«Οχι στη μετατροπή κλινικών ΕΣΥ σε πανεπιστημιακές»

ΤΟΝΙΖΕΙ Η ΔΗΠΑΚ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ

Δημοσίευση: 27 Φεβ 2019 15:20

Aπαράδεκτη χαρακτηρίζει κάθε προσπάθεια αλλαγής καθεστώτος των κλινικών του ΕΣΥ η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Γιατρών με αφορμή τη σχεδιαζόμενη μετατροπή του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΕΣΥ του ΠΓΝΛ σε Πανεπιστημιακή Κλινική Επείγουσας Ιατρικής, και δηλώνει ότι στηρίζει τη διοικητική και οργανωτική αυτοτέλεια των κλινικών του ΕΣΥ στα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της «Δεν μπορεί κανείς αυθαίρετα να αποφασίζει τη μετατροπή κλινικών του ΕΣΥ σε Πανεπιστημιακές, παρακάμπτοντας το επίσημο οργανόγραμμα λειτουργίας του Νοσοκομείου» για να καταγγείλει τη στάση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, του Υπουργείου Υγείας και της ΥΠΕ, που «συνειδητά δεν λύνουν τα θέματα που κατά καιρούς προκύπτουν».

«Είναι τυχοδιωκτική η στάση της πλειοψηφίας του ΔΣ των ιατρών του ΕΣΥ του ΠΓΝΛ, που σε ανάλογη περίπτωση (συγχώνευση της Νεογνολογικής Κλινικής στο ΠΓΝΛ με την Πανεπιστημιακή Παιδιατρική Κλινική δεν είπε κουβέντα καταψηφίζοντας την πρότασή μας)» συνεχίζει η ΔΗΠΑΚ αναφέροντας πως «διεκδικεί Κεντρικό Σχεδιασμό για την Υγεία, που θα αναγνωρίζει τον ρόλο του Πανεπιστημίου και το έργο των Πανεπιστημιακών ιατρών προσφέροντας δωρεάν υπηρεσίες σε όλο τον λαό».

Παράλληλα σημειώνει ότι παλεύει για:

* Ενιαίο, καθολικό, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας - Πρόνοιας με αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στην Υγεία, την Πρόνοια, το Φάρμακο.

* Μαζικές προσλήψεις προσωπικού μόνιμου πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Κατάργηση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων ομηρίας και ανακύκλωσης της ανεργίας.

*  Άμεση μονιμοποίηση όλων των επικουρικών και συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να προκηρυχθούν άμεσα όλες οι οργανικές θέσεις σε όλες τις κλινικές (ΕΣΥ και Πανεπιστημιακές).

* Ιατρούς ΕΣΥ και μέλη ΔΕΠ πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.

* Αύξηση των δαπανών για την Υγεία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass