνη της ίδιας σχολής και ως εκ τούτου δεν διοικείται από αυτήν.

Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας υπάγεται στη δικαιοδοσία, τον έλεγχο και την εποπτεία του Υπουργείου Παιδείας. Δεν μπορεί κάνεις αυθαίρετα να αποφασίζει τη μετατροπή τμημάτων ΕΣΥ σε πανεπιστημιακές παρακάμπτοντας το επίσημο οργανόγραμμα του νοσοκομείου.

Καταγγέλλουμε τη στάση της κυβέρνησης, του Υπουργείου και της ΥΠΕ που συνειδητά δεν λύνουν τα θέματα που κατά καιρούς προκύπτουν.

Η συγχώνευση των δύο νοσοκομείων, ΓΝΛ και ΠΓΝΛ έγινε με σκοπό τη μείωση του λειτουργικού κόστους και την περαιτέρω υποβάθμιση και συρρίκνωσή τους. Ως αποτέλεσμα βιώσαμε τη συνεχή μείωση των προϋπολογισμών των νοσοκομείων και των ΚΥ από τη σημερινή και προηγούμενες κυβερνήσεις.

Στην παρούσα φάση η κυβέρνηση υποκριτικά, ενώ κάτω από τις πιέσεις μας προχωρεί σε διοικητικό και λειτουργικό διαχωρισμό των νοσοκομείων, παράλληλα συνεχίζει να συρρικνώνει περαιτέρω τους προϋπολογισμούς τους σε επίπεδα που δεν εξασφαλίζουν την ασφαλή και επαρκή λειτουργιά και ανάπτυξη.

Διεκδικούμε:

1. Σημαντική αύξηση του προϋπολογισμού των δύο νοσοκομείων ώστε να μπορούν να ανταπεξέλθουν στις σύγχρονες απαιτήσεις της ιατρικής προς όφελος των άρρωστων.

2. Δημόσια και δωρεάν υγεία για όλον τον λαό.

3. Την καθιέρωση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης όλων όσοι υπηρετούν στις δημοσιές νοσηλευτικές δομές.

4. Την εξασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων για τους ειδικευόμενους και ειδικευμένους ιατρούς με τη χορήγηση ρεπό.

5. Τον σεβασμό των ιατρών του ΕΣΥ και την ισότιμη, ουσιαστική και καίρια εκπροσώπησή τους στα θεσμικά όργανα του νοσοκομείου (τομείς-επιστημονικό συμβούλιο κ.λπ.).

6. Την άμεση αποπληρωμή των δεδουλευμένων στους επικουρικούς ιατρούς που αμείβονται μέσω ΕΣΠΑ.

7. Την ανανέωση των συμβάσεων και τη μονιμοποίηση των επικουρικών ιατρών.

8. Την κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων των δύο νοσοκομείων και των ΚΥ με άμεση και επιτακτική προτεραιότητα τα τμήματα του ακτινολογικό παιδοχειρουργική, παθολογικό, ορθοπεδικό, γυναικολογικό, και τις μονάδες αιμοκάθαρσης, ΜΑΦΚ και ΜΕΘ καθώς και το ακτινολογικό και μικροβιολογικό εργαστήριο του ΠΠΓΝΛ».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass