ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ 1η ΤΟΜΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

Η ζωή με τον σακχαρώδη διαβήτη

Δημοσίευση: 30 Μαρ 2018 22:20

Η διάγνωση, η ρύθμιση, οι επιπλοκές, οι εξετάσεις βρέθηκαν στο επίκεντρο της εκδήλωσης για τον σακχαρώδη διαβήτη που διοργάνωσε το προσωπικό της 1ης ΤΟΜΥ Θεσσαλίας, Αγ. Γεωργίου χθες το πρωί στο Πολιτιστικό Κέντρο της περιοχής.

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης οι πολίτες έμαθαν πώς να μετρούν μόνοι τους το σάκχαρο, να προσέχουν τη διατροφή τους και να αθλούνται προκειμένου να κρατούν τις τιμές σε χαμηλά επίπεδα. Η παθολόγος της ΤΟΜΥ Πολυξένη Λάλου μίλησε στους συγκεντρωμένους για τους τύπους, τα συμπτώματα, τη διάγνωση, πώς μπορούν να τον παρακολουθούν, τις επιπλοκές αλλά και τη θεραπεία του σακχαρώδους διαβήτη ενώ στη μέτρηση και στον τρόπο που χορηγείται η ινσουλίνη αναφέρθηκε η νοσηλεύτρια Ανθή Μπανα.

Όπως επισημάνθηκε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για ένα διαβητικό άτομο είναι σημαντικός ο αυτοέλεγχος, η μέτρηση δηλαδή, η αναγνώριση των υπογλυκαιμιών και η διατροφή όπως υποστήριξε η επισκέπτρια Υγείας Μαρία Φάκα. Η ενημέρωση ολοκληρώθηκε με την εισήγηση της κοινωνικής λειτουργού Ζωής Λόλα, η οποία μίλησε για την ψυχοκοινωνική διάσταση του σακχαρώδη διαβήτη.

Τέλος, να αναφερθεί ότι οι Λαρισαίοι δείχνουν να εμπιστεύονται τις ΤΟΜΥ καθώς σύμφωνα με τη διεπιστημονική ομάδα που απασχολείται στη δομή οι εγγραφές των πολιτών αυξάνονται, όπως και η προσέλευση στα ιατρεία αλλά και στο παιδιατρικό.

Ζ.Π.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass