ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ:

«Οικονομική κατάρρευση από την εφαρμογή του clawback»

Δημοσίευση: 23 Μαρ 2018 15:46

Την απόσυρση του clawback ζητούν τα μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας μέσω ανακοίνωσης εκφράζοντας παράλληλα την αγανάκτησή τους. Συγκεκριμένα αναφέρουν ότι «μετά τη δημοσιοποίηση από τον ΕΟΠΥΥ του clawback του Α΄ εξαμήνου του 2017, που είναι καταστροφικό για τις εργαστηριακές εξετάσεις και ιατρικές πράξεις, ειδικότερα δε για τα υπερηχογραφήματα, επιβεβαιώνεται για μια ακόμα φορά η εκτίμηση του Συλλόγου μας για πλήρη κατάργησή του, μάλιστα από έναν Πλεονασματικό ΕΟΠΥΥ (534 εκατ. ευρώ).

Τα παρακάτω ενδεικτικά παραδείγματα, μοιάζουν με σενάρια επιστημονικής φαντασίας: τα υπερηχογραφήματα των Καρδιολόγων υπόκεινται σε clawback 48,38%, στους Ακτινολόγους επίσης τα υπερηχογραφήματα αγγίζουν το τραγικό 49% clawback, στο οποίο αν προστεθεί 20% rebate και 15-17% του εκτελούντος γιατρού, συν 15-20% αναλώσιμα και λοιπά έξοδα, καταλήγουμε ότι ο ακτινοδιαγνώστης καλείται να εκτελέσει υπέρηχο με ζημιά, οι δε λοιπές εξετάσεις και πράξεις έχουν clawback 35,15%.

Όλα τα παραπάνω είναι αποτρεπτικά της βιωσιμότητας των ελευθεροεπαγγελματιών γιατρών, καθώς και των μικρομεσαίων εργαστηρίων, εξυπηρετούν αποκλειστικά συμφέροντα ομίλων και funds ενώ ενισχύουν τη μετανάστευση.

Ο περιορισμός της άσκοπης χρήσης των ιδιωτών παρόχων και ο εξορθολογισμός των δαπανών δεν γίνεται με οριζόντια μέτρα, αλλά με ηπιότερα, όπως η πιστή εφαρμογή των διαγνωστικών πρωτοκόλλων, η καθιέρωση PIN ασθενούς κ.λπ. Κυρίως όμως με την ορθή ενημέρωση και συνεργασία των γιατρών.

Εκφράζοντας την αγανάκτηση των μελών μας, ζητάμε την απόσυρση του clawback της συγκεκριμένης περιόδου και την άμεση κατάργησή του, με παράλληλη ενίσχυση του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ, από τα θηριώδη πλεονάσματά του», καταλήγει η ανακοίνωση του Συλλόγου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass