ΕΝΩ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ

Ακτινοθεραπεία στη Λάρισα από ιδιωτική κλινική

*Επένδυση 4 εκατ. ευρώ υπόσχεται κάλυψη των αναγκών της ευρύτερης περιοχής στην αντιμετώπιση του καρκίνο

Δημοσίευση: 20 Ιουν 2015 8:35

 

 

υ

Κι ενώ τα προβλήματα στο Τμήμα Ακτινοθεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου παραμένουν, διαβλέποντας το κενό ο ιδιωτικός τομέας σπεύδει να το καλύψει. Όπως ανακοινώθηκε από ιδιωτική κλινική αθηναϊκού ομίλου, η οποία εδρεύει στη Λάρισα, «ξεκίνησαν οι οικοδομικές εργασίες για την κατασκευή των κτιριακών εγκαταστάσεων του Τμήματος Ακτινοθεραπευτικής». Πρόκειται για επένδυση ύψους 4 εκατομμυρίων ευρώ, με στόχο να καλύψει τις ανάγκες του πληθυσμού της ευρύτερης περιοχής.

Εν τω μεταξύ ανησυχητικές είναι οι πληροφορίες που καταφθάνουν για την τύχη της δωρεάς του γραμμικού επιταχυντή στο Πανεπιστημιακό, που είχε ανακοινωθεί πέρυσι από το Ίδρυμα Νιάρχου.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση του ιδιωτικού φορέα, «το νέο Ακτινοθεραπευτικό Τμήμα της κλινικής δημιουργείται για να εξυπηρετήσει τις αυξημένες ανάγκες του πληθυσμού της Θεσσαλίας αλλά και γενικότερα της Κεντρικής Ελλάδος και της Ηπείρου που εδώ και πολύ καιρό ταλαιπωρούνται αναζητώντας θεραπεία στα δύο μεγάλα αστικά κέντρα, Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Το οργανωμένο τμήμα Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας θα παρέχει τη δυνατότητα άμεσης έναρξης ακτινοθεραπειών, βάσει των διεθνών προτύπων θεραπείας χωρίς λίστες αναμονής και καθυστερήσεις. Η προσπάθεια αποβλέπει η θεραπεία να είναι αποτελεσματική και ασφαλής, εφάμιλλη με αυτή που παρέχεται σε διεθνώς αναγνωρισμένα κέντρα του εξωτερικού».

Η Ακτινοθεραπεία αποτελεί ως γνωστόν μία από τις τρεις κύριες θεραπευτικές προσεγγίσεις για την αντιμετώπιση του καρκίνου, μαζί με τη Χειρουργική και τη Χημειοθεραπεία.

«Στο Τμήμα Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας θα εγκατασταθεί υπερσύγχρονος ιατρικός εξοπλισμός, απαραίτητος για τη σωστή εφαρμογή των σύγχρονων τεχνικών ακτινοθεραπείας», διαβεβαιώνουν από την ιδιωτική κλινική. «Το προσωπικό που θα στελεχώσει το Τμήμα θα είναι εξειδικευμένο και θα διαθέτει υψηλό επιστημονικό επίπεδο ώστε να ανταποκρίνεται επαρκώς στις ειδικές απαιτήσεις των ογκολογικών περιστατικών και να καλύπτει άμεσα τις ανάγκες των ασθενών και των συνοδών τους».

Ενημερωτικά αναφέρεται ότι «το έργο έχει ανατεθεί σε λαρισαϊκή κατασκευαστική εταιρεία, που συνεργάζεται μαζί με αθηναϊκή κοινοπραξία η οποία εξειδικεύεται στην κατασκευή μονάδων υγείας καθώς έχει κατασκευάσει τα περισσότερα και μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας. Το συνολικό ύψος της επένδυσης θα κυμανθεί στα 4.000.000 ευρώ, οι κτιριακές εγκαταστάσεις θα είναι συνολικής εκτάσεως 1.200 τ. μ. και το πέρας των εργασιών αναμένεται τον Δεκέμβριο του 2015».

*Εν τω μεταξύ, πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει φρενάρει η υπόθεση της δωρεάς καινούργιου γραμμικού επιταχυντή στο Πανεπιστημιακό της Λάρισας. Πέρυσι τον Ιούλιο είχε ανακοινωθεί από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ότι θα δωρηθούν 7 γραμμικοί επιταχυντές σε ισάριθμα δημόσια νοσοκομεία της χώρας, προκειμένου να αντικατασταθεί πεπαλαιωμένος αντίστοιχος εξοπλισμός, όπως αυτός που διαθέτει το Πανεπιστημιακό της Λάρισας. Άγνωστο για ποιους λόγους, η δωρεά δεν έχει προχωρήσει, για λόγους που δεν σχετίζονται μόνο με το νοσοκομείο της Λάρισας και εκφράζεται ανησυχία για την τύχη της, άρα και για τις δυνατότητες του Ακτινοθεραπευτικού Τμήματος του νοσοκομείου να ανταποκριθεί στις ανάγκες του πληθυσμού και σήμερα αλλά και τα επόμενα χρόνια.

Ζ.



Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass